A legjobb kutyás strandok Trogir környékén

A legjobb kutyás strandok Trogir környékén
0 6101

A legjobb kutyás strandok Trogir környékén

Egyre több turista utazik a házi kedvencével, az európai országokban pedig a kutyás strandok teljesen normálisnak számítanak, hiszen amellett, hogy számos turistát vonzanak, jelentősen meg is könnyítik a gazdik dolgát. Horvátországban a kedvencek számára kialakított strandok még nincsenek mindenhol jelen, de szerencsére Trogir környékén több strandot is meglátogathatunk a kedvencünkkel.

A dalmáciai strandok igyekeznek a turistáknak mindent megadni, ami a kitűnő és emlékezetes pihenéshez szükséges. Éppen ezért, egyre több helyen gondolnak a négylábú kedvencekre is a strandok kialakítása során. A kutyás strandok természetesen mindig gondosan el vannak választva és különítve a többi partszakasztól.

Nézzük, melyik strandok állnak a rendelkezésünkre, ha Trogirban vagy környékén töltjük a nyaralásunkat!

Trogir – Kaštela

A Trogir közvetlen közelében lévő Kaštela strandján külön rész van kialakítva a négylábú kedvenceknek. A kutyák számára a kavicsos, füves részek lettek kijelölve. Ezek a partszakaszok kifejezetten a kutyák számára lettek kialakítva. A Kaštela strand zuhanyzókkal, vendéglátóipari objektumokkal van felszerelve, így a gazdik is élvezhetik a programot. Trogirból a strand autóval vagy autóbusszal is megközelíthető.

Hvar – Zaraće

Vis szigetét is meglátogathatod hajókirándulásaink során – ha azonban kedvenceddel érkezel ide, akkor a Komiže városka szélén található Vartalac strandot ajánljuk nektek, mely igazi paradicsom a kutyák és a gazdik számára is. Ez a kavicsos strand elég nagy ahhoz, hogy a kutyának legyen elég helye kifutkározni magát, a közeli hűvösben pedig elbújhattok a nyári napsugaraktól. Ezen a strandon nincsenek plusz tartalmak a kutyák számára, ezért ivóvizet, tálacskát, játékot hozzatok magatokkal!

Split – Kašljuni

A Kašljuni strand Split egyik “hivatalos” kutyás strandja. A kavicsos strand a Marjan városrészben helyezkedik el. A fő strandtól sziklák választják el, így a kutyák nem fogják zavarni a többi fürdőzőt. A fenyők kellemes hűvöst biztosítanak, az apró kavicsok pedig kellemessé teszik a pihenést.

Tartsunk tiszteletben néhány szabályt!

Bármelyik strandra is indulnánk, a szabályok mindenhol ugyanazok. A legtöbb strand bejáratánál tábla mutatja, szabad-e kutyával belépni. Ha valamelyik kiszemelt strandra tilos kutyával belépni, tartsuk ezt tiszteletben, akkor is, ha esetleg nem értünk egyet a döntéssel – hiszen van elég olyan partszakasz is, ahol kedvencünk nem zavarja a többi fürdőzőt. Az azonban, hogy a strandot kutyáknak szánták, még nem azt jelenti, hogy a kedvencekre nem kell odafigyelni és tisztítani utánuk. A kutya viselkedése mellett arra is vigyázzunk, hogy az állat ne legyen sokáig a napon és legyen elegendő hűvös, ahol le is tud pihenni.

Tervezzük a strandolást elég hosszúra ahhoz, hogy a kutya el tudja használni a nyaralás alatti korlátozott mozgás miatt felhalmozódott energiáját. Ha a strandon nincs természetes hűvös, vigyünk magunkkal ivóvizet, vizestálat és napernyőt vagy sátrat. Ha a parton is szeretnénk játszani a kutyával, vigyünk magunkkal játékot is. Ha a kutyus mégsem szeretne bemenni a vízbe, fontos, hogy ne erőltessük – hagyjuk, hogy a strandon játsszon.

Hasonló cikkek
10 dolog, amit semmiképp ne felejts otthon, ha Horvátországba indulsz 10 dolog, amit semmiképp ne felejts otthon, ha Horvátországba indulsz

Mielőtt nekivágnánk a horvátországi nyaralásnak, érdemes a nagy izgalmak között átgondolni, hogy pontosan mit is érdemes bepakolnunk. Sajnos előfordul, hogy egy-két dolgot otthon hagyunk, ilyenkor pedig jobb esetben kellemetlenséget okozhat a boltok járásával eltöltött idő – rosszabb esetben pedig akár az egész vakációt megkeserítheti az elfelejtett tárgy.

Íme, az Iránytorgir.hu listája, amivel biztosan gondoskodhatsz a kényelmes és pontos csomagolásról, mielőtt útnak indulnátok!

Bővebben
3355
Split, a romantika városa – randiötletek páros nyaraláshoz Split, a romantika városa – randiötletek páros nyaraláshoz

Ha egy romantikus nyaralásra vágyunk kettesben, a Horvátországban található Split városa tökéletes úticélul szolgálhat. Ez a gyönyörű város egyre nagyobb népszerűségnek örvend az utóbbi években, emellett a történelem, a mesés helyszínek és a rengeteg program remek lehetőséget nyújt a szerelmes kikapcsolódáshoz.

Olvasd el legújabb cikkünket és tervezd meg a legromantikusabb nyaralást Splitben!

Bővebben
650
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Trogiri gasztrokalauz
Trogiri gasztrokalauz

Talán nem túl nagy meglepetés, de a tipikus, tradicionális trogiri ételek nagy része (a dalmát konyhához hasonlóan) a tenger gyümölcseire fekteti a hangsúlyt. Az ételek egyszerűen, gyorsan készülnek és igazán könnyűek és egészségesek. A friss hozzávalók – zöldségek, halak, fűszernövények – garantálják, hogy a trogiri mediterrán konyha felejthetetlen maradjon a turisták számára.

2019.02.20.
Šibenik, a történelmi és modern látnivalók városa
Šibenik, a történelmi és modern látnivalók városa

Trogirhoz hasonlóan Šibenik legfőbb látnivalói is az óvárosban találhatók, így egy kellemes hangulatú séta keretein belül nagy részük körbejárható.

2019.10.03.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.