Milyen időjárásra kell számítani Trogirban?

Milyen időjárásra kell számítani Trogirban?
0 4595

Trogir ideális célpont az álomnyaraláshoz: nincs túl messze és gyönyörű óvárossal, igazi, mediterrán hangulattal és kristálytiszta tengerrel vár minket. A nyaralók hangulatát azonban nagyban befolyásolja az időjárás is, hiszen ha nyaralásunk nagy része alatt hűvös az idő és ömlik az eső, nem sok mindent élvezhetünk a turisztikai kínálatból. Lássuk, mire számíthatunk Trogirban és környékén az időjárást illetően!

Jó hír a nyaralók számára, hogy Trogirban évente nem kevesebb, mint 2700 napos óra van. A rengeteg napsütésnek és az enyhe, mediterrán éghajlatnak köszönhetően Trogir tökéletes választás mindazok számára, akik a nyaralásuk során minden nap strandolni és kirándulni szeretnének. Trogirban az évi átlaghőmérséklet 15°C felett van, nyáron pedig 30°C körül van az átlagos hőmérséklet, így nyugodtan becsomagolhatjuk az összes lenge, nyári ruhadarabunkat.

A tenger vizének hőmérséklete nyáron általában 25°C fok körül mozog. Ez a vízhőmérséklet ideális ahhoz, hogy felfrissüljünk a nyári melegben, de ne is vacogjon a fogunk, amíg úszunk egyet.

Trogiri időjárás májusban

A dalmát tengerparton a május már igazi bemelegítésnek számít a nyárra. Az átlagos maximális hőmérséklet 22°C körül alakul. A tenger átlagos hőmérséklete 18,3°C. Érdekesség, hogy májusban gyakran előfordul, hogy az esti órákban magasabb a tenger hőmérséklete, mint a kinti levegőé. Májusban hosszú sétákat tehetünk az óvárosban, vagy kirándulhatunk a természetben, a bátrabbak pedig akár az Adriában is megmártózhatnak. Akik a 18°C-os vizet még hidegnek találják, süttethetik a hasukat a strandon, anélkül, hogy túl melegük lenne.

Trogiri időjárás júniusban

A június az igazi nyári idény beköszöntét jelenti az Adria partján. A júniusi átlagos legmagasabb hőmérséklet 26,5°C! A víz hőmérséklete is az ideális 22,2°C környékén mozog. Kívánhatnánk ennél többet? A májushoz képest már jelentősen kevesebb csapadékra is számíthatunk. A középkori óvárosban andalogva a 26,5°C-ban is melegünk lehet, így mindenképp érdemes a sétát követően csobbanni egyet a tengerben. Erre délután is bőven lesz időnk, hiszen júniusban Trogirban napi 11 órát süt a nap!

Trogiri időjárás júliusban

Júliusban már javában beköszönt az idény – igazi nyár van, kristálytiszta, meleg tengervízzel, sok napsütéssel és hosszú, nyári, romantikus estékkel! A júliusi átlagos legmagasabb hőmérséklet 29,4°C. Ez ugyan már elég izzasztó, de hisz ezt is várjuk egy nyaralástól, nem igaz? Ha melegünk lenne, a tengerben lehűthetjük magunkat, anélkül, hogy vacogna a fogunk, hiszen a víz átlaghőmérséklete ebben a hónapban 24,5°C.

Trogiri időjárás augusztusban

Az augusztus ideális hónap a nyaralásra, legalábbis az időjárás tekintetében. A víz ilyenkor a legmelegebb, csapadékra alig lehet számítani, a nap pedig továbbra is 11 órán keresztül süt. A tenger átlagos hőmérséklete 25,2°C. A levegő átlagos maximális hőmérséklete 30°C. Fontos azonban megjegyezni, hogy a nappali forróság nem azt jelenti, hogy feltétlenül légkondis szállást kell keresnünk – természetesen ez egyéni ízlés kérdése, de augusztusban például az átlagos maximális hőmérséklet éjjelenként 21,2°C.

Trogiri időjárás szeptemberben

Szeptember is egyre népszerűbb hónap a nyaralások szempontjából, ehhez pedig az utóbbi években jelentkező hosszú vénasszonyok nyara is hozzájárul. Szeptemberben már nem kell a nyári forróságokra számítani, a jó idő azonban továbbra is lehetővé teszi, hogy kiélvezzük a nyaralás minden pillanatát! Az átlagos maximális hőmérséklet 25°C, azaz csak egy kicsivel kevesebb, mint júniusban, és pár fokkal magasabb, mint májusban. A tenger sem hűl le túlságosan, átlagos hőmérséklete 23,3°C.

Hasonló cikkek
Trogir – az aktív nyaralás kiváló helyszíne Trogir – az aktív nyaralás kiváló helyszíne

Trogir Közép-Dalmácia egyik legszebb, legjobb állapotában megmaradt középkori városkája. Ez azonban nem azt jelenti, hogy csak a múzeumrajongók tudnak itt jól szórakozni. Trogir és a szomszédos Čiovo szigete számos lehetőséget kínál a fiatalok és az aktív nyaralást kedvelők számára is.

Bővebben
3261
Trogir készen áll a 2020-as nyaralási szezonra! Trogir készen áll a 2020-as nyaralási szezonra!

A többéves várakozás végre kifizetődött a trogiri lakosok és a turisták számára is – az új híddal 2019-ben végre fellélegzett a közlekedés. Nincsenek többé idegesítő dugók a régi trogiri hídon, és a turistaszezon is sokkal hosszabb lett, ami főleg az óváros nyüzsgésén volt észrevehető tavaly októberben. Így hát a trogiri nyaralást most már tényleg semmi nem ronthatja el!

Bővebben
15112
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Trogir készen áll a 2020-as nyaralási szezonra!
Trogir készen áll a 2020-as nyaralási szezonra!

A többéves várakozás végre kifizetődött a trogiri lakosok és a turisták számára is – az új híddal 2019-ben végre fellélegzett a közlekedés. Nincsenek többé idegesítő dugók a régi trogiri hídon, és a turistaszezon is sokkal hosszabb lett, ami főleg az óváros nyüzsgésén volt észrevehető tavaly októberben. Így hát a trogiri nyaralást most már tényleg semmi nem ronthatja el!

2020.02.28.
A Krka Nemzeti Park szépségei
A Krka Nemzeti Park szépségei

Horvátország egyik legjelentősebb turisztikai attrakciója a Krka Nemzeti Park, melynek területe 109 négyzetméter. Ezt a látványos természetvédelmi területet különösen azok a magyarországi nyaralók látogatják, akik Trogir vagy Šibenik környékén nyaralnak, hiszen mindkét városból számos kirándulás indul a Krka felé.

2020.05.13.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.