Miért érdemes 2022-ben Horvátországban nyaralni?

Miért érdemes 2022-ben Horvátországban nyaralni?
0 1276

Könnyű megközelíthetőség

Horvátországban van a hozzánk legközelebb fekvő tengerpart, autóval akár öt-hat óra alatt az Adria partján találhatjuk magunkat. A kék vizű Adriai-tenger Horvátországhoz tartozó partvidéke szárazföldön 1778 km, így számos bámulatosan szép vízparti üdülőhely áll rendelkezésre. Az autóval könnyen megközelíthető Horvátországba kiváló minőségű autópálya vezet, azonban akár vonattal is nekivághatunk az utazásnak. Egy horvátországi nyaralást akár egy pár napos kirándulás keretein belül is megtervezhetünk, de hosszabb pihenésre is tökéletes célpont a festői Dalmácia.

Remek ár-érték arány

Egy horvátországi nyaralást akár egy balatoni kiruccanás árából is kihozhatunk. Horvátország bővelkedik a szálláshelyekben, így céljainknak megfelelően többféle árfekvésben találunk szállásokat. Akár kempingezni lenne kedvünk két túra között, akár luxusszállodában szeretnénk a szabadság minden pillanatát kiélvezni, mindenki megtalálja a számára tökéletes szállást. A minőségi szálláshelyek mellé reális árak társulnak, így nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk egy-egy éttermi vacsora vagy szervezett kirándulás után.

Csodálatos tengerpartok

Amennyiben tengerparti vidéken nyaral az ember, érdemes felfedezni a strandokat és megmártózni az Adriai-tenger tiszta, kék vizében. Horvátországban számos változatos tengerparti strand áll rendelkezésünkre, legyen szó nyüzsgő, kávézókkal és éttermekkel tarkított, programokkal teli bulis fürdőhelyekről, vagy érintetlen természeti kincsekről és természetes tengerpartokról. Horvátországban nincsenek nagy távolságok, így mindig találunk egy közeli partot, ahol megmártózhatunk. Gyermekekkel is biztonságosan pancsolhatunk, emellett számos strandon sportolhatunk, vízibiciklizhetünk vagy egyszerűen csak kipihenhetjük az év fáradalmait egy koktéllal és egy könyvvel a kezünkben. Amennyiben lélegzetelállítóan gyönyörű partokat és természeti kincseket szeretnénk látni, érdemes egy hajókirándulás keretein belül ellátogatni olyan helyekre, mint a Kék Lagúna, a Vela Rina strand vagy a Kék Barlang.

Különleges látványosságok

Horvátországban akkor is érdemes nyaralni, ha nem vagyunk a fürdőzés nagy rajongói és inkább városnézéssel, kirándulással vagy túrázással töltenénk az időnket, hiszen itt található Európán belül a legtöbb természetvédelmi terület. Nyolc nemzeti park, hetvenhat védett élőhely, nyolcvan természeti emlékhely, harminchat védett parkerdő, harminc tó és harminckét oltalom alatt álló tájegység és barlang várja, hogy felfedezzük. Ezek között szerepel a gyönyörű Plitvicei-tavak, ahol csodás táj, hatalmas tórendszer és a Labudovac vízesés kápráztatja el az ide érkező kirándulókat. Érdemes ellátogatni a szemet gyönyörködtető Krka Nemzeti Parkba is, melynek vízesési és sziklái garantáltan mesés látványt nyújtanak.

Amennyiben városnézéssel és történelmi látványosságok meglátogatásával töltenénk az időnket, a hangulatos mediterrán utcák és az ókori, illetve középkori emlékekben bővelkedő Horvátország kiváló választás. Trogir városa tökéletes választás az izgalmas városi sétákhoz. Nem véletlen áll az UNESCO védelme alatt, hiszen látnivalók kavalkádja várja az ide érkezőket. Itt megnézhetjük többek között a Szárazföldi kaput, a Főteret, a Szent Lőrinc katedrálist vagy a Cipiko-palotát. Amennyiben itt töltjük horvátországi nyaralásunkat, minden napra jut egy izgalmas látványosság.

