Horvátország lassan újraéled!

Horvátország lassan újraéled!
0 2584

Szerencsére úgy tűnik, mégsem kell lemondanunk a trogiri nyaralásunkról! A héten a horvát kormány megvitatja mindazokat a javaslatokat, melyek a horvát gazdaság újraindítására vonatkoznak.

Az országban már közel egy hónapja vannak érvényben a gazdaságot, de főleg a turizmust súlytó korlátozások a koronavírus-járvány miatt. A horvát lakosság leginkább azoknak az intézkedéseknek a feloldására, lazítására számít, melyek a turizmusra vonatkoznak.

Kezdetnek a városközi közlekedés helyreállítását javasolják, hiszen a belföldi turizmus már tavasszal is aktuális. A helyi vendégek mellett szeretnék a külföldiek számára is lehetővé tenni, hogy a dalmát tengerparton nyaralhassanak, így az autós közlekedés számára hamarosan megnyitnák az országhatárokat is. Ennek köszönhetően a közép-európai turisták nagy része el tudna jutni a horvát tengerpartra, amennyiben azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi. Trogir városát szerencsére könnyen el lehet érni kocsival is Magyarországról, így ez a magyar turisták számára mindenképp jó hír.

A kocsival nyaralni induló turistáknak könnyen és viszonylag gyorsan elérhetik Trogir gyönyörű városát. Magyarországról az M7-es pályán a letenyei határátkelő felé kell venni az irányt. Horvátországba érve az A4-es autópályán elérjük a fővárost, majd Zágrábtól Split felé haladva a következő útirányt érdemes követni: Zagreb – Karlovac – Bosiljevo – Gospić – Zadar – Šibenik – Prgomet – Trogir. Az autópályáról Šibenik után nagyjából 30 kilométerrel, Prgometnél kell letérni. Innen még 15 kilométer Trogir városa.

Akik útközben is nézelődnének, követhetik a Jadranska magistrala utat, mely az Adriai-tenger mellett halad, így biztosítja a csodálatos látványt, és az útközbeni pihenők során is készíthetünk egy-két jó fotót. A következő útvonalat kell követni: Rijeka – Senj – Karlobag – Zadar – Šibenik – Primošten – Trogir.

A D1-es autópályán haladva is eljuthatunk Trogirba, méghozzá a Plitvicei-tavak Nemzeti Park érintésével. A park meglátogatása egy igazán felejthetetlen élménnyel gazdagíthatja a nyaralásunkat.

A második jó hír, hogy a horvátok elsődleges célja, hogy a határátlépést minél jobban megkönnyítsék a látogatók számára, hiszen az, hogy a határon hosszú sorokban várakoznak az emberek és űrlapokat töltögetnek ki, sem egészségügyi, sem turisztikai szempontból nem elfogadható.

A szálláshelyeket illetően azt javasolják, hogy az olyan objektumok nyissanak ki legelőször, amelyek legközelebb vannak a természethez – a kempingek és a lakókocsiparkok, melyek saját mosdókkal rendelkeznek, második lépésként pedig a magánszállások megnyitását engedélyeznék.

A kávézók és éttermek megnyitására is számítani lehet a közeljövőben – legelőször azok a vendéglátóipari egységek nyithatnak ki, melyek szabadtéri résszel is rendelkeznek és ahol megvalósítható a vendégek ajánlott távolságban való ültetése.

Nyárig minden bizonnyal ismét megnyitják kapuikat a fodrászszalonok, a kozmetikai szalonok és a masszázsszalonok is.

A nyaralás tehát nincs veszve, és úgy tűnik, Trogir 2020-ban is várja majd látogatóit!

Hasonló cikkek
Segítség a csomagoláshoz – mit vigyünk magunkkal a trogiri nyaralásra? Segítség a csomagoláshoz – mit vigyünk magunkkal a trogiri nyaralásra?

A számos nehezítő tényező és új szabály ellenére is sikeresen megszervezted a trogiri nyaralásodat, és úgy véled, hogy igazán meg is érdemled, az elmúlt hónapok megpróbáltatásai után? Remek! Segítünk csomagolni!

Bővebben
2296
Vis szigetének kincse, a Stiniva öböl Vis szigetének kincse, a Stiniva öböl

Vis szigete évről évre egyre populárisabb hely a turisták körében. Ez főként a kristálytiszta víznek, az izgalmas kulturális örökségeknek, a kiváló sétaútvonalaknak és a finomabbnál finomabb tengeri specialitásoknak köszönhető. Aki már rákeresett Vis szigetére az interneten, biztosan észrevette, hogy minden cikk megemlíti a Stiniva öblöt és strandot, mint kihagyhatatlan látványosságot.

Bővebben
6317
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Trogir ősszel – egy rejtett kincs, amit érdemes felfedezni
Trogir ősszel – egy rejtett kincs, amit érdemes felfedezni

Egy szuper kirándulást szerveznétek az őszi szünetre? Ha szeretnétek egy kicsit kikapcsolódni a sulikezdés után, akkor érdemes ellátogatni Trogir városába, ahol megannyi kaland vár rátok.

Dobjátok fel az őszt és utazzatok el Trogirba!

2023.09.26.
A Marmont gloriett története
A Marmont gloriett története

Trogir tengerparti sétányán andalogva a turisták nem csak a számos kávézó, étterem és szuveníreket kínáló üzletecske kínálatát élvezhetik. A tengerparti sétány tele van látnivalókkal, történelmi emlékekkel is.

2019.10.03.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.