Trogir márkanévvé vált!

Trogir márkanévvé vált!
0 1689

Trogir egy nagy lépést tett, és az első olyan horvátországi város lett, mely márkanévvé vált. A város új branding stratégiával, szlogennel és vizuális identitással rukkolt elő és egy új promóciós videót is bemutatott. Az új stratégiának a kidolgozásában másfél év alatt, több mint száz szakember vett részt.

Gyakori, hogy a turistaparadicsomnak számító városok ragaszkodnak a régi címereikhez és zászlóikhoz, Horvátországban pedig eddig még nem volt példa arra, hogy egy település modern brandinget mutasson be.

Trogir egy teljesen új, modern logóval állt elő, mely számos helyen lesz implementálva, többek között turisztikai látványosságok esetében is. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a helyiek megfeledkeznek a múltjukról – éppen ellenkezőleg, az új logó is azt támasztja alá, hogy Dalmácia legfőbb turisztikai terméke a helyiek autentikus életstílusa és kultúrája.

A branding projekt fő célja az volt, hogy kiemelje mindazokat a különlegességeket, melyek megkülönböztetik Trogirt más városoktól, és ezeket egy új logóvá, szlogenné és mesévé alakítsa, melyet nem csak a helyiek, hanem a hazai és külföldi turisták is mesélni fognak.

Az alapötlet az volt, hogy a hagyományokat és a helyi különlegességeket egy korszerű kontextusba helyezzék, és az autentikus értékek kiemelésével a várost mint az egyik legkívánatosabb mediterrán turistaparadicsomot pozícionálják. A projekt más európai desztinációk példájára készült, mint Glasgow, Eindhoven, Berlin stb. Ezek a városok a branding eredményeként számos pozitív gazdasági effektussal szembesültek, és ez Trogir elsődleges célja is.

A város polgármestere, Ante Bilić elmondta, nem szeretnék, ha Trogir “fast food” úticéllá válna. A külföldi példákat megfigyelve nyilvánvalóvá vált, hogy a minőségi márkázás pozitív hatással van a helyiek életére is, valamint, hogy csak azok a turisztikai központok tudnak fejlődni, akik időben reagálnak a piac változásaira.

A márkázást a számos nemzetközi elismerésben részesült Fabular ügynökség végezte, a cél pedig az volt, hogy Trogir gazdag történetét és hagyatékait modern megvilágításba helyezzék és olyan turistákat vonzzanak egész évben, akik többet költenek és tovább maradnak.

A trogiri katedrális belsejében talált, XIII. századi Muscardella mester aláírása alapján dr. Nikola Đurek egy új betűtípust hozott létre, a vizuális identitás megalkotója pedig Horvátország egyik legelismertebb tervezője, Maja Bagić Barić. Az új szlogen, a “Marked by masters” átszövi az egész új márkát, az új logó mellett pedig egy egész piktorgramm-sorozat is elkészült, melyet a középkori mesterek által megalkotott, Trogir legszebb hagyatékain hagyott jelek, motívumok ihlettek.

A projekt keretein belül egy új reklámvideó is készült, melynek képkockái mögött a többszörös nemzetközi elismeréssel rendelkező spliti filmes, Milan Latković áll. A forgatás nagyjából egy hónapig tartott és egy különleges filmecskét eredményezett, melyben számos személy kapott szerepet – nem csak a régi mesterek, hanem a modern művészek is – szobrászok, festők, cserzővargák –, valamint a trogiri iskolák és óvodák csemetéi, sportolók, nagymamák, olajbogyó-termelők, méhészek, borászok és szakácsok is – mindazok, akik Trogir városát alkotják.

Hasonló cikkek
Miért érdemes 2022-ben Horvátországban nyaralni? Miért érdemes 2022-ben Horvátországban nyaralni?

Közeledik az idei nyár, így érdemes a nyaralás tervezésébe előbb-utóbb belekezdeni. A tökéletes nyaralást tervezgetve sokszor messzi egzotikus tájakra vágyunk, vagy épp ellenkezőleg, inkább a népszerű európai fővárosokat keressük fel városnézés szempontjából. Azonban nem szabad arról megfeledkeznünk, hogy Horvátország egy igazi gyöngyszem, ahol izgalmas nyári kalandok, varázslatos tájak, meseszép tengerpartok és számos különböző program vár ránk, akár látványosságok felfedezésével, akár a strandon pihenve töltenénk időnket.

Nézzük végig, miért is érdemes 2022-ben Horvátországba tervezni a nyaralást!

Bővebben
1277
6 hely, amit érdemes meglátogatnunk, ha Trogirban nyaralunk 6 hely, amit érdemes meglátogatnunk, ha Trogirban nyaralunk

Trogir varázslatos városa rengeteg látnivalót kínál az ide érkezőknek. Mesés történelmi emlékek, kulturális helyszínek és számos természeti kincs várja, hogy felfedezzük őket. Azonban nem csak ezért érdemes Trogirt választani, ha a tökéletes nyaralást keressük.

Fedezd fel velünk a Trogirból könnyedén elérhető kirándulóhelyeket, melyek garantáltan emlékezetessé varázsolják a nyaralást!

Bővebben
781
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Nyaralj olcsón 2023-ban! Ingyenes programok Trogirban és környékén
Nyaralj olcsón 2023-ban! Ingyenes programok Trogirban és környékén

Horvátország és Trogir városa széles körben kedvelt úticélpontok a magyar nyaralók körében. Nem csak az utazás előnyös, hiszen repülőutak helyett autóval is megközelíthetjük desztinációnkat, de teljesen igényeinkre szabható a nyaralás.

Ha el szeretnénk jutni végre egy tengerparti vakációra, de nem szeretnénk sokat költeni, érdemes Trogir városát választani! Mutatjuk, hogy miért.

 

2023.01.27.
Őszi kalandok Trogirban: A legjobb túrahelyek Trogir környékén
Őszi kalandok Trogirban: A legjobb túrahelyek Trogir környékén

Trogir ősszel is rengeteg kalandot tartogat. Amennyiben szívesen járjuk a természetet és megnéznénk a legszebb túraútvonalakat Horvátországban, Trogir jó választás lehet a felfedezéshez.

Ismerd meg a legjobb őszi túrázós kirándulásokat Trogir környékén!

 

2023.12.18.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.