Hová kiránduljunk Trogirból? Plitvicei-tavak vagy Krka Nemzeti Park

Hová kiránduljunk Trogirból? Plitvicei-tavak vagy Krka Nemzeti Park
0 838

Trogir városa önmagában varázslatos, azonban rengeteg kikapcsolódási lehetőség is vár ránk, amennyiben itt nyaralunk idén nyáron. Az iránytrogir.hu most összeszedte, hogy hová érdemesebb ellátogatni. Vajon a Plitvicei-tavak, vagy a Krka Nemzeti Park a jobb választás?

Olvasd el cikkünket és válaszd ki a számodra tökéletes Nemzeti Parkot Trogir közelében!

A tavaszi és a nyári időszak tökéletes a természetben való időtöltéshez. Ehhez keresve sem találhatnánk szebb helyeket, mint a Plitvicei-tavak vagy a Krka Nemzeti Park, melyek Trogirból könnyedén megközelíthetőek.

Amikor Trogirban nyaralunk, és két kirándulás között kell választanunk, érdemes átgondolnunk, hogy mennyi időt szeretnénk rászánni a természetjárásra. A Plitvice-tavakhoz tartozó Nemzeti Park sokkal nagyobb, és több látnivalót kínál az ide érkezőknek, azonban távolabbb esik Trogirtól, mint a Krka Nemzeti Park.

Plitvicei-tavak

A Plitvicei-tavak Trogirból 3 órás utazással közelíthető meg, de Trogirba tartva, Magyarország felől is megközelíthetjük a Nemzeti Parkot mindössze 4-5 óra vezetéssel. A 16 tóból álló tórendszert közel 200 vízesés köti össze, ezzel lenyűgöző látványt biztosítva minden ideérkezőnek. Nem véletlen nyilvánították az UNESCO világörökség részévé. Nem csak a lélegzetelállító vízeséseket, de a páratlan növény- és állatvilágot is megcsodálhatjuk itt.

A Plitvicei-tavak egy rendkívül népszerű célpont, épp ezért nem feltétlen egyszerű a bejutás a nyári csúcsidőszakban. Lehetséges, hogy sokat kell várnunk a bejáratoknál, és rengeteg másik turistával együtt kell felfedeznünk a látványosságokat. A belépésen való idegeskedést elkerülhetjük, ha előre megvesszük jegyeinket online.

Szerencsére rengeteg túraösvény áll rendelkezésre a felfedezéshez, és családdal, vagy kutyával is nyugodtan ellátogathatunk ide.

Mikor érdemes elkerülni?

Ha gyermekünk még babakocsiban utazik. A park nem feltétlen babakocsibarát: a rengeteg ember, a szűk útvonalak és a buja ösvények nehézkessé tehetik a közlekedést. Épp ezért tolószékkel sem ajánljuk a Plitvicei-tavak meglátogatását, hiszen nem lesz egyszerű körbejárni a területet.

Amennyiben nem szeretjük a tömegeket, akkor érdemes a nyári főszezonban, főleg a hétvégéken elkerülnünk a látogatást – inkább időzítsük egy tavaszi, vagy kora őszi időpontra, amikor kevesebb turista rohamozza meg a Plitvicei-tavakat.

Látogasd meg a Plitvicei-tavakat az iránytrogir.hu szervezésében, és felejtd el a felesleges szervezkedést és fejtörést

https://iranytrogir.hu/kirandulas/plitvicei-tavak/1017/

Krka Nemzeti Park

Bár a Krka Nemzeti Park kisebb a Plitvicei-tavakat övető Nemzeti Parktól, nem szabad rögtön lemondani a meglátogatásáról. A park Trogirtól mindössze 60 km-re helyezkedik el, és álomszép vízeséseiről ismert. A vízeséseket a Krka folyó köti össze. A legnagyobb és legbámulatosabb vízesése a Skradinski, emellett pedig 11 másik vízesést is megcsodálhatunk. A vízesések mellett festői szépségű falvakat és régi vízmalmokat is megtekinthetünk, amelyek még jobban emelik a mesebeli táj fényét. A Krka Nemzeti Park tökéletes célpont azoknak a családoknak, akik szívesen eltöltenének egy napot a természetben, de nem szeretnének sok időt utazással tölteni Trogirból.

