6 tipp az olcsóbb nyaralásért Horvátországban

6 tipp az olcsóbb nyaralásért Horvátországban
0 2657

Egy horvátországi nyaralás gyakran vetekszik egy balatoni nyaralás árával. Azonban érdemes okos döntéseket hoznunk a vakáció alatt is, mielőtt túlságosan felszöknének a költségek.

Íme 6 tipp, amivel garantáltan egy élvezetes és olcsó nyaralást tervezhetünk Horvátországba!

Gyakran előfordulhat, hogy különböző okokból vissza kell fognunk a kiadásainkat – akár spórolunk, akár a fiatal diákéletről, vagy akár a felelősségteljes nagycsaládos életről legyen szó. Ez azonban korán sem jelenti azt, hogy le kell mondanunk egy csodálatos nyaralás szépségeiről. Épp ezért imádjuk Horvátországot, hiszen pénztárcabarát módon élvezhetjük a tengerparti kiruccanásunkat.

Utazás

Minden nyaralás főszezonban a legdrágább – így egy horvátországi vakáció is többe fog kerülni, ha június és augusztus között tervezzük. Ha van lehetőségünk a nyári hónapok helyett szezonon kívül utazni, érdemes áttenni az üdülés időpontját.

Horvátország májusban és szeptemberben is gyönyörű. Az időjárás tökéletes a kiránduláshoz és a városnézéshez, emellett pedig kisebb lesz a tömeg, így nyugodtabban élvezhetjük a programokat.

Érdemes az odajutásra is gondolni. Splitbe 260 Euró egy repülőjegy, azonban busszal már akár 50 Euró alatt is kijuthatunk. A legjobb megoldás az autóval való utazás, hiszen akár hat óra alatt Horvátországban lehetünk budapesti indulással, emellett pedig csupán az üzemanyagárak befolyásolják az út árát. Ne feledkezzünk meg az autópályadíjakról sem, mely legalább 44 kunába kerül.

Szállás

A szálláson sokat tudunk spórolni, ha időben lefoglaljuk. Érdemes hotelszobák helyett apartmanokat vadászni, mivel így akár sokkal olcsóbban ki tudjuk bérelni a szálláshelyünket, főleg, ha több fős csapatként érkezünk.

Az apartman mellett szól még a saját konyha. Így rengeteg pénzt megtakaríthatunk az étkezésen, emellett változatosan ehetünk, saját szájízünk szerint, friss alapanyagokból.

A szállás kiválasztásakor vegyük figyelembe, hogy milyen programokra vágyunk a nyaralás során. Ha városnézéssel töltenénk az időnket, érdemes a városközponthoz közeli szálláshelyet keresni, azonban ezek a szállások sokszor többe kerülhetnek. Ha pedig a tengerparton szeretnénk pihenni, próbáljunk egy parthoz közeli szállást lefoglalni – plusz pont lehet egy medencés apartman, így már a napi pancsolást is könnyedén kipipálhatjuk.

Közlekedés

A nyaralás alatti közlekedést többféleképp is megoldhatjuk.

Általában könnyen eljuthatunk a közeli desztinációkhoz gyalogosan, főleg ha a helyi várost akarjuk bejárni. Ilyenkor érdemes kényelmes cipővel és sok vízzel készülni.

Amennyiben távolabb esik az úticélunk, több opció közül is választhatunk. Ha autóval érkeztünk, egyszerűen megoldhatjuk az utazást, és még jegyárat sem kell fizetnünk. Amennyiben kényelmesebb opciókra vágyunk, vagy csak élvezni szeretnénk a stresszmentes kilátást, érdemes letölteni az Uber applikációt. Sokkal olcsóbb lehet, mint a taxizás, és minden forgalmasabb horvát városban elérhető a szolgáltatás.

Emellett Horvátországban a tömegközlekedést is igénybe vehetjük. Általában buszokkal könnyedén eljuthatunk egyik városból a másikba – például Trogirból Splitbe már 19 kunáért átutazhatunk.

Programok

Egy horvátországi nyaralás során a különböző programok (vagy nem jól szervezett programok) sokszor felemelhetik a költségeket. Azonban szerencsére nem kell egy vagyont elkölteni, hogy jól érezhessük magunkat.

Indulás előtt mindenképp tájékozódjunk az ingyenes kirándulásokról, eseményekről és kiállításokról. Ajánlott minden kedvezményt leellenőrizni, hiszen sokszor kedvezőbb árakat kínálnak diákok, nyugdíjasok, gyermekek vagy csoportok számára.

A legjobb opció a szervezett kirándulások mellett dönteni, hiszen így több látványosságot is felfedezhetünk egyetlen nap alatt. Az iránytrogir.hu hajós kirándulásain akár 5 szigetet is meglátogathatunk egyetlen nap alatt, miközben felfedezhetjük Dalmácia legszebb turistacélpontjait.

