Trogir gyönyörű környéke – Seget, Marina és Okrug

Trogir gyönyörű környéke – Seget, Marina és Okrug
0 10783

Trogir Közép-Dalmácia egyik legkedveltebb nyaralóhelye – a meseszép óváros, a kultúra, az azúrkék Adriai-tenger és a mediterrán léghajlat rengeteg turistát vonz ebbe a szimpatikus kis városkába. Sokan azonban nem közvetlenül Trogirban szállnak meg, hiszen a környék kisebb települései is számos szálláshelyet kínálnak. A környező települések rengeteg látnivalót rejtenek és sok lehetőséget nyújtanak az aktív kikapcsolódásra. Az összeköttetésük Trogirral kiváló, így nyaralásunk alatt élvezhetjük a nyugalmat és a csendet, valamint a városi nyüzsgést is.

Seget Donji

Seget Donji Trogirtól mindössze 2 kilométerre található. A település akkor jött létre, mikor egy trogiri nemes, Jakov Rotondo engedélyt kapott rá, hogy kiépítsen egy toronnyal ellátott erődöt a törökök elleni védelem céljából. Az erődítmény falain belül jött létre Seget Donji.

Seget Donji gazdag kínálattal rendelkezik, ami a szálláshelyeket – szobákat és apartmanokat – illeti. Akik itt töltik nyaralásukat, élvezhetik a sétákat a hosszú tengerparti sétányon, fürdőzhetnek a 3 kilométer hosszú strandon, kipróbálhatják a teniszpályákat vagy a vízi sportok egyikét, de kalandozhatnak Seget Donji óvárosában is, ahol igazán érződik a dalmáciai hangulat.

A település vendéglőiben érdemes megkóstolni az ízletesebbnél ízletesebb, tradicionális dalmát finomságokat. A kávézók többsége igazán modern, a Medena hotelkomplexusban pedig diszkó, fitneszközpont és számos sportpálya várja az érdeklődőket. Seget Donjiban nudistastrand is található.

Ez a kedves kis település ideális a fiatalok és a családok számára!

Marina

Marina egy kis kikötővel rendelkező üdülőközpont, mely Trogirtól 12 kilométerre, Spilt városától pedig 36 kilométerre helyezkedik el. Marina strandjai homokosak vagy kavicsosak, ezért kifejezetten vonzzák a kisgyermekes családokat. A nap legmelegebb részében a strandokat a fenyők és olajfák árnyéka védi a perzselő napsütéstől.

A településen számos vendéglő található, ahol megkóstolhatjuk a friss halból készült fogásokat és a minőséges, házi dalmát borokat is. Mivel a Marina-öböl védve van a szelek erejétől, ezért a hajósok is szívesen látogatják.

Marina rengeteg lehetőséget kínál a sportolásra, de amit mindenképp érdemes kipróbálni a nyaralás során, azok a vízi sportok – a vitorlázás, búvárkodás vagy a sporthorgászat. A turisták a környező magányos kis öblöcskékbe is eljuthatnak a hajós kirándulások során.

Okrug Gornji

Okrug Gornji egy tradicionális dalmát kisváros Čiovo szigetén, melyet híd köt össze Trogirral. A díjmentesen használható hídnak köszönhetően Trogir könnyen elérhető kocsival vagy busszal is. Okrug Gornji kedvelt település a turisták körében, és szinte minden házban van kiadó szoba vagy apartman.

Okrug Gornji egyik ékköve a 2 kilométer hosszú Copacabana strand a számos bárral, melyeknek köszönhetően éjszaka a strand egy óriási szórakozóhellyé válik.

Okrug számos lehetőséget kínál. Kipróbálhatjuk a búvárkodást és a szörfözést, sétálhatunk, kirándulhatunk a környező szigetekre vagy Trogirba, fürdőzhetünk az egyik legszebb dalmáciai strandon, a számos vendéglőben pedig igazi gasztro-élményben lehet részünk!

Okrug Donji

Okrug Donji Čiovo szigetének nyugati oldalán található. A városka két része az óváros és Cava. Cava gyönyörű strandokkal rendelkezik, melyek ideálisak a kisgyermekes családok számára. Itt azoknak érdemes megszállni, akik kocsival érkeztek a horvát tengerpartra, mert a buszok relatív ritkán járnak. Okrug Donji számos stranddal és rejtett öböllel várja a turistákat. Az évi 2670 napos óra mellett itt csendre, nyugalomra és mediterrán hangulatra találhatnak az ide látogató turisták.

A környező üdülőhelyekből a nyaralás során mindenképp érdemes ellátogatni Trogirba, de hajókirándulásaink során számos más látnivalót, természeti kincset és dalmát városkát is felfedezhetnek a kalandra vágyó turisták!

Hasonló cikkek
Horvátország lassan újraéled! Horvátország lassan újraéled!

Szerencsére úgy tűnik, mégsem kell lemondanunk a trogiri nyaralásunkról! A héten a horvát kormány megvitatja mindazokat a javaslatokat, melyek a horvát gazdaság újraindítására vonatkoznak.

Bővebben
2506
9 kihagyhatatlan strand Trogir környékén 2023-ban 9 kihagyhatatlan strand Trogir környékén 2023-ban

Trogir a dalmát térség egyik legszebb úticélja. Ez a kis település hihetetlen történelmi emlékekkel büszkélkedik, nem véletlen áll 1997 óta az UNESCO védelme alatt. Azonban nem kell aggódnunk akkor sem, ha a városnézést strandolással egészítenénk ki.

Nézzük, melyek a legjobb strandok Trogir környékén, ahová 2023-ban is érdemes ellátogatni!

Bővebben
604
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Plitvicei-tavak – Horvátország egyik legszebb természeti látnivalója
Plitvicei-tavak – Horvátország egyik legszebb természeti látnivalója

A horvátországi nyaralásról mindenkinek az Adriai-tenger jut az eszébe, a tengerparti nyaralás során azonban kirándulásokat tehetünk a horvát nemzeti parkok egyikébe is. A Plitvicei-tavak kihagyhatatlan célpontnak számítanak, Trogir városától 230 kilométerre találhatók.

2019.07.05.
Nászút Horvátországban – a tökéletes randiútmutató Trogirban
Nászút Horvátországban – a tökéletes randiútmutató Trogirban

A mediterrán hangulatú Horvátország tökéletes célpont a nászútra. A romantika mindenhol ránk talál, legyen szó a mesebéli, szűk kis utcácskákról, a lélegzetelállító építészetről, a lenyűgöző tájakról vagy a kristálykék tengerről.

Az iránytrogir.hu ötletes randitippjei garantáltan segítenek emlékezetessé varázsolni a nászutat – akár egy kettesben töltött elvonulásról, akár egy aktív pihenéssel költött kalandos útról álmodoztok.

2022.02.25.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.