Hogyan tervezzünk horvátországi nyaralást 5 lépésben?

Hogyan tervezzünk horvátországi nyaralást 5 lépésben?
0 1107

1. Válasszuk ki az álomcélpontot

Akárcsak a világ bármely részén, egy horvátországi nyaralás során is fontos kiválasztani, hogy pontosan hol szeretnénk megszállni. A parton ücsörögve, koktélokkal és szunyókával szeretnénk tölteni a napjainkat, vagy inkább kirándulnánk, várost néznénk, túráznánk, hajókáznánk? Szerencsére Horvátországban a legtöbb turistacélpont minden igényt kiszolgál – akár pihennénk, akár felfedeznénk, biztosan megtaláljuk a változatos programokat, melyek mindenki számára kielégítőek.

Amennyiben szeretnénk sokat fürdőzni, keressük fel a legszebb partokat, azonban ha híres látványosságokat pipálnánk ki a listánkon, nézzük meg, hová érdemes úgy utazni, hogy a lehető legkönnyebben elutazhassunk a történelmi látványosságokhoz.

Profi tipp: Trogir egy álomváros, hiszen amellett, hogy rengeteg emlékmű és látványosság megtekinthető, lehetőségünk van mesés tengerpartokat és álomszép nemzeti parkokat meglátogatni, vagy akár számos hajókiránduláson is részt vehetünk.

2. Találjuk meg a tökéletes időpontot

Egy utazás előtt természetesen érdemes megfontolni az iskolai szünet hosszúságát, a szabadságok időpontjainak összeegyeztetését és minden egyéb részletet, mely megakadályozhat minket a nyugodt szívvel való távozástól (Ki vigyáz a kutyára? Vajon mama tud vigyázni a gyerekre? Szóltál a tesódéknak, hogy vegyék ki a szabadságot? Megnézted már, hogy hány szabadnapod van?).

Érdemes azt is fontolóra venni, hogy mennyi időre megyünk. Horvátország tökéletes célpont egy hétvégi kiruccanáshoz, de egy hosszú, több napos nyaralást is bőven ki tudunk tölteni a programok sokaságával.

Egy horvátországi nyaralást érdemes a nyári időszakra időzíteni, amikor az időjárás napos, a tenger vize tökéletes a fürdéshez és nyüzsgő, izgalmas, élettel teli helységek várják az érkezésünket, telis-tele lehetőségekkel. A nyugodtabb, csendesebb kikapcsolódásra vágyóknak tökéletes időszak lehet a késő tavasz és a kora ősz, amikor a szezon nem tombol javában, a tömegek kisebbek, a hőmérséklet pedig kellemes. Ilyenkor igazán kiélvezhető Dalmácia minden csodája a saját tempónkban.

3. Foglaljuk le a szállást

Horvátországi nyaralásunk során minden igényt kielégítő szállásokat találhatunk, akár árazás, akár szolgáltatások szempontjából nézzük. Az egyszerű apartmanok kiváló ár-érték aránnyal szállásoknak el akár két főt, akár egy hatalmas baráti társaságot. Ha szerencsések vagyunk, könnyűszerrel kifoghatunk meseszép kilátással, kiváló elhelyezkedéssel és szuper felszereltséggel ellátott apartmanokat, melyekben minden egyes nap csoda lesz.

Akkor sincs okunk az aggodalomra, ha teljes kényelemben, all-inclusive kiszolgálással süttetnénk magunkat a parton. Számos meseszép szálloda biztosít teljes ellátást, így nekünk nincs más dolgunk, mint élvezni a horvátországi nyaralást.

4. Tervezzük meg az utazást

Horvátország akár hat óra alatt elérhető autóval, nem hiába az egyik legnépszerűbb célpont a magyar utazók körében. Ha mégsem szeretnénk vezetni, akkor lehetőségünk van kényelmes buszutakat is foglalni, vagy akár repülővel is elérhetünk számos célpontot. Vegyük figyelembe a csomagok méretét, az utasok számát és a kényelmi szempontokat, mielőtt terveznénk.

