Snorkelezés Trogir környékén

Snorkelezés Trogir környékén
0 7595

A vízalatti világ csodáinak megismeréséhez nem kell profi búvárnak lenned. Snorkelezés, azaz szabadtüdős búvárkodás során szemüveggel és pipával, a víz felszínén lebegve szerezhetsz felejthetetlen élményeket.

Horvátországban is élhetsz ennek a hobbinak, hiszen Trogir környékén számos helyen tudod kipróbálni a snorkelinget.

A horvát tengerpart számos helyet kínál a snorkelingre, arra azonban készülj fel, hogy az Adriai-tenger nem a Karib-tenger, tehát itt nem fogsz színpompás, trópusi halakkal találkozni. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem fogsz lélegzetelállító dolgokat látni a víz alatt. Egy fontos szabályt azonban érdemes megjegyezned: mindent a szemnek, semmit a kéznek! Ne feltételezd, hogy bármit megfoghatsz és megtarthatsz!

A horvátországi snorkelezésnek számos előnye van – egyszerű, családbarát, relatív olcsó és hajókirándulások során is eljuthatsz sok olyan helyre, ahol a víz alatti világ gyönyörű látványt nyújt. A víz áttetsző és tiszta, a tengerfenék a parthoz közel leginkább kavicsos, így a víz alatti láthatóság kiváló. Az Adriai-tenger kifejezetten biztonságos a snorkelinget illetően, hiszen nem fogunk cápákkal vagy más veszélyes lénnyel találkozni. Az Adria viszont sok delfinnek ad otthont és a parthoz közel számos hajóroncs is pihen a tenger fenekén. Mutatjuk is a legjobb helyeket a snorkelinghez Trogir közelében!

Pakleni szigetek

A Pakleni szigetek egy nagyjából 20 szigetecskéből álló szigetcsoport Hvar közelében. A szigetek kedvelt turistaközpontnak számítanak, számos bárnak, vendéglőnek és meseszép strandnak adnak otthont. A szigetek körül a víz azúrkék, a láthatóság pedig kiváló. Snorkelingezni leginkább a homokos Perna strandon érdemes Palmižana közelében. A Pakleni szigetcsoport búvárkodásra is ideális vizeket kínál, főként Veli Vodnjak sziget víz alatti falai és az Ujedinjeno Gaško közelében lévő víz alatti barlang.

Vis szigete

Vis szigete az Adria parttól legtávolabb eső lakott szigete, és az egyik legjobb hely a snorkelinghez a horvát tengerparton. Vis szigete a Jugoszláv Néphadsereg egyik fontos katonai bázisa volt 1950 és 1989 között. Ez azt jelentette, hogy a külföldieknek nem volt engedélyezett a sziget meglátogatása. Ennek köszönhetően a sziget természeti csodái gyönyörűen meg vannak őrizve.

A legkedveltebb snorkeling lokációk Vis szigetén a Stiniva, Budikovac és Srebrna strandok. Stinivára és Budikovacra szervezett hajókirándulásaink során is eljuthatsz, sőt, Budikovac strandján snorkeling felszerelést is biztosítunk azok számára, akik nem rendelkeznek sajáttal! Vis szigete környékén katonai tengeri alagutak is vannak, melyek a katonai hajók elrejtésére szolgáltak – ezeket is érdemes felderítened.

A Kék barlang és a Zöld barlang

Vis szigetéhez közel található a biševoi Kék barlang és a Ravnik sziget közelében található Zöld barlang is. A Kék barlang különlegessége, hogy a barlangban a fénytörésnek köszönhetően gyönyörű, nem mindennapi kék fény uralkodik, a Zöld barlang vizének színét pedig a vízben élő algák adják. A barlangok környékének vizei ideálisak a szabadtüdős búvárkodásra.

Kék Lagúna/Krknjaši

A Kék Lagúnába számos kirándulóhajó érkezik Trogirból, Splitből és Čiovo szigetéről is. A tenger vize itt kristálytiszta, élénk türkízkék színű, a tengerfenék pedig homokos – ideális a snorkelezés kipróbálásához. Azok, akik itt merülnek a víz alá, gazdag élővilággal találkozhatnak. A lagúnát tengeri sünök, polipok, kis rákocskák és az Adriára jellemző kis méretű halak lakják. A sünök ugyan nem támadnak szándékosan, de a sérülések elkerülése érdekében csak nézd őket, de ne nyúlj hozzájuk!

Hasonló cikkek
Egy nap Trogirban – 2. rész - a tengerparti sétány Egy nap Trogirban – 2. rész - a tengerparti sétány

A trogiri kirándulás kihagyhatatlan része a tengerparti sétány. A széles sétány egyik oldalát pálmafák keretezik, a másik oldalon pedig a Trogirt Čiovo szigetétől elválasztó azúrkék tengersáv található. Érdekesség, hogy ez a tengersáv 1987-ben a Szajna folyót, maga Trogir pedig Párizst játszotta a “Stealing Heaven” című filmben, amit Trogirban forgattak.

Bővebben
3352
Miért érdemes Közép-Dalmáciában nyaralni? Miért érdemes Közép-Dalmáciában nyaralni?

Közép-Dalmácia sok turista szerint Horvátország egyik legszebb régiója. Az északi, tengerparti városokhoz képest ez már igazi mediterrán, dús, színes növényzettel és utánozhatatlan hangulattal.

Bővebben
1903
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Hogyan tervezzünk horvátországi nyaralást 5 lépésben?
Hogyan tervezzünk horvátországi nyaralást 5 lépésben?

A horvátországi nyaralás sokaknak az év fénypontja. Végre kikapcsolódhatunk, kiélvezhetjük a nyári kalandokat és jöhetnek a pihenéssel, mókával és kirándulással fűszerezett vakációs napok. Azonban minden nyaralást egy alapos tervezés és felkészülés előz meg, mely során sokszor akadályokba futhatunk. Hol foglaljunk szállást? Hogyan jutunk el? Mit kéne megnéznünk?

Listánk segítséget nyújt a nyugodt és alapos tervezésben, hogy a horvátországi nyaralás egy álomutazás legyen, minden gondot és problémát magunk mögött hagyva!

2022.02.25.
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 4. rész
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 4. rész

Ötrészes cikksorozatunk mai részében folytatjuk a Trogir városával kapcsolatos érdekességek felsorolását, melyet kedvcsinálóként és a nyaralási terv elkészítése során is érdemes elolvasni. Számos olyan érdekességet sorolunk fel, melyek miatt érdemes Trogirt választani a nyaralás célpontjának, a felsorolt látványosságokat pedig két strandolás között akár meg is tekinthetjük!

2020.08.03.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.