Őszi kalandok Trogirban: A legjobb túrahelyek Trogir környékén

Őszi kalandok Trogirban: A legjobb túrahelyek Trogir környékén
0 215

Trogir ősszel is rengeteg kalandot tartogat. Amennyiben szívesen járjuk a természetet és megnéznénk a legszebb túraútvonalakat Horvátországban, Trogir jó választás lehet a felfedezéshez.

Ismerd meg a legjobb őszi túrázós kirándulásokat Trogir környékén!

 

Trogir elbűvölő szépsége mindenkit lenyűgöz, aki ide érkezik. Csodás tengerparti kilátás, álomszép történelmi utcák, képeslapra illő óváros – nem véletlen, hogy az UNESCO Világörökség része ez a gyöngyszem. Ahogy a nyár zaja elhalványul a turistacsoportok megfogyatkoznak, a tengerben egyre kevesebben fürdenek és nincs hömpölygő tömeg minden este a főtéren. Szerencsére ilyenkor is érdemes Trogirba látogatni, hiszen a Trogir környékén található természeti csodák ősszel is felfedezésre várnak.

Ha te is a természet szerelmese vagy, és lélegzetelállító tájakat szeretnél bejárni, akkor ezz a cikk neked szól. Nézzük, merre érdemes kirándulni, ha az őszi szünetben Trogirban járunk!

1. Fedezd fel a Biokovo-hegységet

A Dalmácia szívében található Biokovo-hegység mindössze egy másfél órás autóútra található Trogirtól. Ez a zord paradicsom számos felfedezésre váró ösvényt kínál a túrázóknak. Akár a lassabb, nyugodt tempójú kirándulásokat kedveljük, akár a nehezebb, sziklásabb részeken szeretnénk felkapaszkodni, a Biokovo-hegységben mindenki megtalálja a számára tökéletes útvonalat. Sőt, most extra meglepetésben lehet részünk: ahogy az őszi szezon a tájat a vörös és az arany gazdag árnyalataival festi, a Biokovo a nagyszerűség új szintjére emelkedik, így bőven lesz mit megcsodálnunk.

 

Tipp: Látogasd meg a Biokovo Skywalk-ot és csodáld meg a panorámás kilátást az Adriai-tengerre és a környező szigetekre.

2. Kozjak felfedezése

A Trogirtól északra található Kozjak-hegy kiváló választás azok számára, akik egy egynapos kirándulásra vágynak és lenyűgöző tájakat szeretnének megcsodálni. Ősszel a hegyet öltöztető erdők élénk őszi színekkel kelnek életre. Tegyünk egy túrát a Szent György-templomhoz, és hagyjuk, hogy elbűvöljön bennünket a környező szépség.

Tipp: A Kozjak-hegy változatos ösvényeket kínál minden kezdő, haladó és profi túrázó számára.

3. Túra Mosorba

A Trogirtól rövid autóútra található Mosor-hegység számos jól kiépített túraútvonalat kínál. Ősszel fenyőillat tölti meg a levegőt, és a kilátás a Mosor csúcsairól egyenesen csodálatos. Akár kezdő, akár tapasztalt túrázók vagyunk, Mosor mindenki számára kínál megfelelő útvonalat.

Tipp: A Lipanjska vrata (Június Kapu) ösvény lélegzetelállító kilátást nyújt, és különösen szép ősszel.

4. Túrázás Čiovo szigetén

Trogirt egy híd köti össze Čiovo szigetével, amely bájos falvakon és érintetlen természeten keresztül kínál túrázási lehetőségeket. Az őszi idő kellemesen enyhe, így ilyenkor nyílik tökéletes alkalmunk a sziget rejtett gyöngyszemeinek felfedezésére.

Tipp: Kiránduljunk el a Prizidnicai Boldogasszony-templomhoz, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az Adriai-tengerre.

5. Barangolás a Marjan-hegyen Splitben

Bár technikailag nem Trogirban, hanem Splitben található a Marjan-hegy, a festői Split városa csak egy rövid autóútra található innen. A Splitben található Marjan-hegy erdők és parkok buja oázisa. A jól karbantartott ösvények kellemes túrázást tesznek lehetővé, az őszi szezon pedig varázslatossá teszi a város zajaitól távol történő elcsendesedést.

