Trogir titkos kincsei – itt még tuti nem jártál

Trogir titkos kincsei – itt még tuti nem jártál
0 369

Trogir számos titkos helyet tartogat az ide érkezőknek. A jól ismert látnivalókon túl rengeteg érdekes helyszínt felfedezhetünk a trogiri nyaralásunk során. Most összeszedtük, hogy hová érdemes ellátogatni.

Olvasd el az iránytrogir.hu legújabb cikkét és ismerd meg Trogir rejtett kincseit!

 

Amikor nyaralni megy az ember, akkor a legszebb, legérdekesebb emlékekkel szeretné felejthetetlenné varázsolni a vakációt. Trogir erre tökéletes helyszín, hiszen gyönyörű történelmi emlékekben gazdag óvárosa rengeteg felfedezni valót kínál a látogatók számára.

Ilyenkor kötelező meglátogatni  Trogir főterét, az óvárost és annak városkaput, a trogiri tengerparti sétányt és a riviérát, valamint az itt található fontos építményeket. Na de mi van akkor, ha már sokadjára nyaralunk Trogirban, vagy a fő turistalátványosságok mellett szeretnénk izgalmas és rejtett helyszíneket is felfedezni? Erre nyújtunk most megoldást.

Mentsd el listánkat és iktasd be ezeket a különleges látnivalókat a következő trogiri nyaralásod során.

1. Szent Miklós kolostor: Nyugodt elvonulás

A nyüzsgő tömegtől távol fekvő Szent Miklós-kolostor csendes, nyugodt pihenőhelyet kínál, ahol egy kicsit elmélyedhetünk. Ez a rejtett kincs, amely a Kamerlengo-erőd közelében található, gyönyörű kertekkel és békés légkörrel vár bennünket.

2. A kis zöld piac: kulináris élvezet

Bár nem teljesen ismeretlen, a Kis Zöld Piacot gyakran figyelmen kívül hagyják a látogatók. Itt gyűlnek össze a helyiek, hogy friss termékeket, sajtokat és kézműves termékeket áruljanak. Tökéletes hely, hogy elmerüljünk a helyi kulináris élvezetekben. Érdemes korán reggel érkezni, hogy megtapasztalhassuk a piac szívét-lelkét.

3. Szent Borbála templom: Rejtett csoda

Az óváros szívében megbúvó Szent Borbála-templomot is mindenképp érdemes meglátogatni, ha akad egy kis szabad időnk. Román építészeti stílusa és ókori freskói különleges párost alkotnak, melyek a kultúra gyöngyszemévé varázsolják ezt az apró templomot.

4. Pantan Mlinice: A természet kincse

Csak egy rövid sétára Trogirtól található a Pantan Mill, egy nyugodt természetvédelmi terület. Ősi vízikerekeivel és festői tájával a madármegfigyelők és a békés menekülésre vágyók menedéke. Akár kerékpárt is bérelhetünk a Pantan malomhoz vezető festői ösvény felfedezéséhez.

5. Krknjasi – Drvenik Veliki

Kristálytiszta tengervíz, gyönyörű táj, nyugodt légkör, paradicsomi hangulat. Az Adria egyik legszebb természeti csodája a Krknjasi, vagy más néven a Kék Lagúna. Ez a partszakasz érintetlen szépségéről híres, amelyet a többszáz éves fenyőfák, a kavicsos és fehér homokos tengerpart valamint a kilátás biztosít.

Látogass el a Kék Lagúnába az iránytrogir.hu hajós kirándulásával:

https://iranytrogir.hu/kirandulas/harom-sziget-kirandulas---kek-laguna/1008/

6. Radovan-kapu: egy igaz remekmű

Míg a Szent Lőrinc-székesegyház ismert látnivaló, a Radovan-kapu gyakran elkerüli a figyelmet. Ez a tökéletesre faragott remekmű a középkori művészet egyik legszebb reprezentációja. Szánjunk egy percet a részletek megvizsgálására ennél a lenyűgöző művészeti alkotásnál, ha katedrálist is meglátogatjuk.

