Első hajókirándulás – néhány hasznos tanács

Első hajókirándulás – néhány hasznos tanács
0 3500

Első hajókirándulás – néhány hasznos tanács

A hajós kirándulások csodálatos és felejthetetlen élményt nyújtanak, legyen szó romantikus nyaralásról, családi üdülésről vagy a baráti kör nyári kalandjáról. Trogir környéke számos gyönyörű helyszínt kínál, ahova hajóval (is) el lehet jutni, az egésznapos kirándulások során pedig biztos senki nem fog unatkozni.

De mi van azokkal, akik először készülnek hajókiránduláson részt venni? Aggodalomra semmi ok, a hajó Dalmáciában kifejezetten megszokott és biztonságos közlekedési eszköz – a helyiek és a turisták is taxihajókkal érnek el a célpontig, kirándulásokat szerveznek, Trogir kikötőjében luxusjachtok kötnek ki, melyekben számos turista gyönyörködik a partról.

Cikkünk ad néhány hasznos tanácsot azoknak, akik az első hajókirándulásukra készülnek:

Mit vigyünk magunkkal?

Az, hogy mit vigyünk magunkkal a kirándulásra, a célponttól és a saját céljainktól is függ. Mivel a strandolás, fürdőzés a legtöbb hajós kirándulás része, ezért a fürdőruháról, strandpapucsról, egyéb kellékekről természetesen semmiképp sem szabad megfeledkezned. Különösen hasznos, ha lenge strandöltözékben érkezel, mely megóv a napsugaraktól, de nem túlzottan meleg és elsősorban kényelmes. Javasoljuk, hogy a naptejet semmiképp se felejtsd ki a hátizsákból, de a kalap is jól jöhet, ha a nap elleni védelemről van szó. Attól függően, hogy a kirándulás mit tartalmaz, megfelelő mennyiségű ételről és vízről, üdítőről is gondoskodj. Ne feledd, a legtöbb túra városnézést, sétát is magába foglal, ezért arra is gondolj, hogy a hátizsák ne legyen túlzottan nehéz!

Tartsuk be a házirendet!

A hajón mindenki biztonsága érdekében nagyon fontos odafigyelni a házirendre. A hajón különösen fontos, hogy odafigyeljünk a kapitányra és ne mondjunk ellent neki. Ne feledjük, ő nem azért van jelen, hogy tönkretegye a szórakozásunkat, hanem azért, hogy gondoskodjon róla, hogy a kaland során is biztonságban legyünk. A házirend betartása mellett a hajón kiemelten fontos a helytakarékosság. Mivel a hajó egy relatív kis hely, fontos, hogy mindig minden a helyén legyen. Ha elvettünk valamit a hajón – legyen az egy térkép, távcső, mentőöv, pohár vagy tányér, azt használat után mindig tegyük vissza a helyére. Ezzel az aprósággal jelentősen megkönnyíthetjük a kapitány és a legénység dolgát.

Fő az óvatosság!

Fel-, le- és átszálláskor mindig legyünk óvatosak, ha nem szeretnénk váratlanul megmártózni a tengerben (ami valljuk be, nem mindig vicces, sőt, gyakran kifejezetten balesetveszélyes). Ne kapkodjunk, ne rohanjunk, nyugodtan, egyensúlyozva közlekedjünk. Lehetőség szerint kapaszkodjunk a korlátba vagy útitársunk kezébe. A gyerekek kezét fogjuk, az ő biztonságukra különösen ügyeljünk.

Ne feledkezzünk meg a többi kirándulóról!

Mint már említettük, a hajó egy kis hely, melyet egyszerre több személy is használ, ezért nagyon fontos, hogy mindig illendően viselkedjünk. A kirándulás célja, hogy pihenjünk, szórakozzunk és élvezzük a kalandot – de ezzel utastársaink is így vannak! Lehet a környék álomszép, a tenger fantasztikus, az időjárás pedig gyönyörű, ha valaki nem viselkedik kulturáltan a hajón, az a többiek számára tönkreteheti a hajókázást. Vértezzük fel magunkat szép viselkedéssel, toleranciával és jókedvvel, hiszen ez a legfontosabb „felszerelés” a hajókirándulások során.

Ezek a fő tanácsok azoknak, akik életük első hajókirándulására készülnek. Az út előtt természetesen a kapitány vagy a szervezők is mindig szívesen válaszolnak az esetleges kérdésekre, így ha bármilyen kétely merülne fel a kirándulókban, nyugodtan érdeklődhetnek. A fenti tippek betartása garantálja, hogy az első kirándulás felejthetetlen legyen és mindenki jól érezze magát, bármelyik útvonalról legyen is szó.

Hasonló cikkek
Split vagy Trogir? Így érdemes kiválasztani nyaralásunk úticélját Dalmáciában Split vagy Trogir? Így érdemes kiválasztani nyaralásunk úticélját Dalmáciában

Azon gondolkodsz, hogy Trogirban vagy Splitben szállnál meg szívesebben idén? Segítünk kiválasztani Dalmácia két legnépszerűbb célpontjából az igazán számodra megfelelőt.

Olvasd el az iránytrogir.hu legújabb cikkét és válaszd ki a nyaralás úticélját könnyedén!

Bővebben
1118
Miért érdemes Közép-Dalmáciában nyaralni? Miért érdemes Közép-Dalmáciában nyaralni?

Közép-Dalmácia sok turista szerint Horvátország egyik legszebb régiója. Az északi, tengerparti városokhoz képest ez már igazi mediterrán, dús, színes növényzettel és utánozhatatlan hangulattal.

Bővebben
1900
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Trogir gyöngyszeme, a Pantan strand
Trogir gyöngyszeme, a Pantan strand

Trogir Horvátország egyik leghangulatosabb tengerparti városa, mely Magyarországról szinte végig az autópályán haladva érhető el. A mediterrán hangulatú kisváros fekvésének köszönhetően hosszabb szezonnal büszkélkedhet.

2019.07.05.
Így spóroljunk a főszezonban, ha Trogirban nyaralunk – 4+1 tipp az olcsó nyaraláshoz
Így spóroljunk a főszezonban, ha Trogirban nyaralunk – 4+1 tipp az olcsó nyaraláshoz

Olcsó nyaralás? Igen! Egy nyaralás megtervezése Horvátország egyik legvarázslatosabb városkájába, Trogirba bizony akár drága mulatság is lehet. Szerencsére rengeteg tipp és trükk létezik, amelyekkel rengeteg pénzt spórolhatunk meg a 2023-as nyaralásunkon a főszezonban.

Olvasd el legfrissebb spórolási tippjeinket és nyaralj gondtalanul Trogirban!

2023.06.21.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.