Hogyan hozzuk ki a lehető legtöbbet a családi nyaralásból Horvátországban?

Hogyan hozzuk ki a lehető legtöbbet a családi nyaralásból Horvátországban?
0 1439

A vakáció legjobb része egy élményekben gazdag nyaralás a család aprajával és nagyjával. Azonban sokszor fejtörést okozhat, hogy hogyan szervezzünk egy olyan utat, ahol a gyerkőcök és a felnőttek is felhőtlenül kikapcsolódhatnak. Szerencsére nincs miért aggódni - Horvátország a lehető legjobb döntés, ha családi utat tervezünk.

Mikor érdemes családi nyaralást szervezni Horvátországba?

Bár Horvátország az év minden napján egy csodálatos úticél, a nyári szünidő és a meleg hónapok egyértelműen a legjobb időszak a közös nyaraláshoz. Ilyenkor rengeteg programot találhatunk, melyeket az egész család kiélvezhet, emellett az éttermek, a bárok és a különböző látnivalók is tárt ajtókkal várják érkezésünket.

Ha mégsem szeretnénk a tikkasztó hőségben nyaralni, vagy esetleg zavaróak a nagy tömegek, a főszezonon kívül, szeptember elején is megejthetjük a horvátországi utazást. Ilyenkor az idő még meleg, azonban a nap már nem perzsel, és nagyobb tömegek nélkül élvezhetjük a strandolást és a városnézést.

 

Tervezzük meg együtt a nyaralást

Nincs jobb annál, mikor a család együtt tervezi meg a programokat a horvátországi nyaralás előtt. Ez már önmagában egy szuper közös program, amivel lefoglalhatjuk a gyermekeket is - és amíg a felnőttekre hárul a felelősség a legtöbb dologgal kapcsolatban, a gyerkőcök is biztos örülnének, ha megoszthatnák az ötleteiket.

Ez egy fontos családi esemény, így mindenkinek érdemes egy-két programot kitalálni, sőt, akár külön feladatokat is kioszthatunk a nagyobb gyerekek számára. Ilyenek például a legszimpatikusabb kirándulás kiválasztása, a legszebb strandhoz vezető út megtervezése vagy a kedvenc éttermeink listába szedése. A kisebbekkel megtervezhetjük a legszuperebb strandolós programokat, végig nézhetjük a látnivalókat az interneten, de akár a legjobb szervezett kirándulást is kiválaszthatjuk közösen.

 

Válasszuk ki a megfelelő szállást

Szerencsére Horvátországban rengeteg szállás közül válogathatunk, így biztosan találunk pénztárcánknak és egyéni igényeinknek is egyaránt megfelelő helyet. Ha nem szeretnénk az olyan otthoni ügyes-bajos teendőket, mint a főzés vagy a takarítás, a nyaralást alatt is elvégezni, érdemes egy kényelmes hotelszobát foglalnunk, ahol más dolgunk sincs, mint a pihenés. Ha azonban szeretnénk a meghitt közös vacsorákat és a közös főzéseket kiélvezni, érdemes egy saját apartmant bérelni, ahol akár a saját privát medencét vagy a tágas kertet is igénybe vehetjük. Szerencsére Horvátországban számos apartman közül válogathatunk, így kompromisszumokat sem kell kötnünk.

 

Kerekedjünk fel egy családi kalandra

Ha Horvátországban nyaralunk, mindig érdemes egy izgalmas kirándulós napot betervezni, ahol az egész család egy felejthetetlen kalandon vehet részt. Autóval vagy tömegközlekedéssel is útra kelhetünk, hiszen rengeteg álomszép tengerpart, érdekes látnivaló vagy lélegzetelállító természeti csoda megtekinthető.

Ha Trogirban vagy környékén nyaralunk, a lehető legjobb döntés a szervezett utak igénybe vétele. Itt nem nekünk kell terveznünk, szerveznünk, navigálnunk, sőt, a jó hangulatról sem kell gondoskodni, hiszen garantáltan mindenki jól fogja magát érezni, és a szülők is nyugodtan hátra dőlhetnek és kikapcsolódhatnak.  

