Nyaralj olcsón 2023-ban! Ingyenes programok Trogirban és környékén

Nyaralj olcsón 2023-ban! Ingyenes programok Trogirban és környékén
0 979

Horvátország és Trogir városa széles körben kedvelt úticélpontok a magyar nyaralók körében. Nem csak az utazás előnyös, hiszen repülőutak helyett autóval is megközelíthetjük desztinációnkat, de teljesen igényeinkre szabható a nyaralás.

Ha el szeretnénk jutni végre egy tengerparti vakációra, de nem szeretnénk sokat költeni, érdemes Trogir városát választani! Mutatjuk, hogy miért.

Trogir azért kitűnő célpont, mert számos igényt ki tud elégíteni az ide érkezők körében. Akár egy luxusnyaralásra vágyunk, akár pénztárcabarát módon szeretnénk megoldani a vakációt, mindkét eshetőségre lehetőségünk van. Ha nem szeretnénk költekezni, és mégis egy tengerparti nyaralással szeretnénk kényeztetni magunkat és családunkat, számos ingyenes programlehetőség áll rendelkezésre. Az autóval való utazás és egy olcsóbb apartman időben való lefoglalása sokat segíthet a spórolásban. Emellett az ételen és az italon is sokat spórolhatunk, amennyiben otthon főzünk, és hűtőtáskában készítünk magunknak elemózsiát. Nézzük, mit tudunk nap közben csinálni anélkül, hogy kinyitnánk a pénztárcánkat.

Strandok Trogir környékén

Rengeteg strandot találunk Horvátország bármely részén, ez alól pedig Trogir sem kivétel. A kristálytiszta víz, a forró napsütés és a kellemes hullámok garantáltan szuper kikapcsolódást biztosítanak a család minden egyes tagjának – elvégre nem hiába utaztunk el a tengerparthoz! A legjobb rész? A legtöbb strand ingyenesen látogatható, így nem kell belépődíjat fizetnünk akkor sem, ha egész nap a habokban szeretnénk mártózni.

Próbáljuk ki a Copacabana strandot Ciovo szigetén, mely könnyedén megközelíthető gyalog is, így taxiznunk vagy vezetnünk sem szükséges. Garantált a szórakozás, és az éjszakai életet is felfedezhetjük itt. Emellett strandolhatunk Uvala Duga gyönyörű partszakaszán, ahol álomszép, türkiz víz és nyugalom vár ránk.

Séta Trogir óvárosában

Bár számos műemléket látogathatunk meg belépő ellenében, maga az óváros is felér egy történelmi utazással. A romantikus, szűk utcák, a mészkőből készült épületek, a kopott macskaköves utcák és a többszáz éves emlékek egy olyan élményt biztosítanak, ami elvarázsol mindenkit. Induljunk el a Főtértől, ahol a Szent Lőrinc katedrálist, a Városházát, az Óratornyot és a Cipiko-palotát is szemügyre vehetjük.

Nézzünk meg egy klapa előadást

A klapa horvát hagyományok szerint egy négy fős férfi kórus, akik horvát népi öltözetben adnak elő dalokat. A dalok általában szerelemről, borról, a vidékről és a tengerről szólnak. Manapság gyakran hangszeres kíséretet is kapnak énekük mellé. Ha szerencsések vagyunk, belefuthatunk egy ingyenes előadásba Trogir főterén, és közvetlenül megtapasztalhatjuk a horvát kultúrát nyaralásunk során. A legnagyobb esélyünk egy klapa megtekintésére főleg a nyári estéken nyílik, amikor egyébként is kellemesebb várost nézni, mint a tűző melegben.

Romantikus időzés a riván

Trogir legszebb és legromantikusabb sétánya a tengerparti riva, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a tengerre. A sétány nagyjából 300-400 méter hosszú, és míg az egyik oldalról az Adria nyúlik el mellettünk, a másik oldalon számos történelmi emlékművet csodálhatunk meg. Itt található a Berislavic palota, a Szent Dominik templom és a Kamerlengo erődig is elsétálhatunk. Meseszép pálmafák, pezsgő hangulat és szuper kilátás gondoskodik az emlékezetes időtöltésről.

Nézzük meg Split városát

Split mindössze egy fél órás autóútra van Trogirtól, így könnyedén átugorhatunk egy egész napos városnézésre. Split városa urbánusabb, nyüzsgőbb és rengeteg kalandot tartogat. Split legszebb látványossága egyértelműen a Diocletianus palota, mely egy mesebeli történelmi emlék rengeteg látnivalóval. A palota több, mint 1700 évvel ezelőtt épült fel, és alapterülete 38.000 m2. Egy hatalmas útvesztőnek vágunk neki, amikor ide érkezünk: szűk utcák, sikátorok, járatok, épületek, oszlopok és lakónegyedek váltogatják egymást, miközben az ókor fénye köszön vissza ránk a falakból. A Diocletianus palota Trogir óvárosához hasonlóan az UNESCO Világörökség része, így semmiképp sem érdemes kihagynunk, amennyiben erre járunk.

 

Hasonló cikkek
A Marmont gloriett története A Marmont gloriett története

Trogir tengerparti sétányán andalogva a turisták nem csak a számos kávézó, étterem és szuveníreket kínáló üzletecske kínálatát élvezhetik. A tengerparti sétány tele van látnivalókkal, történelmi emlékekkel is.

Bővebben
2205
A legfinomabb dalmát borok Trogir környékéről A legfinomabb dalmát borok Trogir környékéről

Ha a dalmát gasztronómiáról van szó, nem feledkezhetünk meg a borokról sem, melyek kiválóan megkoronázzák a finom mediterrán vacsorát. A dalmát házi borok, főként a vörösborok a legminőségesebb mediterrán boroknak számítanak.

Bővebben
5672
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Trogir ősszel – top 5 őszi kirándulás Horvátországban
Trogir ősszel – top 5 őszi kirándulás Horvátországban

Horvátország a csodás meleg időjárásáról, gyönyörű strandjairól és érintetlen tengerpartjairól ismert. Azonban Trogir és környéke sokkal többet tartogat, mint egy jó strandolást a nyári szezonban.

Íme, az 5 legemlékezetesebb kirándulás egy őszi nyaraláshoz Trogir környékén!

2022.09.25.
Hogyan spórolhatunk, ha Trogirban nyaralunk?
Hogyan spórolhatunk, ha Trogirban nyaralunk?

Az utóbbi hónapok megpróbáltatásai után sokak költségvetését érte kár, így ha nem szeretnéd lemondani a nyaralásod, viszont néhány trükkel megtakarítanál némi pénzt (amit akár más szórakozásba, például tartalmas trogiri kirándulásokba is befektethetsz), segítünk!

2020.05.13.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.