6 hely, amit érdemes meglátogatnunk, ha Trogirban nyaralunk

6 hely, amit érdemes meglátogatnunk, ha Trogirban nyaralunk
0 747

Trogir varázslatos városa rengeteg látnivalót kínál az ide érkezőknek. Mesés történelmi emlékek, kulturális helyszínek és számos természeti kincs várja, hogy felfedezzük őket. Azonban nem csak ezért érdemes Trogirt választani, ha a tökéletes nyaralást keressük.

Fedezd fel velünk a Trogirból könnyedén elérhető kirándulóhelyeket, melyek garantáltan emlékezetessé varázsolják a nyaralást!

Trogirból indulva számos izgalmas kirándulás vár ránk, amennyiben szívesen kalandozunk a vakáció során. Rengeteg hajós kirándulás, túrázás és városnézési lehetőség áll rendelkezésre, így itt tényleg esélyünk sem lesz unatkozni. Akár az érintetlen természetet csodálnánk meg, akár a környező városokat járnánk be, Dalmáciában a legtöbbet hozhatjuk ki minden egyes programból.

Nézzük, milyen szuper kirándulásokat tervezhetünk be a következő nyaralásunk során!

1. Split

Split Horvátország második legnagyobb városa, Dalmáciában pedig a legnagyobb város. Mediterrán hangulatát a római maradványoknak, a meseszép óvárosnak és a rengeteg napsütésnek köszönheti. Trogirból mindössze fél óra alatt eljuthatunk a városba, ahol érdemes egy egész napot eltölteni. Nézzük meg a Diocletianus palotát, látogassunk el a Szent Duje székesegyházhoz, sétáljunk a Riva Promenade-n, és szívjuk magunkba az élményeket egy ínycsiklandó tengeri herkentyűs fogás vagy egy hideg koktél mellett.

2. Kék Lagúna

A Kék Lagúna meglátogatása tökéletes kikapcsolódás lesz a tenger és a strandolás szerelmeseinek. Trogirból szervezett hajókirándulással könnyedén eljuthatunk erre a mesés helyre, miközben sok más izgalmas látnivalót is becsempészhetünk a napunkba. Nem csak a Vela Rina homokos tengerpartját élvezhetjük, de bejárhatjuk Solta képeslapra illő kikötővárosát, mielőtt hatalmasat csobbannánk a lenyűgöző Kék Lagúna kristálytiszta vizébe.

Foglald le kirándulásod a Kék Lagúnába itt:

https://iranytrogir.hu/kirandulas/kek-laguna-korutazas/1007/

3. Krka Nemzeti Park

Ha igazán lenyűgöző természeti látványosságokat szeretnénk felfedezni, akkor érdemes nekivágni a Krka Nemzeti Parknak, mely Trogirtól mindössze 60 kilométerre található. A Nemzeti Park nem véletlen népszerű a turisták körében – festői szépségű vízesések találhatók itt, főszerepben a legnagyobb zuhataggal, a Skradini-vel.

Foglald le kirándulásod a Krka Nemzeti Parkba itt:

https://iranytrogir.hu/kirandulas/krka-nemzeti-park---sibenik-es-primosten/1016/

4. Dubrovnik

Akár életünkben először, akár sokadjára járunk itt, a város szépségének varázsa soha nem múlik el. Dubrovnik mészkő utcái, barokk épületei és ókori városfalai egy igazi történelmi utazásra repítenek el bennünket, miközben az Adria kéksége nyúlik el a láthatáron. A városnézést érdemes a főtéren kezdeni, ahol egyből felfedezhetjük a román kori Szent Balázs templomot, a gótikus stílusban épült Sponza palotát, a Rektori palotát és a gyönyörű Katedrálist. Érdemes felfedezni a  a városfalat és a városfal mentén található erődöket is, valamint gyönyörködni egyet a tengeri várfalban. Dubrovnik egy hosszabb, 3 órás autóútra található Trogirtól, így érdemes időben elindulni, vagy akár egy éjszakát eltölteni itt.

5. Kék Barlang

A Kék Barlang egy olyan jelenség, amelyet az életben egyszer mindenkinek érdemes látnia – különben csak a képernyőkön találkozhatunk vele. A Kék Barlang egy mesebeli jelenség, melyben különleges fényjelenségeket csodálhatunk meg. A felülről érkező fény és a kristálytiszta víz találkozása egy bámulatos természeti jelenséget eredményez, mely örökre emlékezetes marad.

Foglald le kirándulásod a Kék Barlangba itt:

https://iranytrogir.hu/kirandulas/blue-cave-kek-barlang---kirandulas-5-szigetre/1009/

6. Plitvicei-tavak

Bizonyára már mindenki hallott a Plitvicei-tavakról – épp ezért nem érdemes kihagyni egy fergeteges kirándulást a Nemzeti Parkban. Mesébe illő vízesésrendszert csodálhatunk meg, mely 16 kristálytiszta vizű tóból és 90 lenyűgöző látványú vízesésből áll. Itt lehetőségünk van sétálgatni, egy kiadósat túrázni, de még akár hajókázhatunk is.

Foglald le kirándulásod a Plitvicei-tavakhoz itt:

https://iranytrogir.hu/kirandulas/plitvicei-tavak/1017/

 

 

Hasonló cikkek
Víz alatti múzeum Trogirban Víz alatti múzeum Trogirban

Trogir alig néhány éves látványossága a Jelinak-öbölben létrehozott víz alatti múzeum. 2018 áprilisában a trogiri lakosok és számos turista kísérte figyelemmel a 9 méter magas és közel 10 tonnás Jézus-szobor tengerbe engedését. A hatalmas szobor a trogiri víz alatti múzeum utolsó eleme – maga a múzeum a keresztutat mutatja be, mind a 14 stációval.

Bővebben
6903
Mit érdemes tudnod, ha Trogirban vagy Čiovo szigetén nyaralsz? Mit érdemes tudnod, ha Trogirban vagy Čiovo szigetén nyaralsz?

Kevesen vannak azok, akik szeretik a nyaralás minden részletét jó előre megtervezni, azonban a spontán utazások szerelmesei számára is ajánlott, hogy néhány alapvető dologról tájékozódjanak, mielőtt útnak indulnak.

Bővebben
10699
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Miért Trogir a legjobb kezdő- és végpontja minden dalmáciai nyaralásnak?
Miért Trogir a legjobb kezdő- és végpontja minden dalmáciai nyaralásnak?

Ahelyett, hogy a dalmáciai nyaralásunkat azzal kezdenénk, hogy a lekésett komp miatt bosszankodnánk, vagy üdülésünk utolsó napjaiban azon aggódnánk, hogy lekéssük a hazafelé vezető járatot, javaslunk egy egyszerű, dalmát megoldást, hogy lazán teljen az adriai szigeteken töltött nyaralás kezdete és vége is. A neve Trogir.

2020.03.10.
Nyaralj olcsón 2023-ban! Ingyenes programok Trogirban és környékén
Nyaralj olcsón 2023-ban! Ingyenes programok Trogirban és környékén

Horvátország és Trogir városa széles körben kedvelt úticélpontok a magyar nyaralók körében. Nem csak az utazás előnyös, hiszen repülőutak helyett autóval is megközelíthetjük desztinációnkat, de teljesen igényeinkre szabható a nyaralás.

Ha el szeretnénk jutni végre egy tengerparti vakációra, de nem szeretnénk sokat költeni, érdemes Trogir városát választani! Mutatjuk, hogy miért.

 

2023.01.27.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.