Hogyan spórolhatunk, ha Trogirban nyaralunk?

Hogyan spórolhatunk, ha Trogirban nyaralunk?
0 1814

Az utóbbi hónapok megpróbáltatásai után sokak költségvetését érte kár, így ha nem szeretnéd lemondani a nyaralásod, viszont néhány trükkel megtakarítanál némi pénzt (amit akár más szórakozásba, például tartalmas trogiri kirándulásokba is befektethetsz), segítünk!

Cikkünkben hozunk néhány olyan hasznos tanácsot, melyek segítségével felesleges költségektől kímélhetik meg magukat a nyaralók!

  1. Csomagolás

  2. Már a csomagolás során sok pénzt megtakaríthatunk, ha figyelmesen pakolunk, hiszen nem kell Trogirban megvennünk minden olyan kelléket, amit otthon hagytunk.

  3. Csomagoljunk ásványvizet! Furcsán hangzik, de mivel a horvát boltokban jelentősen drágább az ásványvíz, akár ezzel az egyszerű lépéssel is megtakaríthatunk egy szerényebb vacsorára való összeget.

  4. Csomagolhatunk néhány csomag zacskós levest vagy konzervet, így egy-két étkezés árát megtakaríthatjuk.

  5. Út

  6. Ha tehetjük, ne a főszezonban nyaraljunk – Trogir rendkívül napos, mérsékelten mediterrán időjárása lehetővé teszi, hogy júniusban és szeptemberben is kiélvezhessük a tengert és a nyaralás minden pillanatát!

  7. Általános tanács, hogy az autópályadíj elkerülésével sokat lehet spórolni, a dalmát tengerpart esetében azonban ezt nem javasoljuk, hiszen az alternatív útvonalakon sokkal tovább tart lejutni a tengerig, (viszont látnivaló van bőven). A hosszabb, kacskaringós utak azonban sok esetben akkora üzemanyagköltségeket generálnak, hogy a megtakarítás valójában minimális.

  8. Az autópálya elkerülése helyett azt javasoljuk, hogy a szabad helyeket a kocsiban adjuk ki – ha a telekocsizás hívei vagyunk, így nem csak pénzt takaríthatunk meg, hanem új barátságokat is köthetünk.

  9. Tankoljunk Magyarországon – de ne az autópályán! A határ átlépése előtt érdemes letérni az autópályáról és tele tankolni a kocsit, Horvátországban ugyanis akár 50 forinttal is drágább lehet a benzin.

  10. Szállás

  11. A szállást illetően mindenkinek megvannak a saját elvárásai és igényei, így ebbe nem is folynánk túlzottan bele, azt azonban mindenképp javasoljuk, hogy ár-összehasonlító oldalakon foglaljuk le a szállásunkat, ezzel ugyanis többet megtakaríthatunk, mint gondolnánk!

  12. Pénz

  13. Ha tehetjük, figyeljük egy ideig a kuna árfolyamát, mielőtt beváltanánk a nyaralásra szánt költőpénzt. Ha sikerül jól váltani, 200.000 forint beváltásánál akár 10.000 forintot is megtakaríthatunk.

  14. Pénzváltónál váltsunk, hiszen a bankokban akár 2-3 forinttal is drágább a kuna.

  15. Vigyük magunkkal a bankkártyánkat, és használjuk is! Mivel a bank középárfolyamon vált, ez az egyik legkedvezőbb fizetési mód a nyaralás során.

  16. Ugyan a legtöbb helyen Trogirban euróval is fizethetünk, érdemes kunát vinni magunkkal, mert a visszajáró általában kunában van – mondanunk sem kell, hogy nem a turista számára legkedvezőbb árfolyam szerint.

Tippjeink segítségével nem kis összegeket is megtakaríthatsz, amit valami másra fordíthatsz – megkóstolhatsz valamilyen tengeri különlegességet a családdal egy vendéglőben, vagy befizethetsz egy tartalmas kirándulásra is, ami megfizethetetlen élményekkel gazdagít majd!

Hasonló cikkek
Mondj igent Horvátországban! Esküvő Trogirban Mondj igent Horvátországban! Esküvő Trogirban

Az a bizonyos Nagy Nap az egyik legfontosabb esemény az ember életében, így nem véletlenül szeretnénk, ha tökéletesen alakulna minden egyes részlete. Amíg sokan megelégednek az egyszerű polgári esküvőkkel, nincs azzal sem probléma, ha tengerparti álomszertartásról ábrándozunk. És bár elérhetetlen álomnak tűnik, valójában könnyebb megvalósítani a tengerparti esküvőt Horvátországban, mint gondolnánk.

Bővebben
1855
A Cetina folyó szépségei A Cetina folyó szépségei

A Cetina Dalmácia leghosszabb folyója, forrása a Dinári-hegység északnyugati részén található, és az Adriai-tengerbe ömlik.

Bővebben
5472
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
10 dolog, amit semmiképp ne felejts otthon, ha Horvátországba indulsz
10 dolog, amit semmiképp ne felejts otthon, ha Horvátországba indulsz

Mielőtt nekivágnánk a horvátországi nyaralásnak, érdemes a nagy izgalmak között átgondolni, hogy pontosan mit is érdemes bepakolnunk. Sajnos előfordul, hogy egy-két dolgot otthon hagyunk, ilyenkor pedig jobb esetben kellemetlenséget okozhat a boltok járásával eltöltött idő – rosszabb esetben pedig akár az egész vakációt megkeserítheti az elfelejtett tárgy.

Íme, az Iránytorgir.hu listája, amivel biztosan gondoskodhatsz a kényelmes és pontos csomagolásról, mielőtt útnak indulnátok!

2022.05.05.
Hogyan tervezzünk horvátországi nyaralást 5 lépésben?
Hogyan tervezzünk horvátországi nyaralást 5 lépésben?

A horvátországi nyaralás sokaknak az év fénypontja. Végre kikapcsolódhatunk, kiélvezhetjük a nyári kalandokat és jöhetnek a pihenéssel, mókával és kirándulással fűszerezett vakációs napok. Azonban minden nyaralást egy alapos tervezés és felkészülés előz meg, mely során sokszor akadályokba futhatunk. Hol foglaljunk szállást? Hogyan jutunk el? Mit kéne megnéznünk?

Listánk segítséget nyújt a nyugodt és alapos tervezésben, hogy a horvátországi nyaralás egy álomutazás legyen, minden gondot és problémát magunk mögött hagyva!

2022.02.25.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.