Egy hosszúhétvége Trogirban – élvezd ki a nyár örömeit pár nap alatt

Egy hosszúhétvége Trogirban – élvezd ki a nyár örömeit pár nap alatt
0 1143

Csütörtök

Budapestről Trogir akár 7 óra alatt megközelíthető autóval, így már csütörtökön kocsiba pattanhatunk és nekivághatunk a nagy utazásnak. Magyarország felől az M7-es autópályán kell haladnunk a letenyei határátkelőig, ahol az A4-es autópályára kell ráhajtanunk. Zágrábtól az A1-es autópályán kell tovább haladnunk, innen pedig már célegyenesen elérhetünk Trogirba. Ha nem szeretnénk vezetni, busszal, vagy nyáron vonattal is eljuthatunk Trogirba. Érdemes kényelmes túracipőt, fürdőruhát és naptejet csomagolnunk, hiszen a mediterrán időjárás többnyire napos, nyári idővel kényezteti az ide érkezőket.

Megszállhatunk apartmanban, de akár egy kényelmes hotelszobát is foglalhatunk erre a három éjszakára. Trogirban és környékén számos szálláshely rendelkezésre áll, mely minden komfortot kielégít – legyen szó all-inclusive wellness hotelről vagy meghitt kis apartmanházról a tengerparton.

Ha időben megérkezünk Trogirba, akár egy hangulatos vacsorával is megkezdhetjük rövid nyaralásunkat. Felfedezhetjük a helyi specialitásokat, megkóstolhatjuk az ízletes dalmát borokat és kipróbálhatjuk a friss, ínycsiklandó tengeri herkentyűket. Akkor sem kell aggódnunk, ha nem szeretjük a tengeri fogásokat, hiszen Trogirban a grillhúsokat is mesteri szinten készítik el.

 

Péntek

Fedezzük fel Trogir városát és vegyük nyakunkba a romantikus, szűk utcákat, a lenyűgöző történelmi emlékműveket és a hangulatos óvárost. Trogir nem véletlen az UNESCO Világörökség része – ámulatba ejtő látványa örök emlék marad minden idelátogatónak. Kezdjük a napot Trogir piacán, ahol helyi specialitásokat kóstolhatunk meg, majd sétáljunk át a hídon keresztül az óvárosba. Itt megtekinthetjük az északi kaput, mely a 17. században lett felépítve, tetejét pedig Szent János szobra díszíti. Ezt követően látogassunk el az olyan történelmi építményekhez, mint a Cipiko-palota, a Szent Lőrinc székesegyház, a Szent Miklós bencés kolostor és a Kamerlengo-erőd. Pihenjünk meg Trogit főterén, ahol hangulatos éttermek és kávézók várnank ránk ebédidőben. A főtéren található az Óratorony, a Kormányzó Palotája és a Loggia, melyeknek érdekessége, hogy különböző építészeti stílusokat csodálhatunk meg rajtuk. Innen az irányt a tengerparti sétány felé vehetjük, ahol a csodaszép tenger és a gyönyörű pálmafák mellett még több látványosság vár ránk. Trogir sétánya, a Riva 3-400 méter hosszú. Itt helyezkedik el a Tengeri kapu, a Berislavic palota, valamint a Szent Dominik templom. Ha teljesen magunkba szeretnénk szívni a város történelmét és kultúráját, ne hagyjuk ki a Trogiri Városi Múzeumot. Zárjuk a napot naplementés sétálgatással, fagyival, limonádéval vagy egy finom vacsorával pompás környezetben.

