Mikor és miért látogassunk el Horvátországba? - Horvátország szezonokra bontva

Mikor és miért látogassunk el Horvátországba? - Horvátország szezonokra bontva
0 1329

Akár az éves nyári vakációt szeretnénk a tengerparton eltölteni, akár városnézős pár napos kirándulást terveznénk, Horvátország tökéletes úticél minden szempontból. Azonban nem mindegy, hogy mikor látogatunk el ide. Most összevetjük a különböző időszakokat, és számos jó tanáccsal készülünk azoknak, akik ide szeretnének utazni az elkövetkezendő hónapokban. Figyelem, jegyzetelni kötelező!

Ió, ció, vakáció! Irány Horvátország a főszezonban

Horvátországban a főszezon júniustól szeptemberig tart. Ilyenkor életre kelnek a tengerparti városok, és turistákkal telik meg minden csendben árválkodó üdülőközpont. Nem véletlen, hiszen nyáron igazi strandolós időt foghatunk ki Horvátországban. Száz ágra süt a nap, a forró napsütés és a tengerparti levegő pedig hamisítatlan mediterrán hangulatot biztosít a tökéletes vakációhoz. Ha mindenképp a tengerparton szeretnénk eltölteni napjainkat, és szívesebben csobbannánk az Adria hűsítő vizében, mint hogy várost nézzünk, akkor időzítsük a nyári hónapokra nyaralásunkat.

Azoknak is érdemes a főszezonban ide látogatni, akik szívesen buliznak, és egy-két fesztivált is kipróbálnának Horvátországban. Irány Split, Zágráb vagy Pag szigete, ahol rengeteg zenei stílust felfedezhetünk a különböző tematikájú fesztiválokon – nem mellesleg pedig nemzetközileg ismert és elismert előadók koncertjein élvezhetjük ki a nyári kalandokat.

Azonban nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a horvát főszezonban magasabb árakra kell számítanunk. Ez az apartman és a hotelszobák árán látszik meg a legjobban, azonban a különböző vendéglátó egységekben is borsosabb árakra számíthatunk, főleg, ha csak a főszezonban üzemelnek. Egy másik hátránya a nyári hónapoknak, hogy nagy tömegek érkeznek Horvátországba. Ha nem szeretjük a zsúfoltságot, és irtózunk az emberáradattól, akkor lehet, hogy érdemesebb egy nyugodtabb időszakban ellátogatnunk Horvátországba.

Az átmeneti szezon – a tökéletes kirándulós időszak

Az átmeneti szezon az az időszak, amikor már lecsendesedett a nyári főszezon zsongása, de még nem állt be teljesen az utószezon békéje és csendje. Az időjárás ilyenkor kellemes, hiszen nincsen rekkenő hőség, de még a hűvös idő is várat magára. Tökéletes kirándulós, túrázós és városnézős szezon – persze a bátrabbak meg is mártózhatnak az ilyenkor már hűvös tengerben. Horvátországban az átmeneti szezon a főszezon utánra és előttre helyezhető – ez májust, szeptembert és októbert jelenti. A különböző látványosságok és vendéglátó egységek is lelassulnak ilyenkor, hiszen kevesebb vendég érkezik, így ezzel számolnunk kell. Szerencsére az árak sokkal alacsonyabbak, mint a főszezonban, és nagyon jó áron tudunk kifogni szállásokat.

Az utószezon novembertől áprilisig tart Horvátországban

Az utószezon kiváló alkalom arra, hogy szinte fillérekért utazzunk el külföldre. Ha egy romantikus kiruccanásra vágyunk, vagy felfedeznénk Horvátország kultúráját, történelmét és természeti látványosságait, akkor válasszuk ezt az időszakot a kirándulásra. Bár nem fogjuk egy szál pólóban élvezni a meleg napsütést, nagy mínuszokra sem kell számítanunk, így kényelmesen fedezhetjük fel a látnivalókat. Nézzük meg a Plitvicei-tavakat, kerekedjünk fel a Krka Nemzeti Parkba, keressük fel az UNESCO által védett álomszép óvárosokat, és szívjuk magunkba a többezer éves történelmet, amit Horvátország tartogat számunkra. Ha egy kényeztető pihenésre vágyunk, akkor számos wellness hotelből is válogathatunk, és a helyi termál- és iszapfürdők jótékony hatásait is kiélvezhetjük.

Szerencsére Trogirba minden szezonban érdemes ellátogatni, hiszen innen mesés strandok, álombeli szigetek, izgalmas kirándulások és számos természeti látványosság érhető el. Akár egy nyári hajós kirándulásra neveznénk be, akár városnézéssel töltenénk el napjainkat, itt garantáltan megtalálja mindenki a számára tökéletes programot. Tekintsd meg az iránytrogir.hu izgalmas kirándulásait és válogass kedvedre kalandtúráink, hajós kirándulásaink és nemzeti parkba való kirándulásaink közül:

https://iranytrogir.hu/kirandulasok/

 

 

Hasonló cikkek
Egy nap Trogirban – 2. rész - a tengerparti sétány Egy nap Trogirban – 2. rész - a tengerparti sétány

A trogiri kirándulás kihagyhatatlan része a tengerparti sétány. A széles sétány egyik oldalát pálmafák keretezik, a másik oldalon pedig a Trogirt Čiovo szigetétől elválasztó azúrkék tengersáv található. Érdekesség, hogy ez a tengersáv 1987-ben a Szajna folyót, maga Trogir pedig Párizst játszotta a “Stealing Heaven” című filmben, amit Trogirban forgattak.

Bővebben
3366
Trogir márkanévvé vált! Trogir márkanévvé vált!

Trogir egy nagy lépést tett, és az első olyan horvátországi város lett, mely márkanévvé vált. A város új branding stratégiával, szlogennel és vizuális identitással rukkolt elő és egy új promóciós videót is bemutatott. Az új stratégiának a kidolgozásában másfél év alatt, több mint száz szakember vett részt.

Bővebben
1699
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
A trogiri Szent Márk torony
A trogiri Szent Márk torony

A Szent Márk torony előtt sok Trogirban nyaraló turista áll meg fényképezkedni, hiszen a bástyára emlékeztető torony és a mediterrán háttér igazán hangulatos nyaralási fotókat eredményez.

2019.10.03.
Horvátország lassan újraéled!
Horvátország lassan újraéled!

Szerencsére úgy tűnik, mégsem kell lemondanunk a trogiri nyaralásunkról! A héten a horvát kormány megvitatja mindazokat a javaslatokat, melyek a horvát gazdaság újraindítására vonatkoznak.

2020.04.20.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.