A legszebb úticélok Trogirból autós kirándulásokhoz

A legszebb úticélok Trogirból autós kirándulásokhoz
0 1622

Ha autóval vágunk neki a horvátországi nyaralásunknak, nem csak az utazás kényelmét élvezhetjük a saját tempónkban. Rengeteg álomszép úticél vár ránk, ha Trogirban vagy környékén töltjük a vakációt.

Íme, az 5 legszebb úticél Trogir környékén az autós kirándulásokhoz!

 

Dinara hegy – Horvátország legmagasabb hegycsúcsa

Úticél ajánlónkat egyből egy merész kirándulással kezdjük. Horvátország legmagasabb hegycsúcsa A Dinara hegy meghódításával érhető el, mely mindössze másfél órás autóútra található Trogirból. A Dinara egy gyönyörű hegy, tele lenyűgöző tájakkal és látnivalókkal, így ez egy kötelező hely minden Dalmáciába látogató túrarajongó számára. Itt található a Via Dinarica útvonal, mely számos módon bejárható, akár egy laza kirándulást, egy biciklis túrát vagy egy komolyabb hegymászást szeretnénk véghez vinni.

 

Cetina folyó

A Cetina Közép-Dalmácia legszebb folyója, mely a Dinara hegynél ered, Omisnál pedig az Adriai-tengerbe torkollik. Teljes hossza 102 km. A Cetina folyó számos programot kínál.

Legszebb vízesése a Velika Gubavica, mely két óra alatt megközelíthető autóval Trogirból. Ez egy nagy, fákkal szegélyezett vízesés a Cetina folyó kanyonjában, ahol túrázásra, sziklamászásra vagy akár egyszerű gyönyörködésre is lehetőségünk van.

Ha igazán lenyűgöző természeti csodát szeretnénk látni, érdemes a Cetina forrásához is ellátogatni, mely Civljane települése mellett található, mindössze másfél órára Trogirtól. A hatalmas, kör alakú mészkőüreg kristálytiszta vizével az ország egyik legszebb forrása.

Ha pedig igazán adrenalindús élményekre vágyunk, lehetőségünk van raftingolásra vagy akár canyoningra is a Cetina folyón, nem messze Trogirtól. A legjobb hír, hogy ehhez autóba sem kell pattannunk, hiszen az iránytrogir.hu szervezett kirándulásával kényelmesen eljuthatunk az izgalmas kalandtúrákra.

Foglalj helyet raftingra:

https://iranytrogir.hu/kirandulas/rafting-a-cetina-folyon/1011/

Foglalj helyet Canyoningra:

https://iranytrogir.hu/kirandulas/canyoning/1012/

 

Biokovo Nemzeti Park

Horvátország természeti csodákban gazdag nemzeti parkjait semmiképp sem érdemes kihagyni, amikor Trogirban nyaralunk. A Biokovo Nemzeti Parkba két óra alatt eljuthatunk Trogirból, ahol nem csak álomszép kilátás, mesés növények és izgalmas élővilág vár ránk, de 2020 óta az ide látogatók a Skywalk-ot is kipróbálhatják, amely egy teljesen üvegből készült sétány a park fölött.

 

Krka Nemzeti Park

A Krka Nemzeti Park szintén egy bakancslistás desztináció a Trogir környékén nyaralók számára. A vízesések parkja kevesebb, mint egy óra alatt megközelíthető Trogirból, az itt található látványosságok pedig garantáltan örök emlékül szolgálnak az ide látogatóknak. Az itt található vízesések közül a Nagy vízesés a legszebb attrakció, mely Európa egyik legszebb mészkő vízesése.

Ha egy igazán kiadós kirándulásra vágyunk, ahol részletesen megismerkedhetünk a Krka Nemzeti Park csodáival, és szívesen felfedeznénk a környékbeli Sibeniket és Primostent is, érdemes részt venni az iránytrogir.hu szervezett kirándulásán.