 

Szombat

Szánjunk egy napot egy izgalmas hajós kirándulásra, melynek során felfedezhetjük a környékbeli szigeteket. Az Iránytrogir.hu által szervezett Három sziget kirándulás tökéletes arra, hogy minél több helyet bejárjunk és egyszerre több meseszép strandot is kipróbáljunk. Az út során három szigetre is eljuthatunk – megállóink lesznek Vela Rina, Maslinica és a Kék Lagúna. Felfedezhetjük az érintetlen, paradicsomi fürdőhelyeket, csobbanhatunk a kristálytiszta tengerben, felfedezhetjük Maslinica kikötővárosát és megnézhetjük a híres Kék Lagúnát. A Kék lagúnánál felejthetetlen snorkelezésre van lehetőségünk, miközben magunkba szívhatjuk az elképesztő természeti látványt. Az út során hangulatos ebédet is kapunk a hajón, ezzel teljessé téve a pancsolással és kirándulással eltöltött napot.

 

Vasárnap

Ha még szeretnénk egy tartalmas napot eltölteni Trogir környékén, látogassunk el a Krka Nemzeti Parkba, mely lélegzetelállító vízeséseiről ismert. A kirándulás során megcsodálhatjuk Sibenik városát és az itt található világhírű, UNESCO által védetté nyilvánított katedrálist. A sibeniki városnézést követően egy órás sétakirándulás vár ránk a Krka Nemzeti Parkban, ahol festői szépségű természeti csodákat fedezhetünk fel túravezető segítségével. Hazafelé még egy megállót útba ejtünk Primosten képeslapra illő városában, ahol hangulatos sétákat tehetünk, felfedezhetjük a mesebeli városkát és még fürdőzhetünk is az itteni strandon.

 

Mielőtt hazaindulnánk, gondoljunk az otthoniakra is. Családunknak, barátainknak rengeteg szuvenír közül válogathatunk, ha meg szeretnénk őket lepni. Ilyenek az olíva olaj, a füge, a méz, a minőségi horvát borok és a rakija, melyekkel akár magunkat is meglephetjük, hogy az otthonunk kényelmében is élvezhessük a mediterrán nyaralás ízeit.

 

Íme, ilyen könnyedén felfedezhető Trogir mesebeli városa és környéke. Az Iránytorgir.hu csapatával élvezetessé válik minden egyes itt eltöltött nap! Keress bennünket bátran.

Hasonló cikkek
5 lenyűgöző érdekesség a Plitvicei-tavakról 5 lenyűgöző érdekesség a Plitvicei-tavakról

A Plitvicei-tavak Nemzeti Park Horvátország legnagyobb nemzeti parkja. A park nem kevesebb, mint 1,1 millió turistát lát vendégül évente – a turisták számának csökkentése, valamint az itt élő állat- és növényfajok védelme érdekében a park vezetősége 2020-tól magasabb jegyárakkal kívánja csökkenteni a látogatók számát.

Bővebben
4112
Felejthetetlen kirándulás a Krka Nemzeti Parkba Felejthetetlen kirándulás a Krka Nemzeti Parkba

A Krka Nemzeti Park Trogirtól mindössze 60 kilométerre helyezkedik el, így sok kiránduló iktat be a trogiri nyaralásába egy fél- vagy egésznapos kirándulást a gyönyörű vízeséseiről ismert parkba. A Krka Nemzeti Park Šibenik városának közelében található, így a kirándulók ide is ellátogathatnak.

Bővebben
3402
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Készülj fel trogiri nyaralásodra!
Készülj fel trogiri nyaralásodra!

A magyar történelemkönyvekben gyakran Trauként találkozunk Trogirral, mely a XI. és XII. században a Magyar Királyság része volt. Maga a város is olyan, mintha egy régi könyv lapjairól származna.

2019.10.24.
Tavaszi vakáció Trogirban – miért érdemes ilyenkor nyaralni?
Tavaszi vakáció Trogirban – miért érdemes ilyenkor nyaralni?

A nyaralást sokszor a nyári hónapokra időzítjük, amikor a rekkenő hőséget a tengerparton vészeljük át. Azonban mindenkinek érdemes egyszer Trogirba látogatnia a tavaszi hónapok során, hiszen ilyenkor is rengeteg élmény és felfedezni való vár ránk.

Olvass tovább és már mutatjuk is, hogy miért érdemes Trogirba utazni tavasszal!

2023.02.21.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.