Blue Cave 5 sziget kirándulás:

https://iranytrogir.hu/kirandulas/blue-cave-kek-barlang---kirandulas-5-szigetre/1009/

Étkezés

Az étkezésen rengeteget spórolhatunk, ha éttermek helyett az egyszerűbb opciókat választjuk.

Ezt a legkönnyebben egy saját konyhával és az élelmiszerboltokban való vásárlással oldhatjuk meg. A városközpontokban kisebb boltokkal találkozhatunk, mint például a Spar és a Studenac. Itt mindent megtalálunk, amire csak szükségünk lehet, azonban a friss zöldség-, gyümölcs- és húsválaszték nem mindig a legjobb. Érdemes felkeresni egy Konzum vagy egy Lidl üzletet és ott bevásárolni a nyaralás idejére. Ha pedig igazán friss és ízletes ételekre vágyunk, látogassuk meg a helyi piacot – ez önmagában is egy szuper és ingyenes program lehet.

Ha mindenképp ki szeretnénk próbálni a helyi éttermeket, érkezzünk ebédidőben, mivel ilyenkor olcsóbban megúszhatjuk a csekket, mint vacsoraidőben.

Vásárlás

Gyakran jól eshet egy kis shopping túra a nyaralás alatt, azonban érdemes okos döntéseket hozni, amikor vásárolunk.

Keressük fel a helyi boltokat és tekintsük meg az igazi, autentikus portékákat, mielőtt egy nagyobb bevásárlóközpont felé vennénk az irányt. A helyi boltokban sokszor alkudni is lehet, így mindenképp megér egy próbát.

Mielőtt felvásárolnánk a helyi szuvenírboltok kínálatát, lassítsunk le egy picit. Sokszor egy képeslap, egy üvegcse homok vagy egy szép kagyló a tengerpartról többet jelent, mint egy helyi látványosságokkal díszített konyharuhaszett.

 

 

Hasonló cikkek
Miért érdemes 2022-ben Horvátországban nyaralni? Miért érdemes 2022-ben Horvátországban nyaralni?

Közeledik az idei nyár, így érdemes a nyaralás tervezésébe előbb-utóbb belekezdeni. A tökéletes nyaralást tervezgetve sokszor messzi egzotikus tájakra vágyunk, vagy épp ellenkezőleg, inkább a népszerű európai fővárosokat keressük fel városnézés szempontjából. Azonban nem szabad arról megfeledkeznünk, hogy Horvátország egy igazi gyöngyszem, ahol izgalmas nyári kalandok, varázslatos tájak, meseszép tengerpartok és számos különböző program vár ránk, akár látványosságok felfedezésével, akár a strandon pihenve töltenénk időnket.

Nézzük végig, miért is érdemes 2022-ben Horvátországba tervezni a nyaralást!

Bővebben
1272
Trogiri gasztrokalauz Trogiri gasztrokalauz

Talán nem túl nagy meglepetés, de a tipikus, tradicionális trogiri ételek nagy része (a dalmát konyhához hasonlóan) a tenger gyümölcseire fekteti a hangsúlyt. Az ételek egyszerűen, gyorsan készülnek és igazán könnyűek és egészségesek. A friss hozzávalók – zöldségek, halak, fűszernövények – garantálják, hogy a trogiri mediterrán konyha felejthetetlen maradjon a turisták számára.

Bővebben
3027
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Őszi kalandok Trogirban: A legjobb túrahelyek Trogir környékén
Őszi kalandok Trogirban: A legjobb túrahelyek Trogir környékén

Trogir ősszel is rengeteg kalandot tartogat. Amennyiben szívesen járjuk a természetet és megnéznénk a legszebb túraútvonalakat Horvátországban, Trogir jó választás lehet a felfedezéshez.

Ismerd meg a legjobb őszi túrázós kirándulásokat Trogir környékén!

 

2023.12.18.
Nászút Horvátországban – a tökéletes randiútmutató Trogirban
Nászút Horvátországban – a tökéletes randiútmutató Trogirban

A mediterrán hangulatú Horvátország tökéletes célpont a nászútra. A romantika mindenhol ránk talál, legyen szó a mesebéli, szűk kis utcácskákról, a lélegzetelállító építészetről, a lenyűgöző tájakról vagy a kristálykék tengerről.

Az iránytrogir.hu ötletes randitippjei garantáltan segítenek emlékezetessé varázsolni a nászutat – akár egy kettesben töltött elvonulásról, akár egy aktív pihenéssel költött kalandos útról álmodoztok.

2022.02.25.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.