Horvátország lassan újraéled!

Horvátország lassan újraéled!
0 2514

Szerencsére úgy tűnik, mégsem kell lemondanunk a trogiri nyaralásunkról! A héten a horvát kormány megvitatja mindazokat a javaslatokat, melyek a horvát gazdaság újraindítására vonatkoznak.

Az országban már közel egy hónapja vannak érvényben a gazdaságot, de főleg a turizmust súlytó korlátozások a koronavírus-járvány miatt. A horvát lakosság leginkább azoknak az intézkedéseknek a feloldására, lazítására számít, melyek a turizmusra vonatkoznak.

Kezdetnek a városközi közlekedés helyreállítását javasolják, hiszen a belföldi turizmus már tavasszal is aktuális. A helyi vendégek mellett szeretnék a külföldiek számára is lehetővé tenni, hogy a dalmát tengerparton nyaralhassanak, így az autós közlekedés számára hamarosan megnyitnák az országhatárokat is. Ennek köszönhetően a közép-európai turisták nagy része el tudna jutni a horvát tengerpartra, amennyiben azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi. Trogir városát szerencsére könnyen el lehet érni kocsival is Magyarországról, így ez a magyar turisták számára mindenképp jó hír.

A kocsival nyaralni induló turistáknak könnyen és viszonylag gyorsan elérhetik Trogir gyönyörű városát. Magyarországról az M7-es pályán a letenyei határátkelő felé kell venni az irányt. Horvátországba érve az A4-es autópályán elérjük a fővárost, majd Zágrábtól Split felé haladva a következő útirányt érdemes követni: Zagreb – Karlovac – Bosiljevo – Gospić – Zadar – Šibenik – Prgomet – Trogir. Az autópályáról Šibenik után nagyjából 30 kilométerrel, Prgometnél kell letérni. Innen még 15 kilométer Trogir városa.

Akik útközben is nézelődnének, követhetik a Jadranska magistrala utat, mely az Adriai-tenger mellett halad, így biztosítja a csodálatos látványt, és az útközbeni pihenők során is készíthetünk egy-két jó fotót. A következő útvonalat kell követni: Rijeka – Senj – Karlobag – Zadar – Šibenik – Primošten – Trogir.

A D1-es autópályán haladva is eljuthatunk Trogirba, méghozzá a Plitvicei-tavak Nemzeti Park érintésével. A park meglátogatása egy igazán felejthetetlen élménnyel gazdagíthatja a nyaralásunkat.

A második jó hír, hogy a horvátok elsődleges célja, hogy a határátlépést minél jobban megkönnyítsék a látogatók számára, hiszen az, hogy a határon hosszú sorokban várakoznak az emberek és űrlapokat töltögetnek ki, sem egészségügyi, sem turisztikai szempontból nem elfogadható.

A szálláshelyeket illetően azt javasolják, hogy az olyan objektumok nyissanak ki legelőször, amelyek legközelebb vannak a természethez – a kempingek és a lakókocsiparkok, melyek saját mosdókkal rendelkeznek, második lépésként pedig a magánszállások megnyitását engedélyeznék.

A kávézók és éttermek megnyitására is számítani lehet a közeljövőben – legelőször azok a vendéglátóipari egységek nyithatnak ki, melyek szabadtéri résszel is rendelkeznek és ahol megvalósítható a vendégek ajánlott távolságban való ültetése.

Nyárig minden bizonnyal ismét megnyitják kapuikat a fodrászszalonok, a kozmetikai szalonok és a masszázsszalonok is.

A nyaralás tehát nincs veszve, és úgy tűnik, Trogir 2020-ban is várja majd látogatóit!

Hasonló cikkek
Így spóroljunk a főszezonban, ha Trogirban nyaralunk – 4+1 tipp az olcsó nyaraláshoz Így spóroljunk a főszezonban, ha Trogirban nyaralunk – 4+1 tipp az olcsó nyaraláshoz

Olcsó nyaralás? Igen! Egy nyaralás megtervezése Horvátország egyik legvarázslatosabb városkájába, Trogirba bizony akár drága mulatság is lehet. Szerencsére rengeteg tipp és trükk létezik, amelyekkel rengeteg pénzt spórolhatunk meg a 2023-as nyaralásunkon a főszezonban.

Olvasd el legfrissebb spórolási tippjeinket és nyaralj gondtalanul Trogirban!

Bővebben
1337
Mennyi költőpénzt vigyünk magunkkal trogiri nyaralásunkra? Mennyi költőpénzt vigyünk magunkkal trogiri nyaralásunkra?

Minden turistát foglalkoztat a kérdés, hogy mennyi költőpénzt érdemes vinni a nyaralásra. Erről természetesen mindenki maga dönt, cikkünkben viszont adunk néhány támpontot, hogy könnyebben meg tudjuk tervezni a trogiri nyaralás költségvetését. Az árak tájékoztató jellegűek és 2019 nyarára vonatkoznak.

Bővebben
5951
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
9 kihagyhatatlan strand Trogir környékén 2023-ban
9 kihagyhatatlan strand Trogir környékén 2023-ban

Trogir a dalmát térség egyik legszebb úticélja. Ez a kis település hihetetlen történelmi emlékekkel büszkélkedik, nem véletlen áll 1997 óta az UNESCO védelme alatt. Azonban nem kell aggódnunk akkor sem, ha a városnézést strandolással egészítenénk ki.

Nézzük, melyek a legjobb strandok Trogir környékén, ahová 2023-ban is érdemes ellátogatni!

2023.08.23.
A legjobb kutyás strandok Trogir környékén
A legjobb kutyás strandok Trogir környékén

Egyre több turista utazik a házi kedvencével, az európai országokban pedig a kutyás strandok teljesen normálisnak számítanak, hiszen amellett, hogy számos turistát vonzanak, jelentősen meg is könnyítik a gazdik dolgát. Horvátországban a kedvencek számára kialakított strandok még nincsenek mindenhol jelen, de szerencsére Trogir környékén több strandot is meglátogathatunk a kedvencünkkel.

2019.02.25.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.