Miért érdemes most helyet foglalni a Trogir környéki kirándulásokra?

Miért érdemes most helyet foglalni a Trogir környéki kirándulásokra?
0 5322

Az első melegebb tavaszi napok és sugárzó napsütés hatására egyre többen álmodoznak a tengerparti nyaralásról, az idei nyarat azonban bizonytalanság homálya fedi a világot súlytó járvány miatt. Cikkünkben most kitérünk arra, mire lehet számítani a nyár folyamán Trogir környékén, és miért lenne kár lemondani az utazást és a kirándulásokat már most!

Ugyan a járvány miatt a turizmus szenvedte el az egyik legnagyobb csapást, az iparág szakemberei optimisták – Adam Blake, a brit Bournemouth Egyetem közgazdász szakos tanára és a Turizmus és vendéglátóipari kar kutatói osztályának feje úgy véli, hogy “az emberek nem változtak meg, és továbbra is szeretnének utazni, az azonban biztos, hogy sokkal óvatosabbak lesznek.”

Az azonban tagadhatatlan, hogy a mostani helyzet nem fog örökké tartani, és mindezek után szükségünk lesz egy kis feltöltődésre a tenger mellett. Trogirnál jobb célpontot pedig nem is találhatnánk, hiszen Magyarországról könnyen elérhető, a közép-dalmáciai természet gyönyörű, a tenger kristálytiszta, az óváros pedig egy egész más világba repít bennünket.

Számos kutatás mutatott rá arra, hogy az emberek a helyzet ellenére is a nyaralásukat tervezgetik – az amerikaiak fele például a május-szeptember időszakra tervezi üdülését. A legtöbb turista azonban óvatosan tervez, igyekszik elkerülni a nagyvárosokat, a legtöbben pedig közeli desztinációkat nézegetnek – Trogir ebből a két szempontból is ideális, hiszen nincs túl messze, és sokkal kisebb városka, mint például a közeli Split.

Az egyik ok, amiért a kényszerű otthonlét ideje alatt érdemes a nyaralást tervezgetni, az az, hogy a járvány elmúltával várhatóan olcsóbban tudunk majd utazni, legalábbis addig, míg a kereslet nem lesz ismét olyan nagy, mint korábban. Erre azonban a szakemberek szerint nem kell majd sokat várni, hiszen a turizmus egy erős ágazat és már számos betegség és természeti csapás után állt lábra – méghozzá gyorsabban, mint azt bárki feltételezte volna.

A veszély elmúltával és a biztonsági óvintézkedések enyhítésével Trogirban és környékén is számítani lehet a nyárra tervezett programok megtartására, sőt, a látogatók várhatóan még több tartalomra készülhetnek, hiszen számos kiváló tavaszi programot is nyárra, valamint a szeptemberi utószezonra halasztottak, így rengeteg program közül csemegézhetünk majd.

Várhatóan a Trogirtól nem messze található Krka Nemzeti Parkba és a Plitvicei-tavakhoz is sokan fognak ellátogatni, hiszen a hosszú bezártság után mindenki a természetbe vágyik majd, így ezeket a kirándulásokat érdemes mielőbb lefoglalni.

Az iránytrogir.hu oldalon foglalt kirándulások előnye, hogy nem szükséges őket előre kifizetni, sőt, arra is lehetőséget biztosítunk vendégeinket, hogy a kirándulást akár mindössze 24 órával az indulás előtt le tudják mondani – erre azonban várhatóan nem kell majd sort keríteni. Ilyen kiváló feltételek mellett pedig érdemes már most bebiztosítani a helyeket, hiszen a későbbiekben, túljelentkezés miatt könnyen lemaradhatnak a kirándulásokról a kalandvágyó turisták!

 

Hasonló cikkek
Mondj igent Horvátországban! Esküvő Trogirban Mondj igent Horvátországban! Esküvő Trogirban

Az a bizonyos Nagy Nap az egyik legfontosabb esemény az ember életében, így nem véletlenül szeretnénk, ha tökéletesen alakulna minden egyes részlete. Amíg sokan megelégednek az egyszerű polgári esküvőkkel, nincs azzal sem probléma, ha tengerparti álomszertartásról ábrándozunk. És bár elérhetetlen álomnak tűnik, valójában könnyebb megvalósítani a tengerparti esküvőt Horvátországban, mint gondolnánk.

Bővebben
1784
Érdekesség: az első európai gyógyszertárat Trogir városában nyitották 748 évvel ezelőtt Érdekesség: az első európai gyógyszertárat Trogir városában nyitották 748 évvel ezelőtt

A trogiri patika – melyet 1271. október 29-én nyitottak meg – volt az első európai gyógyszertár. Az ezt bizonyító eredeti dokumentum magántulajdonban van, míg másolatát a Városi Múzeumban őrzik.

Bővebben
2229
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Nyaralj olcsón 2023-ban! Ingyenes programok Trogirban és környékén
Nyaralj olcsón 2023-ban! Ingyenes programok Trogirban és környékén

Horvátország és Trogir városa széles körben kedvelt úticélpontok a magyar nyaralók körében. Nem csak az utazás előnyös, hiszen repülőutak helyett autóval is megközelíthetjük desztinációnkat, de teljesen igényeinkre szabható a nyaralás.

Ha el szeretnénk jutni végre egy tengerparti vakációra, de nem szeretnénk sokat költeni, érdemes Trogir városát választani! Mutatjuk, hogy miért.

 

2023.01.27.
Felejthetetlen kirándulás a Krka Nemzeti Parkba
Felejthetetlen kirándulás a Krka Nemzeti Parkba

A Krka Nemzeti Park Trogirtól mindössze 60 kilométerre helyezkedik el, így sok kiránduló iktat be a trogiri nyaralásába egy fél- vagy egésznapos kirándulást a gyönyörű vízeséseiről ismert parkba. A Krka Nemzeti Park Šibenik városának közelében található, így a kirándulók ide is ellátogathatnak.

2019.07.05.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.