Egyedül utazni jó! Tippek szóló vakációhoz Trogirban

Egyedül utazni jó! Tippek szóló vakációhoz Trogirban
0 591

Egy vakációt sokszor családdal, barátokkal vagy a párunkkal tervezünk meg, azonban egyedül nyaralni sokszor egy igazán felemelő élmény lehet. Ehhez nincs is jobb célpont, mint Trogir városa.

Csinálj valami igazán szokatlant és próbáld ki a szóló utazást Trogirban!

Az egyedül való utazás sokszor olyan élményeket biztosíthat, amelyre egyébként egyáltalán nincs lehetőségünk. Érdemes az életben legalább egyszer megtapasztalni a szóló utazás csodáit mindenkinek. Természetesen sokaknál ez nem csupán elhatározás kérdése. Sokat aggódhatunk a nyaralás kimenetelén, illetve számos dolgon stresszelhetünk, mielőtt belevágunk a kalandokba.

Szerencsére most rengeteg tippet hoztunk, amelyekkel könnyedén belevághatunk egy egyedülálló vakációba, az úticél pedig nem más, mint Trogir városa.

Miért érdemes egyedül is elutazni Trogirba?

Amikor egyedül utazunk, egyedül kell döntéseket hoznunk – azaz nem kell másokhoz alkalmazkodnunk, nem kell olyan programokon részt vennünk, amelyeken nem akarunk, és nem áll fenn annak a veszélye, hogy unatkoznánk. Azt csinálunk és akkor csináljuk, amit és amikor csak akarunk. Ha egész nap a tengerparton feküdnénk egy koktél társaságában, senki sem fog megakadályozni – azonban ha inkább turista látványosságokat látogatnánk reggeltől estig, akkor azt is megtehetjük, mindezt a saját tempónkban. Trogir pedig tökéletes úticél minden szóló utazónak. Rengeteg programlehetőség vár ránk, miközben igazán lelassulhatunk és befelé fordulhatunk. Számos természeti látványosságot, történelmi helyszínt, csodás épületet és mesés strandot fedezhetünk fel, emellett pedig minden napra jut egy kaland.

Utazás

Trogirba könnyedén eljuthatunk autóval, busszal vagy akár vonattal is. Ha Budapestről indulunk, 7-8 óra alatt könnyedén elvezethetünk Trogirig, miközben senki máshoz sem kell alkalmazkodnunk. Vezessünk kényelmesen, tegyük be kedvenc podcastjeinket, hallgassunk nyári slágereket és élvezzük az oda vezető út csodáit. Ha nem szeretnénk egyedül ennyi időt autóban tölteni, akkor Flix buszt vagy vonatot is igénybe vehetünk, ahol magunkkal vihetjük kedvenc olvasni valónkat és kényelmesen hátradőlhetünk.

Programok

Trogir városa egy képeslapra illő történelmi látkép, mely az UNESCO védelme alatt áll. Számos középkori építmény, romantikus szűk utca és hangulatos étterem vesz körbe minket, miközben a mediterrán hangulat és a szenzációs időjárás minden egyes napot élvezetessé tesz. Sétáljunk egyet a városban és fedezzük fel az óvárost, miközben saját kedvünk szerint végig látogathatjuk a nevezetességeket. Nézzük meg a Szent Lőrinc székesegyházat, menjünk fel a harangtoronyba és csodáljuk meg a város látképét. Időzzünk el a főtéren és vegyük szemre a Városházát és a Cipiko-palotát, majd vessük be magunkat az óvárosba. Ha elég történelmet láttunk egy napra, akkor keressük fel Trogir tengerparti sétányát, a rivát, és egy isteni fagyival a kezünkben sétáljunk el egészen a Kamerlengo erődig. Garantáltan szórakozva fog eltelni a városnézéssel eltöltött nap, és fel sem fog tűnni, hogy egyedül élvezzük az eseményeket. Érdemes minden programnál képeket készíteni és családunkat vagy barátainkat meglepni egy-két üzenettel, hiszen attól még, hogy egyedül utazunk, jól eső érzés lehet másokkal megosztani az örömünket.

