Trogir ősszel – top 5 őszi kirándulás Horvátországban

Trogir ősszel – top 5 őszi kirándulás Horvátországban
0 588

Horvátország a csodás meleg időjárásáról, gyönyörű strandjairól és érintetlen tengerpartjairól ismert. Azonban Trogir és környéke sokkal többet tartogat, mint egy jó strandolást a nyári szezonban.

Íme, az 5 legemlékezetesebb kirándulás egy őszi nyaraláshoz Trogir környékén!

Bár Horvátország a fő nyári szezonban csalogatja ide a legtöbb turistát, sokan megfeledkeznek a meseszép tájakról, lenyűgöző természeti látványosságokról és érdekes kulturális emlékekről, melyek sokkal élvezetesebb kikapcsolódást nyújthatnak az őszi időszakban. Ilyenkor már eltűnnek a nagy tömegek, nem kell a zsúfoltságtól tartanunk, és az időjárás is kellemesebbre fordul a nyári kánikulához képest.

Trogir tökéletes célpontja lehet egy őszi városfelfedező kirándulásnak, melynek keretében rengeteg érdekességet megtekinthetünk. Maga a város is egy életre szóló élmény, azonban a környéken található természeti látványosságok, szervezett utak és történelmi nevezetességek még izgalmasabbá fogják tenni a kiruccanásunkat.

Nézzük, miért is érdemes Trogirt megcéloznunk egy őszi vakációhoz!

Városnézés Trogirban

Trogir városára mindenképp érdemes legalább egy teljes napot szánnunk, hiszen számos látnivalót fedezhetünk fel. Dalmácia legszebb kincsesdoboza festői szépségű utcácskákat, romantikus éttermeket, letűnt korok magasztos maradványait és egy egészen lenyűgöző óvárost kínál számunkra, így nem véletlenül népszerű úticél. Az egész város az UNESCO Világörökség részét képzi, így egy kiadós történelmi utazásra számíthatunk, amennyiben itt járunk.

Tekintsük meg az Északi Kaput Szent János szobrával, nézzük meg a Cipiko-palotát, járjuk körbe a Szent Lőrinc székesegyházat, élvezzük a panorámát az harangtoronyból, majd vegyük célba a Szent Miklós bencés kolostort és a Kamerlengo-erődöt. Ha behatóan szeretnénk megismerkedni a helyi kultúrával és történelemmel, akkor a Trogiri Városi Múzeumot is érdemes felkeresnünk.

Amennyiben elfáradtunk a látványosságokban, akkor vegyük kevésbé tempósra az iramot, és andalogjunk a tengerparti sétányon, élvezzük ki a dalmát konyha ízeit a helyi éttermekben, és kóstoljuk meg a legfinomabb horvát borokat.

Látogassunk el a Krka Nemzeti Parkba

A Krka Nemzeti Park Trogirból könnyedén megközelíthető az autópálya mentén, azonban szerencsére szervezett kirándulás keretében is lehetőségünk van ellátogatni ide. A Krka Nemzeti Park főként a hatalmas Skradini vízesésről nevezetes, mely garantáltan lélegzetelállító látványt nyújt. A legnagyobb vízesés egy hosszú vízesés-rendszer része, melyet akár gyalogosan is körbejárhatunk. Emellett vízimalmot, néprajzi kiállítást és szuvenír boltot is találhatunk itt, és Visovac szigetére is átutazhatunk innen, ahol felfedezhetjük a Szűz Mária templomot és a ferences kolostort.

Amennyiben az iránytrogir.hu szervezett utazását választjuk, lehetőségünk lesz Sibenik és Primosten képeslapra illő városait is felfedezni a kirándulás közben.

https://iranytrogir.hu/kirandulas/krka-nemzeti-park---sibenik-es-primosten/1016/

Járjuk be a Plitvicei tavakat

A Plitvicei tavak nem csak Horvátország, de Európa egyik leggyönyörűbb természeti csodáját képezik. Itt egy hatalmas tórendszert van lehetőségünk bebarangolni, mely 16 tóból és 200 vízesésből áll. Itt akár egy pár órás kiruccanást is megejthetünk, de ha igazán bátrak lennénk, akkor egy több napos túrázást is kipróbálhatunk a területen. Szerencsére az időjárás ilyenkor már egy picit hűvösebb, de még nem hideg, így nem kell attól tartanunk, hogy túl melegünk lenne egész nap a szabadban.