Változatos programok

Egy horvátországi nyaralás során rengeteg élményben lehet részünk. Amennyiben kipihentük magunkat a gyönyörű strandokon, meglátogattuk a természeti csodákat, bejártuk a legszebb vidékeket és felfedeztük az ókori történelmi emlékeket, Horvátország még mindig számos lehetőséget kínál a bátrabb utazóknak. Az aktív pihenés szerelmesei kipróbálhatják magukat olyan izgalmas vízisportokban, mint a rafting, a canyoning vagy a víziejtőernyőzés. Kerekedjünk fel egy bámulatos raftingolásra a Cetina folyón! Egy igazán hangulatos családi kalandban lehet részünk, miközben meseszép vízesések, érintetlen természet és kristálytiszta víz kísér utunkon.

Finom ételek

Amennyiben Horvátországban nyaralunk, nem érdemes kihagynunk a hangulatos parti kávézókban való ücsörgést, vagy a különleges éttermekben eltöltött vacsoraidőt. A dalmát konyha különlegességei egyértelműen a friss, ízletes tengeri herkentyűk. Remek halas, kagylós vagy rákos fogásokat próbálhatunk ki. Azoknak sem kell megijedniük, akik nem rajongói a halas fogásoknak, hiszen ínycsiklandó grill húsokat kóstolhatunk itt meg. Próbáljuk ki plejskavicát vagy a csevapot házi ajvárral – garantáltan megnyaljuk mind a tíz ujjunk!

Horvátország egy mesebéli vidék. Közel van hozzánk, gyönyörű tájakkal és felejthetetlen kalandokkal vár ránk, tiszta vízzel és kellemes időjárással csalogat, miközben mindenki megtalálja a számára tökéletes kikapcsolódási formát. Szervezze 2022-es nyaralását Horvátországba és garantáltan felejthetetlen élményekkel gazdagodhat az itt töltött csodás idő alatt!

Hasonló cikkek
A legjobb kirándulások Trogir környékén 2023-ban A legjobb kirándulások Trogir környékén 2023-ban

Idén Trogir és gyönyörű környező tájai lettek kiszemelve úticélnak?

Olvass tovább és máris megtudod, mik a legjobb kirándulási útvonalak Trogir és környékén, amiket semmikép sem szabad kihagyni látogatásod során!

Bővebben
925
Mit érdemes tudnod, ha Trogirban vagy Čiovo szigetén nyaralsz? Mit érdemes tudnod, ha Trogirban vagy Čiovo szigetén nyaralsz?

Kevesen vannak azok, akik szeretik a nyaralás minden részletét jó előre megtervezni, azonban a spontán utazások szerelmesei számára is ajánlott, hogy néhány alapvető dologról tájékozódjanak, mielőtt útnak indulnak.

Bővebben
10816
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Trogir gyöngyszeme, a Pantan strand
Trogir gyöngyszeme, a Pantan strand

Trogir Horvátország egyik leghangulatosabb tengerparti városa, mely Magyarországról szinte végig az autópályán haladva érhető el. A mediterrán hangulatú kisváros fekvésének köszönhetően hosszabb szezonnal büszkélkedhet.

2019.07.05.
Mit mondanak a turisták Trogir városáról?
Mit mondanak a turisták Trogir városáról?

Számos olyan, turisták számára létrehozott oldal van, melyeken olyan személyek véleményét olvashatjuk, akik már meglátogatták az adott desztinációt. Cikkünkben bemutatjuk, milyen osztályzatokkal illették a látogatók Trogir óvárosát az ilyen oldalakon és szemezgettünk az értékelések mellé fűzött megjegyzésekből, melyek biztos kedvet csinálnak egy trogiri nyaraláshoz.

2020.03.10.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.