7. Vitturi kastély: Egy történelmi gyöngyszem

Trogirtól mindössze pár perces autóútra található a Vitturi kastély Kaštela városában. Ez egy jól megőrzött középkori rezidencia, melyet trogiri nemesek építtettek 1487-ben. Udvara békés hely a tömeg elől való meneküléshez, a tornyából pedig lenyűgöző a kilátás.

8. Cipiko palota: Művészet és történelem

Bár a Cipiko palota nem teljesen ismeretlen, művészeti gyűjteményét gyakran figyelmen kívül hagyják. Merüljünk el Trogir gazdag történelmében lenyűgöző festmény- és műtárgygyűjteményén keresztül.

10. Szent Domonkos templom: Az építészet rejtett gyöngyszeme

A főúttól távolabb elhelyezkedő Szent Domonkos-templom gyönyörű gótikus építészetével bárkit levehet a lábáról, azonban csendes és nyugis udvara tökéletes helyszín a városnézésből való megpihenéshez. Sétáljunk át Trogir óvárosán, vegyünk egy isteni kávét és ücsörögjünk egy kicsit ezen a meseszép helyen.

 

Trogirban varázsa nem csak a híres nevezetességeiben rejlik, hanem rejtett kincseinek feltárásában is. Azok számára, akik szívesen letérnek a kitaposott ösvényről, ezek a kevésbé ismert gyöngyszemek is kifizetődő élményt ígérnek. Akár a középkori templomok között vándorlunk, akár a természetbe menekülnénk, Trogir rejtett csodái minden évszakban várják a kíváncsi utazókat. Fedezz fel, barangolj és ismerd meg azokat a helyeket, amelyek Trogirt igazán egyedi úti céllá teszik.

Hasonló cikkek
Split vagy Trogir? Így érdemes kiválasztani nyaralásunk úticélját Dalmáciában Split vagy Trogir? Így érdemes kiválasztani nyaralásunk úticélját Dalmáciában

Azon gondolkodsz, hogy Trogirban vagy Splitben szállnál meg szívesebben idén? Segítünk kiválasztani Dalmácia két legnépszerűbb célpontjából az igazán számodra megfelelőt.

Olvasd el az iránytrogir.hu legújabb cikkét és válaszd ki a nyaralás úticélját könnyedén!

Bővebben
1130
9 kihagyhatatlan strand Trogir környékén 2023-ban 9 kihagyhatatlan strand Trogir környékén 2023-ban

Trogir a dalmát térség egyik legszebb úticélja. Ez a kis település hihetetlen történelmi emlékekkel büszkélkedik, nem véletlen áll 1997 óta az UNESCO védelme alatt. Azonban nem kell aggódnunk akkor sem, ha a városnézést strandolással egészítenénk ki.

Nézzük, melyek a legjobb strandok Trogir környékén, ahová 2023-ban is érdemes ellátogatni!

Bővebben
619
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 3. rész
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 3. rész

Erre a nyárra egy olyan cikksorozattal készültünk, melyben 25 érdekességet mutatunk be Trogir városáról, a leglátogatottabb látványosságokról és a városhoz kapcsolódó történelmi eseményekről. Az első 10 érdekesség korábbi cikkjeinkben olvasható, ma pedig folytatjuk a kalandozást Közép-Dalmácia legszebb városában!

2020.08.03.
Hogyan tervezzünk horvátországi nyaralást 5 lépésben?
Hogyan tervezzünk horvátországi nyaralást 5 lépésben?

A horvátországi nyaralás sokaknak az év fénypontja. Végre kikapcsolódhatunk, kiélvezhetjük a nyári kalandokat és jöhetnek a pihenéssel, mókával és kirándulással fűszerezett vakációs napok. Azonban minden nyaralást egy alapos tervezés és felkészülés előz meg, mely során sokszor akadályokba futhatunk. Hol foglaljunk szállást? Hogyan jutunk el? Mit kéne megnéznünk?

Listánk segítséget nyújt a nyugodt és alapos tervezésben, hogy a horvátországi nyaralás egy álomutazás legyen, minden gondot és problémát magunk mögött hagyva!

2022.02.25.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.