Nyaralj Trogirban - A legjobb hajós kirándulások Trogir környékén 2024-ben

Nyaralj Trogirban - A legjobb hajós kirándulások Trogir környékén 2024-ben
0 139

Horvátországba készülsz? Trogir környékén nyaralsz idén nyáron? Most megmutatjuk, hogy melyek lesznek a legjobb hajós kirándulások ár-érték arányban 2024-ben.

Olvass tovább a hajós kirándulás útmutatóért Trogir környékén!

 

 

Horvátország egy felkapott célpont, ha nyaralásról van szó. Nem véletlen - a mediterrán hangulat, a szikrázó napsütés, az álomszép táj és a gyönyörű tenger minden ide érkezőt feltöltenek.

Trogir egy különösen jó választás lehet, ha a nyaralást nem csak a tengerparton való sütkérezéssel szeretnénk eltölteni. Az UNESCO védelme alatt álló történelmi óváros rengeteg városnézési lehetőséget nyújt, így helyben is számos látnivalót felfedezhetünk. Emellett csodálatos természeti különlegességek, szigetek és adrenalindús programok vannak a környéken, amelyeket kipróbálhatunk párban, családdal vagy akár egy csapatépítő keretein belül is.

Pattanj fedélzetre, élvezd a kilátást és fedezd fel Trogir környékét hajóval. Nézzük, melyek a legjobb hajós kirándulások Trogir környékén, amelyek ár-érték arányban is kiválóak!

 

Hajós kirándulások

Egy hajós kirándulás mindig hatalmas élmény. Már maga a hajózás is magával ragadó: friss levegő, a türkizkék tenger és a hullámzó habok, miközben mi a fedélzeten élvezhetjük a kilátást. Ezt csak tetőzi a rengeteg gyönyörű sziget, öböl és tengerpart, amiket másképp nem lenne lehetőségünk meglátogatni. Most elhoztuk kedvenc hajós kirándulásainkat Trogir környékén:

 

Kék Lagúna körutazás Trogirból

Európa egyik legszebb strandja a Kék Lagúna, amely Trogirból hajóval meglátogatható. A névválasztás nem véletlen: a kristálytiszta víz és a paradicsomi környezet pont olyan érzést kelt, mintha egy trópusi szigeten nyaralnánk. Horvát nevén a Krknjaši-öböl egy lenyűgöző partszakasz, ahol az apró kavicsok homokos tengerfenékbe váltanak. Remek helyszín strandoláshoz, búvárkodáshoz vagy snorkelezéshez.

A Kék Lagúna körutazás alatt három órát tölthetsz el ezen a mesebéli helyen, délután pedig Maslinica hangulatos városát fedezheted fel Solta szigetén. Az egész napos kiránduláson frissítő italok és finom tengeri ebéd is biztosított a hajó fedélzetén. Ha egy relaxáló kikapcsolódást szeretnél átélni, akkor ott a helyed!

 

“Három sziget” kirándulás – Kék Lagúna

Ha meg szeretnéd látogatni a Kék Lagúnát, de egy kicsit mozgalmasabb kirándulásra vágysz, akkor sincs probléma. Pont neked találták ki a Három sziget kirándulást, ahol a Kék Lagúna és Maslinica városa mellett a Duga kikötőt is meglátogathatod. A helyiek és a turisták által is nagyon kedvelt ez a sziklás, kavicsos partszakasz. Éttermek és kávézók is rendelkezésre állnak, de a fürdőzést is folytathatod.

 

Fél napos Három sziget kirándulás

Ha pedig nem szeretnél egy egész napot kirándulni, vagy esetleg túl rövid a nyaralás és nem férne bele túl sok idő a hajózásra, akkor is van megoldás. A Fél napos Három sziget kirándulás szintén Trogirból indul, és három közép-dalmáciai gyöngyszemet is felfedezhetsz. Tekintsd meg a Kék Lagúnát, Maslinica városát és a Čiovo-sziget déli oldalán található Duga-öblöt egyetlen délelőtt vagy délután alatt.

 

Blue Cave (Kék Barlang) – kirándulás 5 szigetre

Ha egy felejthetetlen napra vágysz, amely során megtekintheted Dalmácia legszebb, leghíresebb természeti csodáit, akkor válaszd a Kék Barlang hajós kirándulást. Ezen az élménydús kiránduláson rengeteg helyet felfedezhetsz, és mind egytől-egyig mesések!

Az első megálló a világhírű Kék Barlang, mely Horvátország leggyönyörűbb látványossága. Két órás gyorshajózás után csónakokba szállva lehet megtekinteni a barlang belsejét, mely álomszerű, kék fényben ragyog. Az optikai hatást a barlangba jutó fény okozza, ami visszaverődik a kristálytiszta tengervízből. Ha olyan helyet szeretnél megnézni, amit soha nem láttál még, és biztos, hogy örökre emlékezetes marad, akkor itt a helyed.

