Miért érdemes most helyet foglalni a Trogir környéki kirándulásokra?

Miért érdemes most helyet foglalni a Trogir környéki kirándulásokra?
0 4916

Az első melegebb tavaszi napok és sugárzó napsütés hatására egyre többen álmodoznak a tengerparti nyaralásról, az idei nyarat azonban bizonytalanság homálya fedi a világot súlytó járvány miatt. Cikkünkben most kitérünk arra, mire lehet számítani a nyár folyamán Trogir környékén, és miért lenne kár lemondani az utazást és a kirándulásokat már most!

Ugyan a járvány miatt a turizmus szenvedte el az egyik legnagyobb csapást, az iparág szakemberei optimisták – Adam Blake, a brit Bournemouth Egyetem közgazdász szakos tanára és a Turizmus és vendéglátóipari kar kutatói osztályának feje úgy véli, hogy “az emberek nem változtak meg, és továbbra is szeretnének utazni, az azonban biztos, hogy sokkal óvatosabbak lesznek.”

Az azonban tagadhatatlan, hogy a mostani helyzet nem fog örökké tartani, és mindezek után szükségünk lesz egy kis feltöltődésre a tenger mellett. Trogirnál jobb célpontot pedig nem is találhatnánk, hiszen Magyarországról könnyen elérhető, a közép-dalmáciai természet gyönyörű, a tenger kristálytiszta, az óváros pedig egy egész más világba repít bennünket.

Számos kutatás mutatott rá arra, hogy az emberek a helyzet ellenére is a nyaralásukat tervezgetik – az amerikaiak fele például a május-szeptember időszakra tervezi üdülését. A legtöbb turista azonban óvatosan tervez, igyekszik elkerülni a nagyvárosokat, a legtöbben pedig közeli desztinációkat nézegetnek – Trogir ebből a két szempontból is ideális, hiszen nincs túl messze, és sokkal kisebb városka, mint például a közeli Split.

Az egyik ok, amiért a kényszerű otthonlét ideje alatt érdemes a nyaralást tervezgetni, az az, hogy a járvány elmúltával várhatóan olcsóbban tudunk majd utazni, legalábbis addig, míg a kereslet nem lesz ismét olyan nagy, mint korábban. Erre azonban a szakemberek szerint nem kell majd sokat várni, hiszen a turizmus egy erős ágazat és már számos betegség és természeti csapás után állt lábra – méghozzá gyorsabban, mint azt bárki feltételezte volna.

A veszély elmúltával és a biztonsági óvintézkedések enyhítésével Trogirban és környékén is számítani lehet a nyárra tervezett programok megtartására, sőt, a látogatók várhatóan még több tartalomra készülhetnek, hiszen számos kiváló tavaszi programot is nyárra, valamint a szeptemberi utószezonra halasztottak, így rengeteg program közül csemegézhetünk majd.

Várhatóan a Trogirtól nem messze található Krka Nemzeti Parkba és a Plitvicei-tavakhoz is sokan fognak ellátogatni, hiszen a hosszú bezártság után mindenki a természetbe vágyik majd, így ezeket a kirándulásokat érdemes mielőbb lefoglalni.

Az iránytrogir.hu oldalon foglalt kirándulások előnye, hogy nem szükséges őket előre kifizetni, sőt, arra is lehetőséget biztosítunk vendégeinket, hogy a kirándulást akár mindössze 24 órával az indulás előtt le tudják mondani – erre azonban várhatóan nem kell majd sort keríteni. Ilyen kiváló feltételek mellett pedig érdemes már most bebiztosítani a helyeket, hiszen a későbbiekben, túljelentkezés miatt könnyen lemaradhatnak a kirándulásokról a kalandvágyó turisták!

 

Hasonló cikkek
11 kihagyhatatlan strand Čiovo szigetén 11 kihagyhatatlan strand Čiovo szigetén

Mutatunk egy listát a Trogir melleti Čiovo sziget legszebb strandjairól, melyeket mindenképp érdemes meglátogatnod, ha a trogiri riviérán töltöd a nyaralásodat. A strandokra eljuthatsz autóval, hajótaxikkal, de számos hajókirándulás során is.

Bővebben
13615
Miért érdemes Közép-Dalmáciában nyaralni? Miért érdemes Közép-Dalmáciában nyaralni?

Közép-Dalmácia sok turista szerint Horvátország egyik legszebb régiója. Az északi, tengerparti városokhoz képest ez már igazi mediterrán, dús, színes növényzettel és utánozhatatlan hangulattal.

Bővebben
1351
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Horvátország lassan újraéled!
Horvátország lassan újraéled!

Szerencsére úgy tűnik, mégsem kell lemondanunk a trogiri nyaralásunkról! A héten a horvát kormány megvitatja mindazokat a javaslatokat, melyek a horvát gazdaság újraindítására vonatkoznak.

2020.04.20.
Az Adriai-tenger kincse – a Kék Barlang
Az Adriai-tenger kincse – a Kék Barlang

A mesébe illő szépségű Kék Barlang tagadhatatlanul az Adriai-tenger és Horvátország egyik leggyönyörűbb természeti csodája. Azok, akik Trogirban vagy Közép-Dalmácia bármely más városában nyaralnak, semmiképp sem hagyhatják ki ezt a leírhatatlan szépségű barlangot!

2019.02.25.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.