A legjobb trogiri strandok kisgyermekes családok számára

A legjobb trogiri strandok kisgyermekes családok számára
0 9009

A legjobb trogiri strandok kisgyermekes családok számára

Trogir Split városától mindössze 40 percnyi autós utazásra van. Splithez hasonlóan Trogir is az UNESCO Világörökségi listáján szerepel. Az érdekes történelem, a romantikus-gótikus építmények, a mediterránra jellemző laza, nyugodt légkör és a hosszú, kavicsos strandok nagyban hozzájárulnak a dalmát tengerpart egyik legszebb és legromantikusabb városának hírnevéhez.Trogir közvetlen közelében található Čiovo szigete is, melyet híd köt össze szomszédjával.

Legyen szó trogiri nyaralásról, vagy csak egynapos kirándulásról Trogir és Čiovo városába, mindenképp érdemes a családdal ellátogatni a számos gyermekbarát strand egyikére – hiszen a nyaralás pancsolás nélkül nem nyaralás! Mutatjuk a legjobb partszakaszokat, ahol a kicsik is biztonságosan pancsolhatnak és akkor sem unatkoznak, ha megkérjük őket, hogy jöjjenek ki a vízből egy kicsit átmelegedni.

Pantana strand

Gyermekbarát strandjaink listáját mindenképp érdemes a Pantana stranddal kezdeni. Ez a kavicsos-homokos partszakasz Trogir közvetlen közelében csupa olyan dolgot kínál, mely lehetővé teszi az egésznapos kikapcsolódást. A fél kilométeres partszakaszt sűrű fenyőerdő szegélyezi, mely lehetővé teszi, hogy megóvjuk a kicsik bőrét a túl erős napsugaraktól a déli órákban. A közelben található bolt és étterem is jelentősen megkönnyítik a szülők dolgát, hiszen a legtöbb “kellék” beszerezhető a helyszínen, nem kell a kalapok, napszemüvegek, úszógumik és napernyők mellett még ételt és italt is cipelnünk magunkkal a strandra. Aki szívesen megszabadulna minden tehertől, az akár a parton is bérelhet napernyőt és nyugágyat. Az aktív kikapcsolódást kedvelők kipróbálhatják magukat a tollaslabdában, strandröplabdában, de akár vízibiciklizhetnek és kajakozhatnak is. Garantált a szórakozás az egész családnak!

Medena strand

A Medena strand a közelében lévő háromcsillagos hotelről kapta a nevét. Ez a kavicsos strand 3 kilométer hosszú, Seget városa és a Medena hotel között húzódik. A strand tetszeni fog minden kisgyermekes családnak – a szórakozást a játszótér, tenisz-, foci- és strandröplabda-pályák garantálják. A közelben található vendéglők, szupermarketek és ajándékboltok is jelentősen megkönnyítik a család pihenését, hiszen pár perc alatt beszerezhetjük a hűsítő üdítőt vagy fagylaltot a gyerkőcöknek. A kocsival érkezők a közeli fizetős parkolóban tudhatják biztonságban járművüket, de a strand vízitaxival is megközelíthető Trogir irányából, ami egy plusz élmény lehet a gyerekek számára.

Okrug strand

Akik szeretik a szórakozást, azok semmiképp sem hagyhatják ki a Copacabana néven is ismert Okrug strandot. A számos vendéglő, bár és kávézó közvetlenül a part mellett helyezkedik el, és kiváló élményt nyújt, ha tizenéves gyermekeinkkel nyaralunk. Az Okrug strand Čiovo nyugati részén, 2 kilométer hosszan húzódik. Az apró kavicsok és a szórakoztató tartalmak, valamint a fenyőerdők kellemes hűvöse ideális helyszínné teszik a partszakaszt az egésznapos családi strandolásra.

Kava Slatine strand

Čiovo szigetének keleti részét szegélyezi a Kava Slatine strand. Itt csak egy bár található, ezért tanácsos az ételt és az italt előre bekészíteni. A kavicsos, sziklás partszakasz ugyan kevésbé gyerekbarát, de a nyugodt környezet, a hűvös és az érintetlen természet bőven kárpótol bennünket ezért. Nyugágyak, napernyők a strandon is bérelhetők. A strandon a nyári hónapokban kicsit nagyobb a tömeg, de a környékbeli partszakaszok közül ez a legnyugodtabb. Kiváló azoknak a családoknak, akik kisbabával nyaralnak, és szívesen elkerülnék a nyüzsgést.

Hasonló cikkek
A legszebb úticélok Trogirból autós kirándulásokhoz A legszebb úticélok Trogirból autós kirándulásokhoz

Ha autóval vágunk neki a horvátországi nyaralásunknak, nem csak az utazás kényelmét élvezhetjük a saját tempónkban. Rengeteg álomszép úticél vár ránk, ha Trogirban vagy környékén töltjük a vakációt.

Íme, a 7 legszebb úticél Trogir környékén az autós kirándulásokhoz!

 

Bővebben
1609
Mikor és miért látogassunk el Horvátországba? - Horvátország szezonokra bontva Mikor és miért látogassunk el Horvátországba? - Horvátország szezonokra bontva

Horvátország számos magyar turista kedvenc úticélja, ha nyaralásról van szó. Ez a varázslatos hely azért is népszerű, mert rengeteg oldalát élvezhetik ki az ide érkezők az időjárástól, a helyszínektől és a helyi látványosságoktól függően. De vajon melyik szezon az ideális számunkra?

Most összeszedtük, hogy mikor és hogy miért érdemes ellátogatni Horvátországba!

Bővebben
1305
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
9 kihagyhatatlan strand Trogir környékén 2023-ban
9 kihagyhatatlan strand Trogir környékén 2023-ban

Trogir a dalmát térség egyik legszebb úticélja. Ez a kis település hihetetlen történelmi emlékekkel büszkélkedik, nem véletlen áll 1997 óta az UNESCO védelme alatt. Azonban nem kell aggódnunk akkor sem, ha a városnézést strandolással egészítenénk ki.

Nézzük, melyek a legjobb strandok Trogir környékén, ahová 2023-ban is érdemes ellátogatni!

2023.08.23.
Hogyan tervezzünk horvátországi nyaralást 5 lépésben?
Hogyan tervezzünk horvátországi nyaralást 5 lépésben?

A horvátországi nyaralás sokaknak az év fénypontja. Végre kikapcsolódhatunk, kiélvezhetjük a nyári kalandokat és jöhetnek a pihenéssel, mókával és kirándulással fűszerezett vakációs napok. Azonban minden nyaralást egy alapos tervezés és felkészülés előz meg, mely során sokszor akadályokba futhatunk. Hol foglaljunk szállást? Hogyan jutunk el? Mit kéne megnéznünk?

Listánk segítséget nyújt a nyugodt és alapos tervezésben, hogy a horvátországi nyaralás egy álomutazás legyen, minden gondot és problémát magunk mögött hagyva!

2022.02.25.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.