Miért érdemes kipróbálni a hajós kirándulásokat Trogir környékén?

Miért érdemes kipróbálni a hajós kirándulásokat Trogir környékén?
0 2334

Trogir egy gyönyörű, mediterrán hangulatú, múzeumnak is beillő város, melyet halászfalucskák, sziklás partok és szétszórt szigetek vesznek körül. Az itt nyaralók a számos kiváló tartalomnak köszönhetően a fürdőzés mellett számos más aktivitást is kipróbálhatnak. Közép-Dalmácia egyik legszebb részét azonban nem csak kocsival és gyalog lehet felfedezni!

A kirándulásnak egy remek formája a hajós túra, melyre számos különböző okból is megéri befizetni. Hajóval számos olyan helyre juthatnak el a turisták, ahova kocsival vagy gyalog nem lenne lehetséges. A tengerparti nyaralást azonban nem csak ez miatt teheti felejthetetlenné egy hajós túra.

A hajókázás megnyugtat és ellazít

A hajózás egyszerűen jót tesz a léleknek. Az emberbe végtelen nyugalom költözik, amíg a hajó szeli a hullámokat. A gyönyörű táj, a tenger sós illata és a jó társaság egy csapásra elfeledteti a turistákkal a mindennapok gondjait. A kirándulók a túra befejeztével feltöltődve, szép élményekkel gazdagodva térnek vissza a partra.

A kirándulásokon még jobban összekovácsolódhat a család vagy a baráti társaság

Aki szereti a tengert, azt nem kell sokáig győzködni, hogy próbálja ki a Trogir környéki hajós kirándulásokat. A túrákra a legtöbb turista családdal vagy barátokkal érkezik. A közösen szerzett élmények még jobban megerősítik a családi vagy a baráti kötelékeket, és életre szóló emlékek maradnak. Képzeljük csak el, hogy közösen nézzük barátainkkal a dalmát tengerpart gyönyörű naplementéit, vagy pancsolunk a gyerekeinkkel a Kék Lagúnában. Az ilyen emlékek örök útravalók lesznek a nyaralásról!

Teleszívhatjuk magunkat energiával!

Több kutatás is alátámasztotta, hogy a víz közelsége természetes módon csökkenti a stresszt, így egészségesebb, kiegyensúlyozottabb élethez vezet. Talán ez az oka annak, hogy a trogiri lakosok mindig mosolygósak! A hajókirándulás során D-vitaminnal is feltöltődhetünk, csak ne feledkezzünk meg a nap elleni védelemről!

Új dolgokat tanulhatunk!

Ha a gyönyörű környezet mellett sikerül odafigyelnünk a kapitányra, számos új dolgot tanulhatunk. Elleshetünk néhány hajózással kapcsolatos trükköt, de új ötleteket meríthetünk a főzéshez is – a dalmáciai specialitások talán arra ösztönöznek majd bennünket, hogy hazatérve is több halat, rozmaringot és olívaolajat csempésszünk a főztünkbe. A kalandvágyók kipróbálhatják magukat a szabadtüdős búvárkodásban, azaz a sznorkelingben is.

Végre offline lehetünk!

A mai digitális világban ritkán múlik el 15 percnél több anélkül, hogy a telefonunkra pillantanánk vagy elküldenénk egy gyors sms-t vagy e-mailt. A nyaralás egyébként is jó arra, hogy kicsit kevesebbet foglalkozzunk a kütyüjeinkkel, a hajós kirándulások azonban kiváló okot adnak arra, hogy ne legyünk elérhetőek, legalább néhány óra erejéig. A kevesebb telefonozás pedig jelentősen csökkentheti a stressz és az álmatlanság tüneteit is.

Új emberekkel ismerkedhetünk meg!

A hajókirándulások nagyszerű alkalmat kínálnak arra, hogy új ismertségekre tegyünk szert. A közös hajókázás összehozza az embereket, az ismerkedés pedig hozzájárul ahhoz, hogy még vidámabb hangulatban teljen a kirándulás. A kirándulásokon más magyar turistákkal is összefuthatunk, de ha csak egy kicsit is beszélünk angolul, megismerkedhetünk a világ különböző tájairól Trogirba érkező turistákkal is.

A trogiri nyaralás során mindenképp érdemes legalább egy napot rászánni egy hajós kirándulásra, hiszen egy nagyon jó kalandban lehet részünk, melynek során megismerhetjük a trogiri riviéra leggyönyörűbb városkáit, strandjait és látványosságait. Meglátogathatjuk a legszebb öblöket, a Kék Lagúnát és olyan gyönyörű helyekre is eljuthatunk, mint amilyen a lélegzetelállító Kék Barlang. A kiránduláson felejthetetlen élményeket szerezhetünk barátainkkal, családtagjainkkal, de akár új ismertségekre is szert tehetünk.

Hasonló cikkek
Trogir készen áll a 2020-as nyaralási szezonra! Trogir készen áll a 2020-as nyaralási szezonra!

A többéves várakozás végre kifizetődött a trogiri lakosok és a turisták számára is – az új híddal 2019-ben végre fellélegzett a közlekedés. Nincsenek többé idegesítő dugók a régi trogiri hídon, és a turistaszezon is sokkal hosszabb lett, ami főleg az óváros nyüzsgésén volt észrevehető tavaly októberben. Így hát a trogiri nyaralást most már tényleg semmi nem ronthatja el!

Bővebben
15125
Čiovo szigetének hangulatos kis települései – 1. rész Čiovo szigetének hangulatos kis települései – 1. rész

Čiovo szigetén a nyaralók számos kellemes, mediterrán hangulatú településen szállhatnak meg. Maga a sziget is gyönyörű és számos látnivalóval várja látogatóit, de további előnyt jelent Trogir városának közelsége is, ahol az óváros számos tartalommal kecsegtet.

Bővebben
2782
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 3. rész
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 3. rész

Erre a nyárra egy olyan cikksorozattal készültünk, melyben 25 érdekességet mutatunk be Trogir városáról, a leglátogatottabb látványosságokról és a városhoz kapcsolódó történelmi eseményekről. Az első 10 érdekesség korábbi cikkjeinkben olvasható, ma pedig folytatjuk a kalandozást Közép-Dalmácia legszebb városában!

2020.08.03.
A legszebb trogiri marinák
A legszebb trogiri marinák

A fő kikötőkön kívül a horvát tengerparton számos kisebb kikötővel, úgynevezett marinával találkozhatnak a látogatók. A marinákat főleg a vitorlás jachtok használják. Trogir városát kristálytiszta tenger veszi körül, a kis szigetek és a meleg mediterrán éghajlat pedig különösen vonzóvá teszik a környéket.

2019.06.28.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.