Ha igazán adrenalindús kirándulásra vágyunk, válasszuk a raftingot vagy a canyoningot. Ha pedig meseszép helyekre szeretnénk ellátogatni, egy fél- vagy egész napos hajókirándulás minden igényünket kielégítheti. Azoknak sem kell csüggednie, akik szívesen sétálnak, túráznak vagy a természet felfedezésére vágynak, hiszen remek kirándulásokon vehetünk részt a Krka Nemzeti Parkba vagy a Plitvicei-tavakhoz is.

 

A horvátországi családi nyaralás a legjobb utazáshoz

A családi vakációk általában gyorsan unalmassá válnak a gyerkőcöknek, ha minden egyes nap ugyanazt csináljuk. Így érdemes két strandolással eltöltött nap közé egy utazós napot is beiktatni, amikor kisebb-nagyobb közös kirándulásra kerekedhetünk. Horvátországban, főleg Trogir környékén számos mesés desztinációt felfedezhetünk, legyen szó parkokról, hegyekről, vagy szebbnél szebb tengerpartokról. A gyerekeknek is jót fog tenni, hogy minél több dolgot felfedezhetnek, és a felnőtteknek sem kell azon aggódni, hogy mivel foglalják le a csemetéket.

 

Engedjük el magunkat

Ez talán a legklisésebbnek hangzó tanács, azonban sokszor elfelejtjük megfogadni. Ha a szülők feszültek, azt a gyerekek is megérzik, így pedig senki sem fogja igazán kiélvezi a fontos pillanatokat. Engedjük át magunkat a relaxálásnak, a feltöltődésnek, élvezzük ki a mediterrán szépségű tájat, a finom ételeket és éljünk a mának, hiszen örök életre emlékezetes napokat fogunk eltölteni Horvátországban.

 

 

Hasonló cikkek
Miért érdemes most helyet foglalni a Trogir környéki kirándulásokra? Miért érdemes most helyet foglalni a Trogir környéki kirándulásokra?

Az első melegebb tavaszi napok és sugárzó napsütés hatására egyre többen álmodoznak a tengerparti nyaralásról, az idei nyarat azonban bizonytalanság homálya fedi a világot súlytó járvány miatt. 

Bővebben
5358
Trogiri gasztrokalauz Trogiri gasztrokalauz

Talán nem túl nagy meglepetés, de a tipikus, tradicionális trogiri ételek nagy része (a dalmát konyhához hasonlóan) a tenger gyümölcseire fekteti a hangsúlyt. Az ételek egyszerűen, gyorsan készülnek és igazán könnyűek és egészségesek. A friss hozzávalók – zöldségek, halak, fűszernövények – garantálják, hogy a trogiri mediterrán konyha felejthetetlen maradjon a turisták számára.

Bővebben
3031
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Miért Trogir a legjobb kezdő- és végpontja minden dalmáciai nyaralásnak?
Miért Trogir a legjobb kezdő- és végpontja minden dalmáciai nyaralásnak?

Ahelyett, hogy a dalmáciai nyaralásunkat azzal kezdenénk, hogy a lekésett komp miatt bosszankodnánk, vagy üdülésünk utolsó napjaiban azon aggódnánk, hogy lekéssük a hazafelé vezető járatot, javaslunk egy egyszerű, dalmát megoldást, hogy lazán teljen az adriai szigeteken töltött nyaralás kezdete és vége is. A neve Trogir.

2020.03.10.
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 1. rész
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 1. rész

A dalmát tengerpart “kis Velencéjének” is nevezett Trogir számos érdekességet rejt. Cikkünkben bemutatjuk a város és a környék legizgalmasabb látnivalóit és olyan tényeket, melyek még azokat a turistákat is meghökkentik, akik minden nyáron Trogir mellett teszik le a voksukat!

2020.08.03.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.