Foglalj helyet itt:

https://iranytrogir.hu/kirandulas/krka-nemzeti-park---sibenik-es-primosten/1016/

 

Bacina-tavak

A Bacina-tavakhoz bő másfél óra alatt eljuthatunk Trogirból. Összesen hat összekötődő és egy külön édesvízi tóból áll, melyek kivételes természeti értékkel rendelkeznek. Számos védett növény- és állatfajjal találkozhatunk itt. A végtelen csend, béke és nyugalom oázisában egy kellemes, pihenéssel és feltöltődéssel teli napot tölthetünk el itt. A tavakon vízi sportolni is lehet, így akár úszhatunk, kajakozhatunk vagy SUP-ozhatunk is.

 

Neretva völgy

A Neretva-völgy Ploce városa közelében található, mindössze 10 percnyi autóútra a Bacina-tavaktól. A Neretva-völgy leghíresebb helye a folyó torkolata, amely Horvátország egyik legkedveltebb pontja a kiteboardozók számára. Hatalmas homokos strandokat is találhatunk, amelyek nem túl gyakoriak Horvátországban. De a Neretva folyó torkolatán kívül az egész Neretva-völgy tele van érdekes látnivalókkal, amelyeket érdemes meglátogatni és megtapasztalni.

 

Plitvicei-tavak

Ez a lenyűgöző Nemzeti Park rendkívül népszerű a Horvátországban nyaraló turisták körében. Az itt található tórendszer, vízesések és barlangrendszer egyedülálló látványt nyújt az ide érkezőknek. A Nemzeti Parkban 16 kristálytiszta tó és 90 lenyűgöző látványú vízesés fogadja a természet szerelmeseit. Autóval mindössze két óra alatt megközelíthetjük a Plitvicei-tavakat Trogirból, azonban az iránytrogir.hu szervezett kirándulásával a vezetés fáradalmait magunk mögött hagyhatjuk.

Foglalj helyet itt:

https://iranytrogir.hu/kirandulas/plitvicei-tavak/1017/

 

 

 

 

Hasonló cikkek
Horvátország úti kalauz - Mit érdemes megkóstolnunk a piacon? Horvátország úti kalauz - Mit érdemes megkóstolnunk a piacon?

Horvátországi nyaralásunk során garantáltan belefuthatunk legalább egy színes, illatos, friss és izgalmas piacba, ahol rengeteg friss termék vár ránk. Ilyenkor gyakran kétségbe eshetünk a bőség zavara miatt, és bizony nehéz lehet eldönteni, hogy miből érdemes bevásárolni.

Bővebben
773
Miért nincs Közép-Dalmáciában koronavírusos beteg? Miért nincs Közép-Dalmáciában koronavírusos beteg?

Horvátország Déli része koronavírus járványtól mentes, legalább is a megerősített esetetek számát tekintve. Mi állhat ennek a hátterében? Az index.hr cikkirója próbált rá választ kapni.

Bővebben
3637
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Mennyi költőpénzt vigyünk magunkkal trogiri nyaralásunkra?
Mennyi költőpénzt vigyünk magunkkal trogiri nyaralásunkra?

Minden turistát foglalkoztat a kérdés, hogy mennyi költőpénzt érdemes vinni a nyaralásra. Erről természetesen mindenki maga dönt, cikkünkben viszont adunk néhány támpontot, hogy könnyebben meg tudjuk tervezni a trogiri nyaralás költségvetését. Az árak tájékoztató jellegűek és 2019 nyarára vonatkoznak.

2019.07.05.
5 lenyűgöző érdekesség a Plitvicei-tavakról
5 lenyűgöző érdekesség a Plitvicei-tavakról

A Plitvicei-tavak Nemzeti Park Horvátország legnagyobb nemzeti parkja. A park nem kevesebb, mint 1,1 millió turistát lát vendégül évente – a turisták számának csökkentése, valamint az itt élő állat- és növényfajok védelme érdekében a park vezetősége 2020-tól magasabb jegyárakkal kívánja csökkenteni a látogatók számát.

2020.08.05.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.