Kirándulás Trogirban – ide szökjetek el a tavaszi szünet alatt

Kirándulás Trogirban – ide szökjetek el a tavaszi szünet alatt
0 234

Szívesen kimozdulnál már egy izgalmas kirándulásra, de nem tudod, hogy hová menjetek? Irány Trogir, ahol felejthetetlen kalandokban lesz részetek, miközben a pénztárcátok is örülni fog!

Ha idén tavasszal egy szép helye szeretnél utazni, de nem szeretnél egy vagyont költeni a kirándulásra, akkor van egy jó hírünk: Trogirt nem csak nyáron érdemes meglátogatni. Rengeteg gyönyörű természeti látványosság, nemzeti park és városnézési lehetőség vár ránk Trogirban és környékén, így egy percig sem fogunk unatkozni. Nézzük, miért is érdemes Trogirban tölteni a tavaszi szünetet!

Utazás, szállás és időjárás Trogirban tavasszal

Trogir azért jó ötlet bármely évszakban, mert nem kell messzire mennünk ahhoz, hogy gyönyörű, változatos vidékeket járjunk be külföldön. Szerencsére könnyedén eljuthatunk ide autóval, azonban ha nincs kedvünk vezetni, akkor buszra vagy vonatra is pattanhatunk.

Azért is érdemes ilyenkor utazni Trogirba, mert a szállások ára sokkal alacsonyabb, mint a nyári főszezonban.

Az időjárás miatt sem kell aggódnunk, hiszen nem kell nagy hidegekre számítanunk. A hőmérséklet 8 és 22 °C között mozog, így kényelmesen kirándulhatunk bárhová anélkül, hogy fáznánk vagy melegünk lenne.

 

Kirándulás Trogir városában

Trogir óvárosa a történelem és az építészeti pompa mekkája. A tavasz ideális időjárást biztosít a kényelmes sétákhoz a szűk, macskaköves utcákon. Csodáljuk meg a jól megőrzött román és reneszánsz épületeket, amelyek visszarepítenek az időben. Nézzük, miket is érdemes útba ejteni a városnézés során.

Trogir főterét kötelező megnéznünk, ha itt járunk – főként azért, mert rengeteg látványosság található itt egy helyen. Tekintsük meg a Városházát és a hozzá tartozó Óratornyot, járjuk körbe az ikonikus Szent Lőrinc székesegyházat, valamint a Cipiko-palotát sem érdemes kihagyni. Sétáljunk el a városkapukhoz is, melyek tipikus jellegzetességei Trogirnak. Ha még több izgalmas épületet szeretnénk szemügyre venni, akkor a Szent Péter templomot és a Szent Borbála kápolnát is ejtsük útba. Ha pedig egy romantikus sétára vágyunk, akkor irány a riva, azaz Trogir tengerparti sétánya. Itt nem csak a meseszép tenger látványában gyönyörködhetünk, de a Kamerlengo erődbe is ellátogathatunk, melynek tetejéről csodás kilátás nyílik a városra és az Adriára.

Ha a helyi kultúrát más módon is felfedeznénk, akkor próbáljuk ki a helyi éttermeket, melyek jellegzetes dalmát ételekkel szolgálnak az ide érkező turistáknak. Kóstoljuk meg a horvát borokat is a régióból, ha pedig igazi helyi különlegességgel szeretnénk hazatérni, akkor szerezzünk be olíva bogyót és olíva olajat a helyi piacról.

 

Kirándulás a természetben

A trogiri tavasz tökéletes lehetőséget kínál a környékbeli lélegzetelállító nemzeti parkok felfedezésére. Nincs más dolgunk, mint megkeresni a túracipőnket, kényelmes szerelést húzni és már fel is kerekedhetünk, hogy a szebbnél szebb természeti látványosságokat felfedezzük.

Nem messze, mindössze 60 kilométerre található Trogirtól a Krka Nemzeti Park, mely egyenesen életre kel ebben a szezonban. A lenyűgöző vízesésrendszert buja növényzet és élénk vadvirágok veszik körbe, festői hátteret teremtve tavaszi kalandokhoz. Az itt található túraösvény kicsiknek és nagyoknak is könnyen teljesíthető. Ha kisétáltuk magunkat, pihenjünk meg a Skradini vízesésnél, mely a park legnagyobb, legszebb vízesése.

