Horvátország lassan újraéled!

Horvátország lassan újraéled!
0 2394

Szerencsére úgy tűnik, mégsem kell lemondanunk a trogiri nyaralásunkról! A héten a horvát kormány megvitatja mindazokat a javaslatokat, melyek a horvát gazdaság újraindítására vonatkoznak.

Az országban már közel egy hónapja vannak érvényben a gazdaságot, de főleg a turizmust súlytó korlátozások a koronavírus-járvány miatt. A horvát lakosság leginkább azoknak az intézkedéseknek a feloldására, lazítására számít, melyek a turizmusra vonatkoznak.

Kezdetnek a városközi közlekedés helyreállítását javasolják, hiszen a belföldi turizmus már tavasszal is aktuális. A helyi vendégek mellett szeretnék a külföldiek számára is lehetővé tenni, hogy a dalmát tengerparton nyaralhassanak, így az autós közlekedés számára hamarosan megnyitnák az országhatárokat is. Ennek köszönhetően a közép-európai turisták nagy része el tudna jutni a horvát tengerpartra, amennyiben azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi. Trogir városát szerencsére könnyen el lehet érni kocsival is Magyarországról, így ez a magyar turisták számára mindenképp jó hír.

A kocsival nyaralni induló turistáknak könnyen és viszonylag gyorsan elérhetik Trogir gyönyörű városát. Magyarországról az M7-es pályán a letenyei határátkelő felé kell venni az irányt. Horvátországba érve az A4-es autópályán elérjük a fővárost, majd Zágrábtól Split felé haladva a következő útirányt érdemes követni: Zagreb – Karlovac – Bosiljevo – Gospić – Zadar – Šibenik – Prgomet – Trogir. Az autópályáról Šibenik után nagyjából 30 kilométerrel, Prgometnél kell letérni. Innen még 15 kilométer Trogir városa.

Akik útközben is nézelődnének, követhetik a Jadranska magistrala utat, mely az Adriai-tenger mellett halad, így biztosítja a csodálatos látványt, és az útközbeni pihenők során is készíthetünk egy-két jó fotót. A következő útvonalat kell követni: Rijeka – Senj – Karlobag – Zadar – Šibenik – Primošten – Trogir.

A D1-es autópályán haladva is eljuthatunk Trogirba, méghozzá a Plitvicei-tavak Nemzeti Park érintésével. A park meglátogatása egy igazán felejthetetlen élménnyel gazdagíthatja a nyaralásunkat.

A második jó hír, hogy a horvátok elsődleges célja, hogy a határátlépést minél jobban megkönnyítsék a látogatók számára, hiszen az, hogy a határon hosszú sorokban várakoznak az emberek és űrlapokat töltögetnek ki, sem egészségügyi, sem turisztikai szempontból nem elfogadható.

A szálláshelyeket illetően azt javasolják, hogy az olyan objektumok nyissanak ki legelőször, amelyek legközelebb vannak a természethez – a kempingek és a lakókocsiparkok, melyek saját mosdókkal rendelkeznek, második lépésként pedig a magánszállások megnyitását engedélyeznék.

A kávézók és éttermek megnyitására is számítani lehet a közeljövőben – legelőször azok a vendéglátóipari egységek nyithatnak ki, melyek szabadtéri résszel is rendelkeznek és ahol megvalósítható a vendégek ajánlott távolságban való ültetése.

Nyárig minden bizonnyal ismét megnyitják kapuikat a fodrászszalonok, a kozmetikai szalonok és a masszázsszalonok is.

A nyaralás tehát nincs veszve, és úgy tűnik, Trogir 2020-ban is várja majd látogatóit!

Hasonló cikkek
Miért érdemes most helyet foglalni a Trogir környéki kirándulásokra? Miért érdemes most helyet foglalni a Trogir környéki kirándulásokra?

Az első melegebb tavaszi napok és sugárzó napsütés hatására egyre többen álmodoznak a tengerparti nyaralásról, az idei nyarat azonban bizonytalanság homálya fedi a világot súlytó járvány miatt. 

Bővebben
5221
Gasztronómia Trogir és Čiovo környékén Gasztronómia Trogir és Čiovo környékén

A dalmáciai nyaralás szinte elképzelhetetlen az ínycsiklandozó mediterrán fogások nélkül, és még azok a turisták is megkóstolnak egy-két helyi különlegességet, akik inkább maguk főznek a nyaralás ideje alatt is.

Bővebben
3004
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Trogir – a város, melyben minden kőnek története van
Trogir – a város, melyben minden kőnek története van

Trogir a színek és formák kifogyhatatlan tárháza. A felejthetetlen tartalmú város évszázadokon keresztül épült, bölcsen és részletgazdagon. Trogir Közép-Dalmácia egyik legszebb gyöngye, melynek partjait az Adriai-tenger öleli körül.

2019.02.25.
5 lenyűgöző érdekesség a Plitvicei-tavakról
5 lenyűgöző érdekesség a Plitvicei-tavakról

A Plitvicei-tavak Nemzeti Park Horvátország legnagyobb nemzeti parkja. A park nem kevesebb, mint 1,1 millió turistát lát vendégül évente – a turisták számának csökkentése, valamint az itt élő állat- és növényfajok védelme érdekében a park vezetősége 2020-tól magasabb jegyárakkal kívánja csökkenteni a látogatók számát.

2020.08.05.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.