Mit mondanak a turisták Trogir városáról?

Mit mondanak a turisták Trogir városáról?
0 1123

Számos olyan, turisták számára létrehozott oldal van, melyeken olyan személyek véleményét olvashatjuk, akik már meglátogatták az adott desztinációt. Cikkünkben bemutatjuk, milyen osztályzatokkal illették a látogatók Trogir óvárosát az ilyen oldalakon és szemezgettünk az értékelések mellé fűzött megjegyzésekből, melyek biztos kedvet csinálnak egy trogiri nyaraláshoz.

TripAdvisor

A TripAdvisor az egyik legnagyobb olyan, globális platform, melynek tartalmát a látogatók hozzák létre. Az oldalon a turistacélpontokat illető árösszehasonlítások, értékelések, megjegyzések, leírások olvashatók.

Trogir történelmi óvárosa az oldalon kiválósági tanúsítvánnyal büszkélkedhet, és a cikk írásának pillanatában 3288 látogatói értékeléssel rendelkezik. Ebből 2132 látogató értékelte kiválónak a város által nyújtott élményt, további 944 látogató szerint pedig nagyon jó volt az utazás. Azok száma, akik közepesnek vagy rossznak értékelték a város által nyújtotta lehetőségeket, elenyésző.

A legtöbb turista a leírásában a kellemes hangulatú, keskeny utcákat, a gyönyörű óvárost, a dalmát kisvárosok hangulatát, a harangtornyot, a főteret és a katedrálist emeli ki. A turisták szemében további előnynek számít, hogy a város az UNESCO által világörökséggé lett nyilvánítva, valamint, hogy rendkívül közel van a spliti repülőtérhez. A legtöbben Trogir városában egynapos kirándulásokat tesznek, hiszen az óváros viszonylag gyorsan körbejárható. Azok viszont, akik a Trogir közvetlen közelében lévő Čiovo szigetén nyaralnak és napközben a szebbnél szebb strandokon fürdőznek, szívesen látogatnak el minden este Trogir óvárosába, ahol kellemes hangulatú sétákat tesznek és élvezik a gazdag vendéglátóipari kínálatot.

A turisták közül sokan kiemelik a trogiri lakosok vendégszeretetét és a kiváló kiszolgálást a vendéglőkben, mely sokkal kellemesebb hangulatúvá teszi a nyaralást. A leírások között sokszor szerepel az “időkapszula” kifejezés is. Trogir ugyanis óvárosával számos turistát nyűgöz le, akik úgy érezhetik, mintha a régi időkbe csöppentek volna. Ezt a hangulatot tovább fokozzák a tradicionális piacok is, melyeken számos kézműves szuvenírt, gyümölcsöt, zöldségeket vásárolhatnak a turisták.

CroatiaReviews

Trogirt a CroatiaReviews oldalán is öt csillaggal illették a látogatók. A turisták Trogirt szimpatikus, kellemes hangulatú városkának tartják, gyönyörű épületekkel és lélegzetelállító kilátásokkal. A fiatalok kiemelték, hogy lehetőség van az éjszakai szórakozásra és a táncra is, a különböző kluboknak köszönhetően.

Trogir kiváló fő nyaralási célpont, de azok számára is ajánlott egy kirándulást tenni itt, akik a spliti repülőtéren szállnak le, hiszen az óváros mindössze 8 perc taxizással elérhető. Amit még külön kiemeltek a turisták, az a régi épületek kiváló állapota.

Skyscanner

A Skyscanner oldalon Trogir óvárosát 9,7/10 osztályzattal illették a látogatók. Az oldal különlegessége, hogy a szavazókat csoportokra osztja, így azt is megtudhatjuk, hogy a történelmet kedvelők 9,8-as osztályzattal illették a várost, a családdal utazók 9,6 pontot adtak, a gasztronómia szerelmesei 8,2 pontot, míg a művészet kedvelői 7,6-os osztályzattal illették Trogirt.

A látogatók megjegyezték, hogy a város ugyan a nyári hónapokban kicsit zsúfolt, de a számos kis utcácskában elrejtett üzletnek és vendéglőnek köszönhetően mindenki találhat magának nyugodt, csendes helyet, hogy megpihenjen.

Hasonló cikkek
Miért érdemes Közép-Dalmáciában nyaralni? Miért érdemes Közép-Dalmáciában nyaralni?

Közép-Dalmácia sok turista szerint Horvátország egyik legszebb régiója. Az északi, tengerparti városokhoz képest ez már igazi mediterrán, dús, színes növényzettel és utánozhatatlan hangulattal.

Bővebben
1901
Kirándulás Čiovo szigetére Kirándulás Čiovo szigetére

Čiovo Közép-Dalmácia egyik gyönyörű szigete, melyet a Világörökség részét képező Trogirral híd köt össze. A sziget 28,8 négyzetkilométernyi területén több település is található: Okrug Donji, Okrug Gornji, Arbanija, Slatine, Žedno és Čiovo.

Bővebben
2892
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Horvátország lassan újraéled!
Horvátország lassan újraéled!

Szerencsére úgy tűnik, mégsem kell lemondanunk a trogiri nyaralásunkról! A héten a horvát kormány megvitatja mindazokat a javaslatokat, melyek a horvát gazdaság újraindítására vonatkoznak.

2020.04.20.
10 dolog, amit semmiképp ne felejts otthon, ha Horvátországba indulsz
10 dolog, amit semmiképp ne felejts otthon, ha Horvátországba indulsz

Mielőtt nekivágnánk a horvátországi nyaralásnak, érdemes a nagy izgalmak között átgondolni, hogy pontosan mit is érdemes bepakolnunk. Sajnos előfordul, hogy egy-két dolgot otthon hagyunk, ilyenkor pedig jobb esetben kellemetlenséget okozhat a boltok járásával eltöltött idő – rosszabb esetben pedig akár az egész vakációt megkeserítheti az elfelejtett tárgy.

Íme, az Iránytorgir.hu listája, amivel biztosan gondoskodhatsz a kényelmes és pontos csomagolásról, mielőtt útnak indulnátok!

2022.05.05.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.