Plitvicei tavak kirándulás az iránytrogir.hu szervezésében:

https://iranytrogir.hu/kirandulas/plitvicei-tavak/1017/

Próbáljuk ki a Canyoningot

A canyoning minden adrenalinfüggő számára tökéletes kirándulás lesz. A nagyjából egy órás utazás alatt kisebb-nagyobb akadályokkal kell szembenézniük a résztvevőknek, miközben varázslatos természeti tájakat fedezhetnek fel. Túrázás, sziklamászás, vízbe ugrás – minden elem megtalálható, ami a sport szerelmeseit lázba hozhatja. A friss és tiszta levegő, a kristálytiszta víz és a dalmát táj felfedezése meg inkább emlékezetesebbé teszi az alkalmat.

Az iránytrogir.hu segít megszervezni számotokra az utat, így semmi másról nem kell gondoskodnotok, csak a jó hangulatról.

Próbáljátok ki a canyoningot a Cetina folyón keresztül:

https://iranytrogir.hu/kirandulas/canyoning/1012/

Ugorjunk át Splitbe

Split Dalmácia központja, Horvátország második legnagyobb városa, és Trogirból mindössze fél óra alatt megközelíthető. Split városa szintén az UNESCO védelme alatt áll – nem véletlen, hiszen lenyűgöző látványosságok találhatók itt. Érdemes megtekinteni a Diocletianus palotát, a Szent Duje székesegyházat, a tengerparti sétányt, vagy akár a Marjan hegyet is bejárhatjuk. Út közben számos hangulatos bolt, kávézó és étterem áll rendelkezésre, hogy kipihenjük magunkat két látványosság között.

Hasonló cikkek
A legjobb kirándulások Trogir környékén 2023-ban A legjobb kirándulások Trogir környékén 2023-ban

Idén Trogir és gyönyörű környező tájai lettek kiszemelve úticélnak?

Olvass tovább és máris megtudod, mik a legjobb kirándulási útvonalak Trogir és környékén, amiket semmikép sem szabad kihagyni látogatásod során!

Bővebben
887
Trogiri gasztrokalauz Trogiri gasztrokalauz

Talán nem túl nagy meglepetés, de a tipikus, tradicionális trogiri ételek nagy része (a dalmát konyhához hasonlóan) a tenger gyümölcseire fekteti a hangsúlyt. Az ételek egyszerűen, gyorsan készülnek és igazán könnyűek és egészségesek. A friss hozzávalók – zöldségek, halak, fűszernövények – garantálják, hogy a trogiri mediterrán konyha felejthetetlen maradjon a turisták számára.

Bővebben
2985
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Hvar, a város, melynek lelke van
Hvar, a város, melynek lelke van

Hvar szigetének elsőszámú látványossága az azonos nevű városka, mely nagyjából 3800 lakost számol. Minden turista, aki ellátogat ebbe a történelmi kisvárosba, találhat magának egy kis nyugalmat és varázslatot, amit Hvar önzetlenül kínál látogatóinak. Egy hvari séta visszarepíti a turistákat az időben, hiszen minden kulturális emléknek gazdag története van.

2019.03.15.
Split vagy Trogir? Így érdemes kiválasztani nyaralásunk úticélját Dalmáciában
Split vagy Trogir? Így érdemes kiválasztani nyaralásunk úticélját Dalmáciában

Azon gondolkodsz, hogy Trogirban vagy Splitben szállnál meg szívesebben idén? Segítünk kiválasztani Dalmácia két legnépszerűbb célpontjából az igazán számodra megfelelőt.

Olvasd el az iránytrogir.hu legújabb cikkét és válaszd ki a nyaralás úticélját könnyedén!

2022.12.29.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.