Így spóroljunk a főszezonban, ha Trogirban nyaralunk – 4+1 tipp az olcsó nyaraláshoz

Így spóroljunk a főszezonban, ha Trogirban nyaralunk – 4+1 tipp az olcsó nyaraláshoz
0 1351

Olcsó nyaralás? Igen! Egy nyaralás megtervezése Horvátország egyik legvarázslatosabb városkájába, Trogirba bizony akár drága mulatság is lehet. Szerencsére rengeteg tipp és trükk létezik, amelyekkel rengeteg pénzt spórolhatunk meg a 2023-as nyaralásunkon a főszezonban.

Olvasd el legfrissebb spórolási tippjeinket és nyaralj gondtalanul Trogirban!

Trogir egy elbűvölő város, megannyi történelmi emlékkel, gyönyörű stranddal, varázslatos utcácskákkal és rengeteg látnivalóval. Azonban nem kell bankot rabolnunk ahhoz, hogy minden egyes részletét kiélvezhessük a nyaralásnak. Most megosztunk pár bennfentes tippet, amik segítenek abban, hogy a legtöbbet hozhasd ki a nyaralásodból anélkül, hogy bármiről is le kéne mondanod. Fedezd fel, hogy hogyan takaríthatsz meg pénzt, miközben jobbnál jobb emlékeket szerzel egy kalandos horvátországi nyaraláson. Vágjunk is bele!

 

Foglaljunk időben

Ezt a lépést még a főszezonban történő nyaralásunk előtt érdemes megejteni. Mindig érdemes időben gondolkodni, ha Trogirban szeretnénk nyaralni. Ha hónapokkal a kitűzött időpont előtt foglaljuk le a szállást, akkor jelentős összegeket is spórolhatunk akár. Emellett a különböző programok, kirándulások és belépőjegyek is drágábbak lehetnek a helyszínen, így azokat is érdemes előre online lefoglalni.

 

Élvezzük ki az ingyenes programokat

Trogir azért egy tökéletes úticél, mert számos látnivalót kínál az ide érkezőknek. Maga az óváros egy történelmi utazással ér fel, és az egész ittlétünk alatt egy múzeumban fogjuk magunkat érezni. Járjuk végig a macskaköves, gyönyörű utcácskákat, látogassunk el a templomokhoz, történelmi emlékművekhez és sétáljuk körbe a tengerparti sétányt. Emellett rengeteg gyönyörű és ingyenes strandot is találunk a közelben – irány a Copacabana Beach, a Labadusa Beach vagy a Kava Beach.

 

Főzzünk magunkra

Trogirban számos bolt található, ahol elintézhetjük a heti bevásárlást. Természetesen ezt csak akkor tudjuk kivitelezni, ha saját konyhával rendelkező apartmanban szállunk meg hotel helyett. Szerencsére a Trogir környékén található apartmanok között mindenki megtalálhatja a számára tökéletes választást – az egyszerű, kétszemélyes kis turistabungalóktól kezdve a több szobás, medencés villákig rengeteg opcióból válogathatunk. Ha pedig a boltok kínálata mellett a friss helyi különlegességeket is megkóstolnánk, és nem szeretnénk lemaradni a dalmát kulináris élvezetekről, irány Trogir piaca. Itt rengeteg hal és tengeri gyümölcs, helyi bor és olívaolaj, valamint frissen szedett gyümölcs és zöldség található. Dobjuk fel az étkezésünket és kóstoljunk bele a horvát életérzésbe az itteni alapanyagokkal.

 

Utazzunk át Split-be egy napra

Trogir csendes, nyugodt és történelmi hangulatával szemben Split a nyüzsgés mediterrán központja. Rengeteg látnivalót fedezhetünk fel egy nap alatt. Nézzük meg a Diocletianus palotát, a Szent Duje székesegyházat, sétáljunk egyet a Riva Promenade-on, vagy ha túrázós kedvünkben vagyunk, irány a Marjan hegy. Split környékén is számos remek strandot felfedezhetünk. Kedvencünk a Bacvice strand, mely mindössze 15 percre található az óvárostól. Rengeteg étterem és bár található itt, de hűtőtáskával is készülhetünk. Splitbe az autózás mellett busszal vagy komppal is eljuthatunk, fejenként mindössze 7 Eurós jegy ellenében.