A Kék Barlang után a Medve Barlangot is meglátogathatod, ami pont úgy néz ki, mint egy mitológiai jelenet. Fenséges látványa minden látogatót lenyűgöz. Ezt pedig a kirándulás fénypontja, a Stiniva strand követi! Ez Horvátország egyik legszebb strandja. Két magas szikla keretezi, melyek mindössze 4 méter távolságra vannak egymástól – pont olyan érzést keltenek, mintha egy óriási amfiteátrumban lennénk.

Az ütemtervben szerepel még Budikovac is, ahol egy hosszabb és nyugodtabb, másfél órás strandolással pihenheted ki az út fáradalmait.

Ezt követően tovább is roboghatsz Hvar városa felé, út közben pedig megtekintheted a méltán híres Pakleni szigeteket. Ez a 20 szigetből álló szigetcsoport sárkányként bukkan elő a csillámló víz felszínén, ékessége pedig a keskeny Kampel szikla.

Az út utolsó állomása Hvar városa, mely a világ egyik legszebb kikötővárosa. Itt lehetőséged lesz városnézésre, a Fortica erőd megmászására vagy egy nyugodt kávézásra vagy vacsorára. A szabadidős program után áthajózhatsz a szemben lévő strandra, ahol még egyszer megmártózhatsz az Adriai-tengerben.

Az út során még felszíni búvárfelszerelést is kapsz tőlünk, hogy minden csodálatos strandot és partszakaszt a lehető legjobban felfedezhess.

 

Privát hajózás

A fentebb felsorolt hajós kirándulások olyan szervezett utak, amelyeken több turistával együtt fogsz utazni. Ha szeretnéd átélni a privát kirándulás élményét, ahol csak te és a párod, a családod vagy esetleg a csapatod vesztek részt, akkor privát hajózásra is lehetőségetek van. Átélhetitek a saját ütemterv szabadságát, nem kell másokhoz igazodnotok, és egy szuper napot tölthettek el közösen. Tekintsétek meg a Kék Lagúnát közösen, ha pedig még tovább kalandoznátok, akkor Solta szigetére is ellátogathattok, ahol vár benneteket Maslinica városa.

A privát hajós kiránduláson akár 10-12-en is részt vehettek, és egy finom ebéddel is megkoronázhatjátok a napotokat a fedélzeten.

 

Ha pedig további kirándulásokat szeretnél felfedezni, vagy egyedi kéréseid vannak, bátran keresheted az iránytrogir.hu csapatát!

Hasonló cikkek
Trogir ősszel – top 5 őszi kirándulás Horvátországban Trogir ősszel – top 5 őszi kirándulás Horvátországban

Horvátország a csodás meleg időjárásáról, gyönyörű strandjairól és érintetlen tengerpartjairól ismert. Azonban Trogir és környéke sokkal többet tartogat, mint egy jó strandolást a nyári szezonban.

Íme, az 5 legemlékezetesebb kirándulás egy őszi nyaraláshoz Trogir környékén!

Bővebben
637
Kirándulás Trogirban – ide szökjetek el a tavaszi szünet alatt Kirándulás Trogirban – ide szökjetek el a tavaszi szünet alatt

Szívesen kimozdulnál már egy izgalmas kirándulásra, de nem tudod, hogy hová menjetek? Irány Trogir, ahol felejthetetlen kalandokban lesz részetek, miközben a pénztárcátok is örülni fog!

Bővebben
269
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Trogir ősszel – top 5 őszi kirándulás Horvátországban
Trogir ősszel – top 5 őszi kirándulás Horvátországban

Horvátország a csodás meleg időjárásáról, gyönyörű strandjairól és érintetlen tengerpartjairól ismert. Azonban Trogir és környéke sokkal többet tartogat, mint egy jó strandolást a nyári szezonban.

Íme, az 5 legemlékezetesebb kirándulás egy őszi nyaraláshoz Trogir környékén!

2022.09.25.
Horvátországi látnivalók: városnézés vagy tengerparti pihenés? Mindenhol jó, de Horvátországban a legjobb!
Horvátországi látnivalók: városnézés vagy tengerparti pihenés? Mindenhol jó, de Horvátországban a legjobb!

Amikor nyaralást tervezünk, a legtöbb esetben kétféle céllal utazunk egy külföldi országba: új élményekkel szeretnénk gazdagodni és városnézéssel tölteni napjainkat, vagy kipihennénk a mindennapi fáradalmakat egy kiadós tengerparti heverészéssel. Horvátország többek között azért csodálatos úti célpont, mert akár kalandokra vágyunk, akár egy koktélra a medence mellett, mindkét opcióra lehetőségünk van. A tökéletes helyszín az élmények és élvezetek maximális kihasználására egyértelműen Dalmácia, hiszen gazdag történelmi múlttal, lenyűgöző tengerpartokkal és eszméletlen strandokkal vár ránk a térség. Tekintsük meg, miért érdemes Horvátországba nyaralást tervezni és a horvátországi látnivalókat felfedezni!

2022.01.13.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.