Horvátország lassan újraéled!

Horvátország lassan újraéled!
0 2067

Szerencsére úgy tűnik, mégsem kell lemondanunk a trogiri nyaralásunkról! A héten a horvát kormány megvitatja mindazokat a javaslatokat, melyek a horvát gazdaság újraindítására vonatkoznak.

Az országban már közel egy hónapja vannak érvényben a gazdaságot, de főleg a turizmust súlytó korlátozások a koronavírus-járvány miatt. A horvát lakosság leginkább azoknak az intézkedéseknek a feloldására, lazítására számít, melyek a turizmusra vonatkoznak.

Kezdetnek a városközi közlekedés helyreállítását javasolják, hiszen a belföldi turizmus már tavasszal is aktuális. A helyi vendégek mellett szeretnék a külföldiek számára is lehetővé tenni, hogy a dalmát tengerparton nyaralhassanak, így az autós közlekedés számára hamarosan megnyitnák az országhatárokat is. Ennek köszönhetően a közép-európai turisták nagy része el tudna jutni a horvát tengerpartra, amennyiben azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi. Trogir városát szerencsére könnyen el lehet érni kocsival is Magyarországról, így ez a magyar turisták számára mindenképp jó hír.

A kocsival nyaralni induló turistáknak könnyen és viszonylag gyorsan elérhetik Trogir gyönyörű városát. Magyarországról az M7-es pályán a letenyei határátkelő felé kell venni az irányt. Horvátországba érve az A4-es autópályán elérjük a fővárost, majd Zágrábtól Split felé haladva a következő útirányt érdemes követni: Zagreb – Karlovac – Bosiljevo – Gospić – Zadar – Šibenik – Prgomet – Trogir. Az autópályáról Šibenik után nagyjából 30 kilométerrel, Prgometnél kell letérni. Innen még 15 kilométer Trogir városa.

Akik útközben is nézelődnének, követhetik a Jadranska magistrala utat, mely az Adriai-tenger mellett halad, így biztosítja a csodálatos látványt, és az útközbeni pihenők során is készíthetünk egy-két jó fotót. A következő útvonalat kell követni: Rijeka – Senj – Karlobag – Zadar – Šibenik – Primošten – Trogir.

A D1-es autópályán haladva is eljuthatunk Trogirba, méghozzá a Plitvicei-tavak Nemzeti Park érintésével. A park meglátogatása egy igazán felejthetetlen élménnyel gazdagíthatja a nyaralásunkat.

A második jó hír, hogy a horvátok elsődleges célja, hogy a határátlépést minél jobban megkönnyítsék a látogatók számára, hiszen az, hogy a határon hosszú sorokban várakoznak az emberek és űrlapokat töltögetnek ki, sem egészségügyi, sem turisztikai szempontból nem elfogadható.

A szálláshelyeket illetően azt javasolják, hogy az olyan objektumok nyissanak ki legelőször, amelyek legközelebb vannak a természethez – a kempingek és a lakókocsiparkok, melyek saját mosdókkal rendelkeznek, második lépésként pedig a magánszállások megnyitását engedélyeznék.

A kávézók és éttermek megnyitására is számítani lehet a közeljövőben – legelőször azok a vendéglátóipari egységek nyithatnak ki, melyek szabadtéri résszel is rendelkeznek és ahol megvalósítható a vendégek ajánlott távolságban való ültetése.

Nyárig minden bizonnyal ismét megnyitják kapuikat a fodrászszalonok, a kozmetikai szalonok és a masszázsszalonok is.

A nyaralás tehát nincs veszve, és úgy tűnik, Trogir 2020-ban is várja majd látogatóit!

Hasonló cikkek
Hasznos információk a trogiri nyaralásodhoz Hasznos információk a trogiri nyaralásodhoz

Ha Trogir városában tervezed tölteni dalmáciai nyaralásod, és korábban nem jártál itt (noha biztosak vagyunk benne, hogy az első alkalom után annyira le leszel nyűgözve, hogy biztosan visszatérsz ide), biztosan szükséged van néhány hasznos információra. Ebben igyekszünk most segíteni – adunk néhány hasznos tippet és fontos információt, melyek alapján könnyebben tudod majd megtervezni az álomnyaralást!

Bővebben
2365
Nyaralj olcsón 2023-ban! Ingyenes programok Trogirban és környékén Nyaralj olcsón 2023-ban! Ingyenes programok Trogirban és környékén

Horvátország és Trogir városa széles körben kedvelt úticélpontok a magyar nyaralók körében. Nem csak az utazás előnyös, hiszen repülőutak helyett autóval is megközelíthetjük desztinációnkat, de teljesen igényeinkre szabható a nyaralás.

Ha el szeretnénk jutni végre egy tengerparti vakációra, de nem szeretnénk sokat költeni, érdemes Trogir városát választani! Mutatjuk, hogy miért.

 

Bővebben
163
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Éjszakai élet Trogirban
Éjszakai élet Trogirban

Trogir egy történelmi hagyatékokban gazdag kikötőváros az Adriai-tenger partján, Horvátországban. A kristálytiszta víz, a gyönyörű strandok, a tengerparti hangulat és a számos látnivaló mellett Trogir és környéke pezsgő éjszakai életet is biztosít a fiatal és a magát fiatalnak érző turisták számára

2019.09.02.
Horvátország lassan újraéled!
Horvátország lassan újraéled!

Szerencsére úgy tűnik, mégsem kell lemondanunk a trogiri nyaralásunkról! A héten a horvát kormány megvitatja mindazokat a javaslatokat, melyek a horvát gazdaság újraindítására vonatkoznak.

2020.04.20.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.