 

+1 Foglaljunk le egy olyan kirándulást, ahol több helyszínt is megnézhetünk egy nap alatt

Trogir Közép-Dalmácia kincsesládája, amit rengeteg programot kínál az ide érkezőknek. Akár a környező természeti csodákat, akár az innen felfedezhető szigeteket és fürdőhelyeket keresnénk fel, mindenki talál kedvére való programot. Érdemes egy olyan egész napos kirándulást választanunk, amellyel egy nap alatt több helyszínt is meglátogathatunk.

Próbáljuk ki a „Három sziget” körutazást, amely során felfedezhetjük Dvrenik Mali szigetét, Maslinica kikötővárosát és a meseszép Kék Lagúnát is.

Foglald le helyedet itt:

https://iranytrogir.hu/kirandulas/harom-sziget-kirandulas---kek-laguna/1008/

Ha pedig egy igazán tartalmas utazásra vágyunk, vágjunk bele a Kék Barland kirándulásba 5 szigetre, ahol egy nem mindennapi kalandban lesz részünk. A mesebeli Kék Barlang megtekintése után Komiza városát is megtekinthetjük, majd Stiniva képeslapra illő tája és Hvar szigete kerül sorra. Út közben a világhírű Pakleni szigeteket is megtekinthetjük.

Foglald le helyedet itt:

https://iranytrogir.hu/kirandulas/blue-cave-kek-barlang---kirandulas-5-szigetre/1009/

 

 

Hasonló cikkek
Split vagy Trogir? Így érdemes kiválasztani nyaralásunk úticélját Dalmáciában Split vagy Trogir? Így érdemes kiválasztani nyaralásunk úticélját Dalmáciában

Azon gondolkodsz, hogy Trogirban vagy Splitben szállnál meg szívesebben idén? Segítünk kiválasztani Dalmácia két legnépszerűbb célpontjából az igazán számodra megfelelőt.

Olvasd el az iránytrogir.hu legújabb cikkét és válaszd ki a nyaralás úticélját könnyedén!

Bővebben
1144
Egy hosszúhétvége Trogirban – élvezd ki a nyár örömeit pár nap alatt Egy hosszúhétvége Trogirban – élvezd ki a nyár örömeit pár nap alatt

Sokan nem engedhetnek meg maguknak egy-két hét szabadságot a nyári időszakban, mások pedig akár több helyre is el szeretnének jutni a vakáció ideje alatt. Horvátország tökéletes célpont azoknak, akik csupán egy hosszúhétvégés kiruccanást terveznek, Trogir pedig számos mesés programot kínál az ide érkezőknek.

Nézzük meg, hogyan is telhet el egy négy napos hosszúhétvége Trogirban!

Bővebben
1151
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Miért érdemes most helyet foglalni a Trogir környéki kirándulásokra?
Miért érdemes most helyet foglalni a Trogir környéki kirándulásokra?

Az első melegebb tavaszi napok és sugárzó napsütés hatására egyre többen álmodoznak a tengerparti nyaralásról, az idei nyarat azonban bizonytalanság homálya fedi a világot súlytó járvány miatt. 

2020.04.20.
Hogyan hozzuk ki a lehető legtöbbet a családi nyaralásból Horvátországban?
Hogyan hozzuk ki a lehető legtöbbet a családi nyaralásból Horvátországban?

A vakáció legjobb része egy élményekben gazdag nyaralás a család aprajával és nagyjával. Azonban sokszor fejtörést okozhat, hogy hogyan szervezzünk egy olyan utat, ahol a gyerkőcök és a felnőttek is felhőtlenül kikapcsolódhatnak. Szerencsére nincs miért aggódni - Horvátország a lehető legjobb döntés, ha családi utat tervezünk.

2022.06.16.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.