Ha a Krka Nemzeti Parkba való látogatást összekötnéd Sibenik és Primosten városának felfedezésével, akkor kirándulj az iránytrogir.hu szervezésében

https://iranytrogir.hu/kirandulas/krka-nemzeti-park---sibenik-es-primosten/1016/

A Krka Nemzeti Park mellett meglátogathatjuk a Plitvicei-tavakat is Trogirból indulva. Itt a lélegzetelállító vízeséseket egy tórendszer köti össze, melyek látványa minden ide érkezőt lenyűgöz. A Plitvicei-tavak körül számos túraútvonal fut, a kezdőtől egészen a haladó szintig, így ha egy kihívásokkal teli túrázásra vágynánk. akkor itt a helyünk. Természetesen családdal és kisgyermekekkel is remek kikapcsolódás tud lenni!

Foglald le szervezett kirándulásunkat itt:

https://iranytrogir.hu/kirandulas/plitvicei-tavak/1017/

 

Kirándulás a környéken

Trogir azért is remek választás, mert számos érdekes városba és szigetre ellátogathatunk innen.

Ha még több városnézést szeretnénk betervezni a vakáció idejére, akkor irány Dalmácia központja, Split. Split egy élettel teli, nyüzsgő város, Horvátország második legnagyobb városa. Itt is felfedezhetjük a csodálatos óvárost, mely szintén az UNESCO védelme alatt áll.

Ha szeretnénk a környező szigetvilágot felfedezni, bármikor benevezhetünk egy hajós kirándulásra és körbehajózhatjuk Dalmácia gyönyörű szigetvilágát. Ha pedig inkább saját magunk szeretnénk megtervezni az útvonalat, akkor privát hajóra is lehetőségünk van felszállni, amelyen senki mással nem kell osztoznunk.

Tekintsd meg hajós kirándulásainkat:

https://iranytrogir.hu/hajos-kirandulasok-trogirsplit/kirandulasok/4/

Az igazán bevállalós kalandoroknak sem kell kompromisszumot kötnie. Számos adrenalindús kirándulásra benevezhetünk Trogir környékén. Legyen szó canyoningról, raftingról vagy parasailingről, az aktív kikapcsolódás szerelmesei is megtalálhatják kedvenc programjukat.

Nézd meg izgalmas kirándulásainkat:

https://iranytrogir.hu/kalandtura/kirandulasok/5/

 

Legyen szó városnézésről, természetjárásról vagy a környék felfedezéséről, Trogir garantáltan tökéletes választás lesz egy tavaszi kiruccanáshoz!

Hasonló cikkek
Trogir – az aktív nyaralás kiváló helyszíne Trogir – az aktív nyaralás kiváló helyszíne

Trogir Közép-Dalmácia egyik legszebb, legjobb állapotában megmaradt középkori városkája. Ez azonban nem azt jelenti, hogy csak a múzeumrajongók tudnak itt jól szórakozni. Trogir és a szomszédos Čiovo szigete számos lehetőséget kínál a fiatalok és az aktív nyaralást kedvelők számára is.

Bővebben
3277
6 tipp az olcsóbb nyaralásért Horvátországban 6 tipp az olcsóbb nyaralásért Horvátországban

Egy horvátországi nyaralás gyakran vetekszik egy balatoni nyaralás árával. Azonban érdemes okos döntéseket hoznunk a vakáció alatt is, mielőtt túlságosan felszöknének a költségek.

Íme 6 tipp, amivel garantáltan egy élvezetes és olcsó nyaralást tervezhetünk Horvátországba!

Bővebben
2662
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Nyaralj olcsón 2023-ban! Ingyenes programok Trogirban és környékén
Nyaralj olcsón 2023-ban! Ingyenes programok Trogirban és környékén

Horvátország és Trogir városa széles körben kedvelt úticélpontok a magyar nyaralók körében. Nem csak az utazás előnyös, hiszen repülőutak helyett autóval is megközelíthetjük desztinációnkat, de teljesen igényeinkre szabható a nyaralás.

Ha el szeretnénk jutni végre egy tengerparti vakációra, de nem szeretnénk sokat költeni, érdemes Trogir városát választani! Mutatjuk, hogy miért.

 

2023.01.27.
Milyen időjárásra kell számítani Trogirban?
Milyen időjárásra kell számítani Trogirban?

Trogir ideális célpont az álomnyaraláshoz: nincs túl messze és gyönyörű óvárossal, igazi, mediterrán hangulattal és kristálytiszta tengerrel vár minket. A nyaralók hangulatát azonban nagyban befolyásolja az időjárás is, hiszen ha nyaralásunk nagy része alatt hűvös az idő és ömlik az eső, nem sok mindent élvezhetünk a turisztikai kínálatból. Lássuk, mire számíthatunk Trogirban és környékén az időjárást illetően!

2020.05.13.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.