Mit lehet csinálni Trogirban?

Mit lehet csinálni Trogirban?
0 2694

Trogir Horvátország egyik legszebb kisvárosa – középkori falaival, gyönyörű épületeivel és igazi mediterrán hangulatú tengerparti sétányával számos turistát lenyűgöz. Lássuk, mi mindent lehet csinálni a gyönyörű városkában!

Látogassuk meg Trogir óvárosát!

A gyönyörű Trogir (amit a velenceiek Traunak hívtak) egy kis szigeten van, ami hidakkal van összekapcsolva a szárazfölddel és a sokkal nagyobb Čiovo szigetével is. A várost középkori falak keretezik, a forró, nyári estéken pedig minden turistát a vízpartra vonz a gyönyörű tengerparti sétány, melyek bárok, kávézók és jachtok kereteznek. A labirintus-szerű köves utcácskákat sejtelmessé teszi a halvány, utcai megvilágítás, így egy romantikus esti sétához kiválóak.

Kiránduljunk!

Trogirból számos kirándulás indul a közeli tájakra. Mindazok, akik Trogirban töltik nyaralásukat, ellátogathatnak Split városába, a Krka Nemzeti Parkba, kirándulhatnak a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkban, borkóstolásokon vehetnek részt, meglátogathatják a közeli Šibenik, Maslinica és Primošten településeket is, és számos élménnyel gazdagodhatnak. Trogir környékén emellett extrém kalandokra, parasailingre, búvárkodásra és a Cetina folyón való raftingra is lehetőség van.

Pihenjünk a gyönyörű strandokon!

Trogir közelében számos gyönyörű partszakasz van – Čiovo és Drvenik szigetén is találkozhatunk gyönyörű, gyermekbarát strandokkal, de eldugott, meghitt kis öblökkel is, ahol megpihenhetünk és elbújhatunk a nyüzsgéstől. Amennyiben szeretnél többet is megtudni a strandokról, olvasd el korábbi cikkünket a környék 11 kihagyhatatlan strandjáról! (link: https://iranytrogir.hu/blog/11-kihagyhatatlan-strand-ciovo-szigeten/205/)

Együnk egy jót!

Trogirban számos kiváló vendéglő van, ahol finomabbnál finomabb mediterrán fogásokat, tradicionális dalmát ételkülönlegességeket, és a Balkánra jellemző grillezett húsételeket kóstolhatunk. A helyi sörök és híres dalmát borok kiválóan kiegészítik a gasztronómiai élményt. Ha tehetjük, desszertet is rendeljünk, hiszen a dalmát édességek mellett számos olaszos finomságot is kóstolhatunk.

Ha szeretnél többet megtudni a trogiri ételkülönlegességekről, olvasd el gasztronómiai kalauzunkat! (link: https://iranytrogir.hu/blog/trogiri-gasztrokalauz/208/)

Amennyiben kíváncsi vagy, melyik éttermeket érdemes meglátogatnod trogiri nyaralásod során, nézd meg összeállításunkat, melyben a saját és vendégeink tapasztalata alapján rangsoroltuk az éttermeket és kávézókat! A válogatást itt (https://iranytrogir.hu/hasznos-informacio/melyek-trogir-legjobb-ettermei/210/) találod.

Próbáljuk ki a számos hajókirándulás egyikét!

Trogir környékén az Adria számos kincset rejt. A szigetvilág felkutatása mellett a hajókirándulások olyan helyek meglátogatására is lehetőséget nyújtanak, amilyeneket legtöbben csak a filmekben láttunk. A Kék Lagúna rendkívül népszerű célpont, de mindenképp érdemes meglátogatni a Pakleni szigetcsoportot, a Kék barlangot és a Zöld barlangot is.

Egy Trogir környéki nyaralás rendkívül tartalmas lehet – rengeteg lehetőség és tartalom van nem csak a történelmi óvárosban, hanem a környező szigeteken, településeken is, melyek taxihajókkal és buszokkal is könnyen elérhetők. A környéken mindenki találhat olyan kikapcsolódási lehetőséget, amilyenre vágyik – a fiatalokat számos kávézó és bár várja, a kisgyermekes családok árnyékos strandokon tudnak megpihenni, a sportolás szerelmesei számos extrém sportot próbálhatnak ki, akik pedig szeretnek sétálgatni, bejárhatják az óváros köves utcácskáit.


 

Hasonló cikkek
Miért érdemes Közép-Dalmáciában nyaralni? Miért érdemes Közép-Dalmáciában nyaralni?

Közép-Dalmácia sok turista szerint Horvátország egyik legszebb régiója. Az északi, tengerparti városokhoz képest ez már igazi mediterrán, dús, színes növényzettel és utánozhatatlan hangulattal.

Bővebben
1902
Mikor és miért látogassunk el Horvátországba? - Horvátország szezonokra bontva Mikor és miért látogassunk el Horvátországba? - Horvátország szezonokra bontva

Horvátország számos magyar turista kedvenc úticélja, ha nyaralásról van szó. Ez a varázslatos hely azért is népszerű, mert rengeteg oldalát élvezhetik ki az ide érkezők az időjárástól, a helyszínektől és a helyi látványosságoktól függően. De vajon melyik szezon az ideális számunkra?

Most összeszedtük, hogy mikor és hogy miért érdemes ellátogatni Horvátországba!

Bővebben
1309
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Miért érdemes kipróbálni a hajós kirándulásokat Trogir környékén?
Miért érdemes kipróbálni a hajós kirándulásokat Trogir környékén?

Trogir egy gyönyörű, mediterrán hangulatú, múzeumnak is beillő város, melyet halászfalucskák, sziklás partok és szétszórt szigetek vesznek körül. Az itt nyaralók a számos kiváló tartalomnak köszönhetően a fürdőzés mellett számos más aktivitást is kipróbálhatnak.

2019.06.28.
Nyaralj olcsón 2023-ban! Ingyenes programok Trogirban és környékén
Nyaralj olcsón 2023-ban! Ingyenes programok Trogirban és környékén

Horvátország és Trogir városa széles körben kedvelt úticélpontok a magyar nyaralók körében. Nem csak az utazás előnyös, hiszen repülőutak helyett autóval is megközelíthetjük desztinációnkat, de teljesen igényeinkre szabható a nyaralás.

Ha el szeretnénk jutni végre egy tengerparti vakációra, de nem szeretnénk sokat költeni, érdemes Trogir városát választani! Mutatjuk, hogy miért.

 

2023.01.27.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.