Tipp: A Marjan-hegy megmászását kombináljuk egy városnézéssel Splitben, és élvezzük ki minden részét a környéknek.

6. Rejtett kincsek a Krka Nemzeti Parkban

Egyedülálló, egész napos túraélményér vár ránk Trogirtól nem messze, a világhírű Krka Nemzeti Parkban. Noha a Nemzeti Park vízeséseiről híres, a park számos túraútvonalat kínál, amelyek ősszel még szebbé válnak. Lenyűgöző vízesések, pompás őszi lombkoronák, számos látványosság és egy életre szóló emlék található itt.

Tipp: Kövessük a Skradinski Buk ösvényt egy felejthetetlen kiránduláshoz a természetben. Ha szeretnéd csoporttal felfedezni a parkot, akkor foglalj az iránytrogir.hu csapatával:

https://iranytrogir.hu/kirandulas/krka-nemzeti-park---sibenik-es-primosten/1016/

7. Trogir történelmi útvonalai

Ha már itt járunk, ne felejtsük el felfedezni Trogir a történelmi utcácskáit és útvonalait. E bájos város ókori utcái egyedülálló lehetőséget kínálnak a nyugodt őszi sétákra, történelmi épületei és érdekes történetei pedig egész napos ismerkedésre invitálják az ide érkezőket.

Tipp: Sétáljunk át az UNESCO által védett óvárosban, és fedezzük fel a különböző korok történelmi emlékhelyeit.

 

Mint láthatjuk, az őszi szezon Trogirban a túrázók álma. Akár a Biokovo magaslatait fedezzük fel, akár a történelmi Trogirban sétálunk, akár a közeli szigeteken túrázunk, az őszi szezon emlékezetes és festői időszaknak ígérkezik a túrarajongók számára. Fűzzük be túrabakancsot, csomagoljuk be a kalandvágyat, és induljunk el egy utazásra Trogir legszebb túrahelyeihez idén ősszel.

Hasonló cikkek
6 hely, amit érdemes meglátogatnunk, ha Trogirban nyaralunk 6 hely, amit érdemes meglátogatnunk, ha Trogirban nyaralunk

Trogir varázslatos városa rengeteg látnivalót kínál az ide érkezőknek. Mesés történelmi emlékek, kulturális helyszínek és számos természeti kincs várja, hogy felfedezzük őket. Azonban nem csak ezért érdemes Trogirt választani, ha a tökéletes nyaralást keressük.

Fedezd fel velünk a Trogirból könnyedén elérhető kirándulóhelyeket, melyek garantáltan emlékezetessé varázsolják a nyaralást!

Bővebben
782
Trogir gyönyörű környéke – Seget, Marina és Okrug Trogir gyönyörű környéke – Seget, Marina és Okrug

Trogir Közép-Dalmácia egyik legkedveltebb nyaralóhelye – a meseszép óváros, a kultúra, az azúrkék Adriai-tenger és a mediterrán léghajlat rengeteg turistát vonz ebbe a szimpatikus kis városkába. Sokan azonban nem közvetlenül Trogirban szállnak meg, hiszen a környék kisebb települései is számos szálláshelyet kínálnak.

Bővebben
10815
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
8 híres műemlék Trogirban, amit mindenképp látnunk kell
8 híres műemlék Trogirban, amit mindenképp látnunk kell

Horvátország egyik legszebb tengerparti városa Trogir, mely egy időutazásra repít el minden ide érkezőt. Dalmácia központi városától, Splittől mindössze 30 kilométerre található, és rengeteg gyönyörű látványosságot fedezhetünk fel, ha erre járunk.

2022.11.02.
Trogir, a legszebb horvát kisváros
Trogir, a legszebb horvát kisváros

Trogir a horvát kisvárosok egyik legszebb gyöngyszeme. Egy valódi város-múzeum, ahol minden sarok mögött egy újabb meglepetés bújik meg, melyet a történelem és a művészetek kedvelői igazán értékelni fognak.

2019.02.20.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.