Čiovo szigetének hangulatos kis települései – 1. rész

Čiovo szigetének hangulatos kis települései – 1. rész
0 2777

Čiovo szigetén a nyaralók számos kellemes, mediterrán hangulatú településen szállhatnak meg. Maga a sziget is gyönyörű és számos látnivalóval várja látogatóit, de további előnyt jelent Trogir városának közelsége is, ahol az óváros számos tartalommal kecsegtet. Čiovo szigetéről számos kirándulás is indul – a nyaralók a hajókirándulások során ellátogathatnak a környező szigetekre, de buszos túrákon is részt vehetnek és meglátogathatják a Plitvicei-tavakat vagy a Krka Nemzeti Parkot is.

Arbanija

Arbanija egy aprócska turistafalu Čiovo szigetének északi oldalán, mindössze 4 kilométerre Trogir központjától. A kis településnek mindössze 500 lakosa van. Arbanija területe a gyönyörű strandokról, mediterrán erdőkről és kis öblökről ismert. Ideális nyaralási célpont mindazok számára, akik szeretik a nyugodt, családias hangulatú üdülést, a városi zaj és tömeg nélkül. A településen étterem, kávézók, üzletek és modern privát szálláshelyek is találhatók. Azok számára, akik mégis megkívánnák az éjszakai életet, Trogir közelsége jelent megoldást.

Bušinci

Bušinci egy kis település, mely Čiovo szigetének déli oldalán, közvetlenül Okrug Donji közelében várja a turistákat. A falu Trogir városától 6 kilométerre található, és gyönyörű kilátást biztosít Brač, Hvar és Šolta szigetére. A faluban éttermek, kávézók és üzletek várják a látogatókat. A közelben több kavicsos strand is található, melyek garantálják a nyugodt pihenést a kristálytiszta tenger partján. Az aktív kikapcsolódást kedvelőket a Milićevo strand várja, számos tartalommal és kávézóval. Bušinci kiváló célpont mindazok számára, akik szeretik a nyugodt estéket, akik azonban szívesen vesznek részt különböző eseményeken, Trogir városában számos szabadtéri koncert és más szórakoztató és kulturális esemény közül válogathatnak.

Okrug Donji

Okrug Donji a sziget nyugati felén található. A település kedvelt turistacélpont, hiszen számos étteremmel, dalmát vendéglővel és helyi specialitásokkal is szolgál. Okrug Donji a nyári programjairól is híres, melyek közül a legismertebbek a halászmulatságok, melyeket több alkalommal is megrendeznek a nyár folyamán. A településen található a Keresztelő Szent János templom, melyet már a XVII. századból származó iratok is említenek. Okrug Donji egy nyugodt település, így általában nem kell óriási tömegre számítani. A strandolókat kavicsos, köves és betonos strandok várják, melyek kiválóan megfelelnek a windsurfing és a búvárkodás szerelmesei számára is.

Okrug Gornji

Okrug Čiovo szigetének nyugati oldalán található és a már említett Okrug Donji és Okrug Gornji tradicionális dalmát településekből áll. Enyhe mediterrán éghajlatának, gazdag mediterrán növényzetének és meseszép szigetcsoportjainak és öblöcskéinek köszönhetően igazi turistacsalogató. Okrug a számos előny mellett évi 2670 napos órával is büszkélkedhet. A településen számos étterem, vendéglő és más vendéglátóipari objektum található, a turisták pedig számos dalmát ételspecialitást kóstolhatnak. A gyönyörű, kristálytiszta víz számos lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra. Az aktív pihenést kedvelők meglátogathatják a búváriskolát, a fitneszközpontot, de hajókirándulásokon is részt vehetnek – ellátogathatnak a Kék Lagúnába és a közeli szigetek meseszép helyeire. A településen robogók bérelhetők és ejtőernyőzésre is lehetőség van. Trogir mindössze 2 kilométerre van Okrug Gornjitól, így a történelmi hangulatú óváros is könnyen elérhető. A spliti repülőtér 8 kilométerre található Okrugtól, így a repülővel érkezők is könnyen megközelíthetik a települést.

Hasonló cikkek
Kirándulás Čiovo szigetére Kirándulás Čiovo szigetére

Čiovo Közép-Dalmácia egyik gyönyörű szigete, melyet a Világörökség részét képező Trogirral híd köt össze. A sziget 28,8 négyzetkilométernyi területén több település is található: Okrug Donji, Okrug Gornji, Arbanija, Slatine, Žedno és Čiovo.

Bővebben
2883
Egy nap Trogirban – 1. rész - az Óváros központja Egy nap Trogirban – 1. rész - az Óváros központja

Ha Trogirban vagy a környékén töltöd a nyaralásodat, mindenképp érdemes a sok strandolás mellett legalább egy napot városnézéssel töltened. A gyönyörű óváros, mely egy kis mesterséges szigetecskén fekszik, gyönyörű, régi épületekkel és megannyi érdekes látnivalóval várja a turistákat. Mutatjuk, mit érdemes körbejárnod Trogiri sétád során!

Bővebben
2951
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Trogir ősszel – egy rejtett kincs, amit érdemes felfedezni
Trogir ősszel – egy rejtett kincs, amit érdemes felfedezni

Egy szuper kirándulást szerveznétek az őszi szünetre? Ha szeretnétek egy kicsit kikapcsolódni a sulikezdés után, akkor érdemes ellátogatni Trogir városába, ahol megannyi kaland vár rátok.

Dobjátok fel az őszt és utazzatok el Trogirba!

2023.09.26.
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 1. rész
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 1. rész

A dalmát tengerpart “kis Velencéjének” is nevezett Trogir számos érdekességet rejt. Cikkünkben bemutatjuk a város és a környék legizgalmasabb látnivalóit és olyan tényeket, melyek még azokat a turistákat is meghökkentik, akik minden nyáron Trogir mellett teszik le a voksukat!

2020.08.03.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.