Ételek

Sokszor rossz érzéssel tölthet el bennünket az egyedül való étkezés gondolata. Pedig nincs is annál jobb, mint kiélvezni kedvenc ételeinket egy hangulatos étteremben, esetleg egy gyönyörű panoráma társaságában. Ne féljünk felfedezni Trogir kulináris élvezeteit, és vessük bele magunkat az élvezetekbe. Próbáljuk ki a friss tengergyümölcseit, az isteni grill fogásokat és ha alkoholt is fogyasztunk, érdemes az itteni borkülönlegességeket felfedezni. Számos eldugott kis csodaéttermet találhatunk a városban, emellett pedig ha igazán kényeztetni szeretnénk magunkat, a tengerparton is találunk mesés kilátással párosuló helyeket. Kezdeményezzünk beszélgetést másokkal, vagy vigyünk egy jó könyvet, és élvezzük az életet.

Kirándulás

Egy kirándulás során nem csak életre szóló emlékeket szerezhetünk, de számos más utazóval is megismerkedhetünk a nap folyamán. Kerekedjünk fel a Plitvicei-tavakhoz és túrázzunk egyet az álomszép vízesésrendszer körül, vagy látogassunk el a Krka Nemzeti Parkba. Trogirból indulva olyan különleges helyeket is feledezhetünk, mint a Kék Lagúna vagy a Kék Barlang, ahol izgalmas városnézéssel, fürdőzéssel és hajózással egybekötött napot tölthetünk el. Ha egy életre szóló testi-lelki feltöltődést szeretnénk átélni, akkor válasszunk egy adrenalindús programot, amit örök életünkre emlegetni fogunk. Menjünk el raftingolni, canyoningolni vagy búvárkodni, és lépjük át saját mentális határainkat.

Iránytrogir.hu kirándulások

 Szerencsére egy igazi „Ízek, imák, szerelmek” élményhez nem kell Indiáig elutaznunk. Elég, ha összeszedjük a bátorságot egy szóló utazáshoz Trogirban, ahol egyetlen nap sem fogjuk megbánni döntésünket. Legyünk türelmesek magunkkal, adjunk teret és időt a valódi énünk kibontakozásához, és élvezzük minden percét saját társaságunknak – hiszen ennél nincs is jobb!

Hasonló cikkek
Miért érdemes Közép-Dalmáciában nyaralni? Miért érdemes Közép-Dalmáciában nyaralni?

Közép-Dalmácia sok turista szerint Horvátország egyik legszebb régiója. Az északi, tengerparti városokhoz képest ez már igazi mediterrán, dús, színes növényzettel és utánozhatatlan hangulattal.

Bővebben
1902
A legfinomabb dalmát borok Trogir környékéről A legfinomabb dalmát borok Trogir környékéről

Ha a dalmát gasztronómiáról van szó, nem feledkezhetünk meg a borokról sem, melyek kiválóan megkoronázzák a finom mediterrán vacsorát. A dalmát házi borok, főként a vörösborok a legminőségesebb mediterrán boroknak számítanak.

Bővebben
5673
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Miért nincs Közép-Dalmáciában koronavírusos beteg?
Miért nincs Közép-Dalmáciában koronavírusos beteg?

Horvátország Déli része koronavírus járványtól mentes, legalább is a megerősített esetetek számát tekintve. Mi állhat ennek a hátterében? Az index.hr cikkirója próbált rá választ kapni.

2020.03.18.
Split vagy Trogir? Így érdemes kiválasztani nyaralásunk úticélját Dalmáciában
Split vagy Trogir? Így érdemes kiválasztani nyaralásunk úticélját Dalmáciában

Azon gondolkodsz, hogy Trogirban vagy Splitben szállnál meg szívesebben idén? Segítünk kiválasztani Dalmácia két legnépszerűbb célpontjából az igazán számodra megfelelőt.

Olvasd el az iránytrogir.hu legújabb cikkét és válaszd ki a nyaralás úticélját könnyedén!

2022.12.29.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.