Krknjaši – A Kék Lagúna

Krknjaši – A Kék Lagúna
0 3753

Közép-Dalmácia egyik gyönyörű strandja a Krknjaši, melyet nemrégiben a Kék Lagúna névvel illettek, hogy több turistát tudjanak idecsábítani. A név azonban nem csak egy egyszerű reklámfogás – hűen tükrözi azt, ami itt a turistákat fogadja.
Drvenik Veli Splittől 15 mérföldre, Trogir városától pedig 7 mérföldre helyezkedik el. A Krknjaši-öböl a Drvenik Veli sziget keleti partján helyezkedik el. A strand a sziget délkeleti partján fekszik, mindössze 1,7 kilométernyi sétára a központtól. Kék Lagúna néven is ismert, mivel a kristálytiszta tenger világos színű és sötétebb kék foltokkal van átszőve, ezzel olyan érzést keltve, mintha egy trópusi paradicsomban fürdőznének a turisták. Ezt a gyönyörű természeti csodát két sziget védi a tenger felől: nagy (Veliki) és kis (Mali) Krknjaš. Első látásra ugyan vadnak és durvának tűnik a partszakasz, közelebb érve azonban látjuk, hogy az apró kavicsos strand homokos tengerfenékbe vált. A homoknak köszönhetően a víz kiválóan alkalmas búvárkodásra, úszásra és sznorkelezésre is.

A parton remek, stresszmentes napot tölthetünk el, és a csodás mediterrán környezetben egy kicsit megfeledkezhetünk a hétköznapokról. A parton fenyők árnyékában pihenhetünk és élvezhetjük a fenyőerdő és a sós tengervíz utánozhatatlan illatát. Az árnyékos partnak köszönhetően a strand kisgyermekes családok számára is ideális. A strand olyan részekkel is rendelkezik, ahol minden napszakban süt a nap, így barnulhatunk is két úszás között.

A kavicsos strand körüli dombokon üdülőházak vannak szétszórva, ahol a hajótulajdonosok szoktak megpihenni. A Kék Lagúna egyébként hajóval érhető el a legkönnyebben. Trogirból is számos hangulatos hajókirándulás indul, melyek során akár delfinekkel is találkozhatunk, megmártózhatunk a lagúna vizében és ehetünk egy jót az étteremben. A tenger mélysége lehetővé teszi, hogy a kis hajók kikössenek, a fürdőzők pedig akár a fedélzetről is ugrálhatnak a vízbe. Alternatív megoldás, ha Drvenik Veli szigetén nyaralunk, hogy gyalog közelítjük meg a strandot, a sziget azonban dombos, így fárasztó séta vár ránk. A kalandvágyók azonban bátran nekivághatnak!

A Kék Lagúnát akár jet-ski-vel is megközelíthetik a turisták. Trogirban ez a vízi jármű egész vagy fél napra is kibérelhető. A fél napos túra is elég ahhoz, hogy megnézzük a lagúnát, ha viszont egy kényelmes kikapcsolódásra vágyunk, érdemes az egész napos túra mellett dönteni és jet-ski-t bérelni Trogirban!

A parton több, rendkívül népszerű, dalmát ételkülönlegességeket és tengeri finomságokat kínáló étterem is működik, ahol megpihenhetünk séta közben, ihatunk egy frissítőt, vagy ebédelhetünk is, ha megéhezünk a strandolás során. A mediterrán fűszerekkel ízesített sült hal illata rendkívül étvágygerjesztő, így nem könnyű ellenállni neki.

Ha szeretnél pihenni egyet és élvezni a gyönyörű Horvátországot, a Trogirból induló Kék Lagúna túrák ideálisak lesznek számodra! Pihenhetsz a fenyőerdőben, búvárkodhatsz, felfedezheted a természet érintetlen részeit!

Hasonló cikkek
Miért érdemes most helyet foglalni a Trogir környéki kirándulásokra? Miért érdemes most helyet foglalni a Trogir környéki kirándulásokra?

Az első melegebb tavaszi napok és sugárzó napsütés hatására egyre többen álmodoznak a tengerparti nyaralásról, az idei nyarat azonban bizonytalanság homálya fedi a világot súlytó járvány miatt. 

Bővebben
5358
Miért nincs Közép-Dalmáciában koronavírusos beteg? Miért nincs Közép-Dalmáciában koronavírusos beteg?

Horvátország Déli része koronavírus járványtól mentes, legalább is a megerősített esetetek számát tekintve. Mi állhat ennek a hátterében? Az index.hr cikkirója próbált rá választ kapni.

Bővebben
3637
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Plitvicei-tavak – Horvátország egyik legszebb természeti látnivalója
Plitvicei-tavak – Horvátország egyik legszebb természeti látnivalója

A horvátországi nyaralásról mindenkinek az Adriai-tenger jut az eszébe, a tengerparti nyaralás során azonban kirándulásokat tehetünk a horvát nemzeti parkok egyikébe is. A Plitvicei-tavak kihagyhatatlan célpontnak számítanak, Trogir városától 230 kilométerre találhatók.

2019.07.05.
Mit mondanak a turisták Trogir városáról?
Mit mondanak a turisták Trogir városáról?

Számos olyan, turisták számára létrehozott oldal van, melyeken olyan személyek véleményét olvashatjuk, akik már meglátogatták az adott desztinációt. Cikkünkben bemutatjuk, milyen osztályzatokkal illették a látogatók Trogir óvárosát az ilyen oldalakon és szemezgettünk az értékelések mellé fűzött megjegyzésekből, melyek biztos kedvet csinálnak egy trogiri nyaraláshoz.

2020.03.10.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.