Trogir – az aktív nyaralás kiváló helyszíne

Trogir – az aktív nyaralás kiváló helyszíne
0 3260

Trogir Közép-Dalmácia egyik legszebb, legjobb állapotában megmaradt középkori városkája. Ez azonban nem azt jelenti, hogy csak a múzeumrajongók tudnak itt jól szórakozni. Trogir és a szomszédos Čiovo szigete számos lehetőséget kínál a fiatalok és az aktív nyaralást kedvelők számára is.

Trogirban és környékén számos kikapcsolódási lehetőség várja a sportos, kalandvágyó turistákat is. Lássuk, milyen lehetőségeket kínál a térség!

Kerékpározás

A környéken több helyen is tudunk kerékpárt bérelni. Ha kora reggel indulunk útnak, még nem lesz túl meleg, és gyönyörű látvány fogad majd bennünket, bármerre is induljunk. Érdemes végigkerékpározni az erődszerű Kastellákat, vagy nekivághatunk Čiovo szigetének is, melyet a sziget peremén futó tengerparti sétánynak köszönhetően teljesen körbebiciklizhetünk.

Kajak és kenu

Trogir környékén kajak és kenu bérlésére is lehetőségük van a turistáknak. Egy népszerű célpont, ahova érdemes elevezni, a Čiovo szigeten található Arbanija, ahol egy kolostor előtt strandolhatunk vagy pihenhetünk meg az árnyékban az evezés után.

Búvárkodás

Trogirban működik egy búvárklub, ahol különböző túrákra is befizethetnek a turisták. Az sem baj, ha nem vagy jártas a búvárkodásban, hiszen a kezdőknek is biztosítanak merüléseket. Először egy rövid oktatóórán veszel majd részt, ahol megismerkedsz az alapokkal és szakértői segítséget kapsz a búvárruha és a megfelelő palack kiválasztásában is. Az első merülésed során a partról merülsz, 7-8 méter mélyre. Ha haladó búvár vagy, mélymerüléseken is részt vehetsz, és hajóról vetheted magad a látnivalókban gazdag mélybe! Trogirban még egy víz alatti múzeum is található, ahol egy egészen különleges merülésben lehet részed!

Snorkeling

Trogir környéke számos kiváló helyet kínál a snorkelingre, azaz a szabadtüdős búvárkodásra, arra azonban készülj fel, hogy nem a Karib-tengeren vagy, így ne számíts színpompás, trópusi halakra. Ne aggódj, az Adria sem unalmas – itt is számos halfajtával, korallal, sünökkel és csillagokkal találkozhatsz. Ha befizetsz egy hajókirándulásra, a Kék Lagúnába is eljuthatsz, ahol a kristálytiszta víz és a mélyen a tengerbe nyúló sekély partszakasz lehetővé teszi, hogy igazán kiélvezd a szabadtüdős búvárkodás minden előnyét! Snorkelezés során számos hajóroncsot tudsz megtekinteni és ha szerencséd van, még delfinekkel is találkozhatsz! A Kék Lagúna mellett kiváló hely snorkelezésre a Pakleni szigetcsoport, Vis szigete, valamint a Kék és a Zöld barlang is.

Kempingezés

Ha szereted a természetet és a kalandokat, a kempingezés neked való! Trogir környékén a meseszép környezetben számos kemping várja a családokat és a baráti társaságokat! Érdemes ellátogatni a Vranjica Belvedere, a Rožac, a Seget és a Labadusa kempingekbe is, melyek kiváló szolgáltatásokkal, gyönyörű természettel és nagyszerű strandokkal várják a látogatókat.

Canyoning

Trogirból számos kirándulás vezet a Cetina folyóhoz, melynek vad hullámai és a folyómedret körülölelő magas sziklák számos adrenalinfüggőt csábítanak a világ minden tájáról. A canyoning túrák során felfedezhető az egész kanyon, és életre szóló, izgalmas élmények gyűjthetők. A Cetina folyónál családi canyoning túrák és extrém túrák is várják a látogatókat.

Rafting

A Cetina folyó extrém csónakázásra is kiváló lehetőséget biztosít. A kirándulók vadregényes tájakon evezhetnek és gyönyörködhetnek a meseszép vízesések, érintetlen természet és a kristálytiszta víz látványában. A túra pihenőiben magas sziklákról ugrálhatnak vízbe a legmerészebbek!

Parasailing

Trogirban kipróbálhatod a parasailinget, azaz a vízi ejtőernyőzést is! A kaland lélegzetelállító élményekkel gazdagít mindenkit, aki kipróbálja, hiszen nincs túl gyakran lehetőségünk arra, hogy szárnyak nélkül repüljünk és madártávlatból szemléljük Trogirt, a közeli szigeteket, a hullámzó tengert, és élvezzük a csendet.


 

Hasonló cikkek
Čiovo szigetének hangulatos kis települései – 2. rész Čiovo szigetének hangulatos kis települései – 2. rész

Čiovo szigete Közép-Dalmácia egyik gyöngyszeme, melyet híd köt össze Trogir legendás óvárosával. A sziget közel 30 négyzetkilométernyi területű, így számos hangulatos településnek ad otthont.

Bővebben
4090
Split, a romantika városa – randiötletek páros nyaraláshoz Split, a romantika városa – randiötletek páros nyaraláshoz

Ha egy romantikus nyaralásra vágyunk kettesben, a Horvátországban található Split városa tökéletes úticélul szolgálhat. Ez a gyönyörű város egyre nagyobb népszerűségnek örvend az utóbbi években, emellett a történelem, a mesés helyszínek és a rengeteg program remek lehetőséget nyújt a szerelmes kikapcsolódáshoz.

Olvasd el legújabb cikkünket és tervezd meg a legromantikusabb nyaralást Splitben!

Bővebben
634
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
6 hely, amit érdemes meglátogatnunk, ha Trogirban nyaralunk
6 hely, amit érdemes meglátogatnunk, ha Trogirban nyaralunk

Trogir varázslatos városa rengeteg látnivalót kínál az ide érkezőknek. Mesés történelmi emlékek, kulturális helyszínek és számos természeti kincs várja, hogy felfedezzük őket. Azonban nem csak ezért érdemes Trogirt választani, ha a tökéletes nyaralást keressük.

Fedezd fel velünk a Trogirból könnyedén elérhető kirándulóhelyeket, melyek garantáltan emlékezetessé varázsolják a nyaralást!

2022.12.02.
Trogir – a város, melyben minden kőnek története van
Trogir – a város, melyben minden kőnek története van

Trogir a színek és formák kifogyhatatlan tárháza. A felejthetetlen tartalmú város évszázadokon keresztül épült, bölcsen és részletgazdagon. Trogir Közép-Dalmácia egyik legszebb gyöngye, melynek partjait az Adriai-tenger öleli körül.

2019.02.25.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.