Mit érdemes tudnod, ha Trogirban vagy Čiovo szigetén nyaralsz?

Mit érdemes tudnod, ha Trogirban vagy Čiovo szigetén nyaralsz?
0 10813

Kevesen vannak azok, akik szeretik a nyaralás minden részletét jó előre megtervezni, azonban a spontán utazások szerelmesei számára is ajánlott, hogy néhány alapvető dologról tájékozódjanak, mielőtt útnak indulnak. Adunk néhány hasznos tippet azoknak, akik Trogirban vagy Čiovo szigetén nyaralnak, melyek sok fejfájástól kímélhetik meg az üdülőket.

A nyaralásukat Trogirba tervező turisták közül sokan szállnak meg a közeli Čiovo szigetén, ahol szép környezet, számos rendezett strand és sok izgalmas szabadidős program várja a látogatókat. Attól függetlenül, hogy Trogirban vagy Čiovo szigetén szállnak meg, adunk néhány hasznos tanácsot az itt nyaraló magyar turistáknak:

  • Ugyan a sok tévéműsor a hosszú, homokos strandokhoz szoktatott bennünket, arra azért nem árt felkészülni, hogy a horvát partszakasz ezen része főleg sziklás, kavicsos. A strandok nagy része is ilyen, néhány partszakasz pedig le van betonozva a fürdőzők kényelme érdekében. Az Okrug Gornji területén található strandok mindegyikére ingyen léphetünk be. A strandoknál többnyire ingyen parkolhatunk. Fontos megjegyezni, hogy nyáron a levegő hőmérséklete 18°C-tól akár 35°C-ig is terjedhet. Jó hír azonban, hogy a tenger hőmérséklete általában kellemes, 20-28°C között van a nyári hónapokban.
  • A horgászok horgászhatnak a partról, arra azonban külön felhívjuk a figyelmet, hogy vízalatti puskával vagy hálóval tilos halászni.
  • Ami a búvárkodást illeti, a sznorkelezés, azaz a szabadtüdős búvárkodás a part közelében engedélyezett, külön engedély kérése nélkül. A Mavarštica öbölben lévő búvárklubnál az erre kijelölt helyeken engedélyezett a búvárkodás, viszont az engedély nélküli palackok használata meg van tiltva.
  • Sok magyar turista érkezik kocsival a horvát tengerpartra. Miattuk fontos megjegyezni, hogy Trogirban csak a parkolásra kijelölt helyeken hagyhatjuk a kocsit. Ha olyan helyen parkolunk, ami nem erre lett előlátva, járművünket elszállíthatja a parkolószolgálat erre kijelölt járműve. Tankolni Trogirban tudunk, a benzinkút a központtól nagyjából 1 kilométerre, Split irányában található. A kút 0-24 órás munkaideje lehetővé teszi, hogy bármikor tudjunk tankolni. Amennyiben a kocsi javításra szorul, Trogirban és a környéken is találhatunk autószervizeket, melyek munkanapokon dolgoznak.
  • Amennyiben orvosi segítségre szorulunk, fontos tudni, hogy Okrug Gornji központjában orvosi és fogorvosi rendelő is van, Trogirban pedig mentőállomás működik 0-24 órás munkaidővel. A magyar turisták számára fontos információ, hogy a személyi igazolvány vagy az útlevél felmutatása feljogosítja őket arra, hogy csak a gyógyszerek árát fizessék, amit később Magyarországon vissza tudnak igényelni.
  • Okrug Gornji és Trogir között hajóbusz közlekedik. 8:00 – 24:00 között minden fél órában indul a jármű. Okrug Gornjiban és Trogirban is található posta, piac, hentes és pékség is, így a reggelit vagy az ebédet könnyen be tudjuk szerezi egy rövid sétát követően. Azok, akik a képeslapokat részesítik előnyben a különböző modern technológiák helyett, mindkét helységben találhatnak postát, ahonnan elküldhetik a képeslapokat. Aki tengeren legszívesebben csak halat enne, Trogirban a Konzum mellett talál halas boltot, ahol mindig friss áru várja a vásárlókat. A trogiri Konzum szupermarketekben széles választékban kaphatók élelmiszerek és tisztálkodási kellékek is, így ha otthon felejtettük a fogkefénket sincs nagy baj. A szupermarketnek szembeni piacon friss gyümölcsöt és zöldséget vásárolhatunk. A közelben található az állatorvosi rendelő is, valamint az egészségház és a gyógyszertár is. Trogir óvárosában található a posta, valamint egy nyilvános telefonfülke, melyből nemzetközi hívásokat is lebonyolíthatunk.
Hasonló cikkek
A legszebb úticélok Trogirból autós kirándulásokhoz A legszebb úticélok Trogirból autós kirándulásokhoz

Ha autóval vágunk neki a horvátországi nyaralásunknak, nem csak az utazás kényelmét élvezhetjük a saját tempónkban. Rengeteg álomszép úticél vár ránk, ha Trogirban vagy környékén töltjük a vakációt.

Íme, a 7 legszebb úticél Trogir környékén az autós kirándulásokhoz!

 

Bővebben
1609
Készülj fel trogiri nyaralásodra! Készülj fel trogiri nyaralásodra!

A magyar történelemkönyvekben gyakran Trauként találkozunk Trogirral, mely a XI. és XII. században a Magyar Királyság része volt. Maga a város is olyan, mintha egy régi könyv lapjairól származna.

Bővebben
1252
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
6 tipp az olcsóbb nyaralásért Horvátországban
6 tipp az olcsóbb nyaralásért Horvátországban

Egy horvátországi nyaralás gyakran vetekszik egy balatoni nyaralás árával. Azonban érdemes okos döntéseket hoznunk a vakáció alatt is, mielőtt túlságosan felszöknének a költségek.

Íme 6 tipp, amivel garantáltan egy élvezetes és olcsó nyaralást tervezhetünk Horvátországba!

2022.07.20.
Hogyan hozzuk ki a lehető legtöbbet a családi nyaralásból Horvátországban?
Hogyan hozzuk ki a lehető legtöbbet a családi nyaralásból Horvátországban?

A vakáció legjobb része egy élményekben gazdag nyaralás a család aprajával és nagyjával. Azonban sokszor fejtörést okozhat, hogy hogyan szervezzünk egy olyan utat, ahol a gyerkőcök és a felnőttek is felhőtlenül kikapcsolódhatnak. Szerencsére nincs miért aggódni - Horvátország a lehető legjobb döntés, ha családi utat tervezünk.

2022.06.16.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.