5. Milyen élményekre vágyunk?

Amikor elképzeljük magunkat az álom horvátországi nyaraláson, vajon mi minden jut eszünkbe? Számos meseszép élmény vár ránk, akár a természeti kincseket, akár varázslatos városkákat fedeznénk fel.

A különböző partok és szigetek egy életre szóló élményt nyújtanak. Ilyen a Kék Lagúna, mely az Adria gyöngyszeme – kristálytiszta vize és sziklás partszakasza egy különleges fürdőzési lehetőséget nyújt minden ide látogatónak. A Kék Barlang lélegzetelállító természeti csoda, ahová minden bátor kalandor bemerészkedhet egy kellemes hajós kirándulás keretében.

Horvátország nemzeti parkokban is bővelkedik. A Krka Nemzeti Park lélegzetelállító vízeséseiről ismert, pont ahogy a Plitvicei-tavak is, amelyet Délkelet-Európa legrégebbi nemzeti parkjában látogathatunk meg. A kristálytiszta tavak, a különleges növények és a meseszép természeti képződmények képeslapra illő élményekkel szolgálnak.

Trogir városa bővelkedik a kulturális örökségekben, így akár napokra is elveszhetünk az izgalmas kisutcák változatos látványosságaiban.

Amennyiben pedig extrém sportokat is kipróbálnánk, pattanjunk fel egy víziejtőernyőre, egy jet-skire vagy akár el is mehetünk egy rafting túrára.

+1 Szervezz velünk!

Az iránytrogir.hu csapata segít a zökkenőmentes, csupa boldogság álomnyaralások elintézésében, mindezt magyar nyelven. Sok hosszú évvel a hátunk mögött úgy ismerjük Trogirt és környékét, mint a tenyerünket, így legyen szó szállásról, kirándulásokról, járgánybérlésről vagy egyéb ügyintézésről, mi mindig rendelkezésre állunk!

Hasonló cikkek
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 1. rész Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 1. rész

A dalmát tengerpart “kis Velencéjének” is nevezett Trogir számos érdekességet rejt. Cikkünkben bemutatjuk a város és a környék legizgalmasabb látnivalóit és olyan tényeket, melyek még azokat a turistákat is meghökkentik, akik minden nyáron Trogir mellett teszik le a voksukat!

Bővebben
1605
A legjobb trogiri strandok kisgyermekes családok számára A legjobb trogiri strandok kisgyermekes családok számára

Trogir Split városától mindössze 40 percnyi autós utazásra van. Splithez hasonlóan Trogir is az UNESCO Világörökségi listáján szerepel. Az érdekes történelem, a romantikus-gótikus építmények, a mediterránra jellemző laza, nyugodt légkör és a hosszú, kavicsos strandok nagyban hozzájárulnak a dalmát tengerpart egyik legszebb és legromantikusabb városának hírnevéhez.Trogir közvetlen közelében található Čiovo szigete is, melyet híd köt össze szomszédjával.

Bővebben
9011
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Trogir ősszel – egy rejtett kincs, amit érdemes felfedezni
Trogir ősszel – egy rejtett kincs, amit érdemes felfedezni

Egy szuper kirándulást szerveznétek az őszi szünetre? Ha szeretnétek egy kicsit kikapcsolódni a sulikezdés után, akkor érdemes ellátogatni Trogir városába, ahol megannyi kaland vár rátok.

Dobjátok fel az őszt és utazzatok el Trogirba!

2023.09.26.
Čiovo szigetének hangulatos kis települései – 1. rész
Čiovo szigetének hangulatos kis települései – 1. rész

Čiovo szigetén a nyaralók számos kellemes, mediterrán hangulatú településen szállhatnak meg. Maga a sziget is gyönyörű és számos látnivalóval várja látogatóit, de további előnyt jelent Trogir városának közelsége is, ahol az óváros számos tartalommal kecsegtet.

2019.08.01.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.