A parkba 5 bejáraton keresztül juthatunk be, azonban akár el is hajózhatunk ide Skradinból. Ha autóval érkezünk, igyenesen parkolhatunk a Lozovac bejáratnál.

Mikor érdemes elkerülni?

Ha egy nagyobb túrázást szeretnénk kiélvezni a szabadban. A Krka Nemzeti Park lényegesen kisebb területen helyezkedik el, mint a Plitvicei-tavak, és csupán egyetlen túraösvénnyel rendelkezik. Bónusz pont, hogy ez az útvonal rendkívül lenyűgöző, így biztosan nem fogunk csalódni, ha végig járjuk.

Babakocsival való közlekedés esetén szintén érdemes elkerülni a látogatást.

Az iránytrogir.hu a Krka Nemzeti Parkba is szervez kirándulást. Velünk könnyedén eljuthatsz Trogirból

https://iranytrogir.hu/kirandulas/krka-nemzeti-park---sibenik-es-primosten/1016/

Akkor hová érdemesebb ellátogatni? A Plitvicei-tavakhoz  vagy a Krka Nemzeti Parkba?

Ha van időnk, látogassuk meg mindkettőt, hiszen egyformán gyönyörűek, csak különböző módon. A Plitvicei-tavakhoz érdemesebb egy nagyobb, túrázósabb kirándulásra ellátogatni, hiszen nehéz mindent megnézni egyetlen délután alatt. A Krka Nemzeti Park tökéletes egy napos kikapcsolódást kínál mindenkinek, aki nem szeretne sokat utazni és sokat sétálni, de megcsodálná Horvátország mesés vízeséseit.

 

Hasonló cikkek
10 dolog, amit semmiképp ne felejts otthon, ha Horvátországba indulsz 10 dolog, amit semmiképp ne felejts otthon, ha Horvátországba indulsz

Mielőtt nekivágnánk a horvátországi nyaralásnak, érdemes a nagy izgalmak között átgondolni, hogy pontosan mit is érdemes bepakolnunk. Sajnos előfordul, hogy egy-két dolgot otthon hagyunk, ilyenkor pedig jobb esetben kellemetlenséget okozhat a boltok járásával eltöltött idő – rosszabb esetben pedig akár az egész vakációt megkeserítheti az elfelejtett tárgy.

Íme, az Iránytorgir.hu listája, amivel biztosan gondoskodhatsz a kényelmes és pontos csomagolásról, mielőtt útnak indulnátok!

Bővebben
3356
A legfinomabb dalmát borok Trogir környékéről A legfinomabb dalmát borok Trogir környékéről

Ha a dalmát gasztronómiáról van szó, nem feledkezhetünk meg a borokról sem, melyek kiválóan megkoronázzák a finom mediterrán vacsorát. A dalmát házi borok, főként a vörösborok a legminőségesebb mediterrán boroknak számítanak.

Bővebben
5683
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Első hajókirándulás – néhány hasznos tanács
Első hajókirándulás – néhány hasznos tanács

A hajós kirándulások csodálatos és felejthetetlen élményt nyújtanak, legyen szó romantikus nyaralásról, családi üdülésről vagy a baráti kör nyári kalandjáról. Trogir környéke számos gyönyörű helyszínt kínál, ahova hajóval (is) el lehet jutni, az egésznapos kirándulások során pedig biztos senki nem fog unatkozni.

2019.02.25.
Trogir márkanévvé vált!
Trogir márkanévvé vált!

Trogir egy nagy lépést tett, és az első olyan horvátországi város lett, mely márkanévvé vált. A város új branding stratégiával, szlogennel és vizuális identitással rukkolt elő és egy új promóciós videót is bemutatott. Az új stratégiának a kidolgozásában másfél év alatt, több mint száz szakember vett részt.

2020.02.28.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.