Vízi sportok Horvátországban – száguldás az Adriai-tengeren

Vízi sportok Horvátországban – száguldás az Adriai-tengeren
0 1881

Rafting

A rafting az egyik legbiztonságosabb vadvízi sport, melyen akár családdal is részt lehet venni. Ez az extrém csónakázás 4, 6 vagy 8 személyes speciális hajókkal zajlik, melyet az utasoknak kell evezni. Természetesen mindig jelen van egy kapitány, aki segíti a biztonság betartását, hogy kizárólag jó élményekkel távozzunk izgalmas kalandutunkról. Az evezőlapátok mellett bukósisakot és mellényt is kapunk, melyeket viselnünk kell a túra teljes tartalma alatt.

A rafting egy olyan vízi sport, mely nem csak izgalmas kalandokat biztosít, de gyönyörű tájakat is felfedezhetünk túránk során. A Cetina folyón való raftingolás alatt igazi természeti kincsekkel találkozhatunk, meseszép vízeséseket csodálhatunk meg, emellett egy sziklás partszakaszt is felfedezhetünk az úton.

Foglald le a helyed egy izgalmas rafting túrára a családdal vagy a barátokkal és élvezzétek ki minden percét a trogiri nyaralásnak:

https://iranytrogir.hu/kirandulas/rafting-a-cetina-folyon/1011/

Parasailing

Ha szívesen kipróbálnánk a repülés feledhetetlen élményét, de még nem állunk készen egy repülőből való kiugrásra, akkor a parasailing kifejezetten tökéletes választás. A parasailing, más néven víziejtőernyőzés vagy parakiteolás az egyik legbiztonságosabb módja a repülésnek. Nincs más dolgunk, mint felpattanni a hajóra, beleülni egy egy- vagy többszemélyes hevederbe, mely egy ernyőre van rögzítve. Amint a hajó elindul, mi is a magasba szállunk, egy vontatókötél segítségével pedig már biztonságosan repülhetünk is. Ehhez a vízi sporthoz nem kell úszástudás, hiszen maximum a lábujjainkkal fogjuk megérinteni a vízfelszínt, így nincs akadálya, hogy egy igazán vagány és különleges élmény részesei lehessünk.

Az iránytrogir.hu oldalán is foglalhatsz egy felejthetetlen parasailing alkalmat, amikor hátra hagyhatod az egész világot és önfeledten repülhetsz az Adriai-tenger felett:

https://iranytrogir.hu/kirandulas/parasail---viziejtoernyozes/1021/

Jet-ski

Száguldás, sebesség, extrém élmények. Amennyiben tényleg szeretnénk egy adrenalindús vízi sportot kipróbálni, a jet-skizés lehetőséget nyújt ennek átélésére. Nem csak az Adriai-tenger habjait tudjuk szupergyorsan szelni, de akár kirándulásokat is szervezhetünk magunknak olyan eldugott partokra és szigetekre, amelyeket egyébként nem tudnánk megközelíteni, vagy csak csoportos kirándulás kereteiben tudnánk meglátogatni. Egy fél napos jet-ski bérlés már elegendő időtartam a Kék Lagúna felfedezéséhez, egy teljes nap alatt pedig szinte az összes Trogirhoz közeli szigetecskét felfedezhetjük.

Kalandokra fel, bérelj ki egy jet-skit és éld át az eddigi legextrémebb nyári élményt!

https://iranytrogir.hu/hajo-berles/yamaha-vx-deluxe-jet-ski/303/

Vízisí és wakeboard

Nagy népszerűségnek örvendő vízi sport a vízisí és a wakeboard, melyeket egyszerűen, egy motorcsónakhoz rögzítve is ki lehet már próbálni. Bár némi ügyesség szükséges a talpon maradáshoz, egy kis gyakorlással már magabiztosan szelhetjük a tengert. Trogirban számos lehetőségünk van vízi sporteszközöket bérelni hajóbérléssel egybekötve, így akár napokig is élvezhetjük a száguldás szabadságát és a nyári vizes kalandokat a családdal vagy a barátokkal.

SUP

A SUP evezést még akkor is maximálisan élvezhetjük, ha egyébként nem tudnánk magunkat elképzelni egy szörfdeszkán. A háborgó tenger meglovaglása helyett itt egy kényelmes állóevezésről van szó, melyhez hátszél sem szükséges. Ez a vízi sport az egyik legnyugodtabb tevékenység, hiszen nem kell százzal hasítanunk, sem kifejezetten kimerítő tevékenységet végeznünk. Dőlj hátra, élvezd a napsütést, a tenger vizét, a meleget, a nyarat és a végtelen szabadságot! Ha igazán megtaláltuk az egyensúlyt a SUP deszkán, akkor akár a SUP jógát is kirpóbálhatjuk.

Horvátországban, így Trogirban is számos helyen tudunk bérelni SUP deszkát, de akár saját deszkánkat is magunkkal vihetjük egy kényelmes autóút keretében.

 

 

Hasonló cikkek
Túrázás Trogir környékén – Horvátország legszebb túraútvonalai Túrázás Trogir környékén – Horvátország legszebb túraútvonalai

Horvátország lenyűgöző városait, álomszép szigeteit és világörökséget képező történelmi emlékeit látva világossá válik, hogy miért is annyira kedvelt desztináció a nyaralók körében. Szerencsére gyönyörű túraútvonalakat is találhatunk itt, így az aktív kikapcsolódás kedvelői is bátran útba vehetik Trogirt és környékét.

Olvasd el legújabb cikkünket és ismerd meg a legszebb túraútvonalakat Trogir közelében!

Bővebben
500
Miért érdemes kipróbálni a hajós kirándulásokat Trogir környékén? Miért érdemes kipróbálni a hajós kirándulásokat Trogir környékén?

Trogir egy gyönyörű, mediterrán hangulatú, múzeumnak is beillő város, melyet halászfalucskák, sziklás partok és szétszórt szigetek vesznek körül. Az itt nyaralók a számos kiváló tartalomnak köszönhetően a fürdőzés mellett számos más aktivitást is kipróbálhatnak.

Bővebben
2321
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Trogir – a város, melyben minden kőnek története van
Trogir – a város, melyben minden kőnek története van

Trogir a színek és formák kifogyhatatlan tárháza. A felejthetetlen tartalmú város évszázadokon keresztül épült, bölcsen és részletgazdagon. Trogir Közép-Dalmácia egyik legszebb gyöngye, melynek partjait az Adriai-tenger öleli körül.

2019.02.25.
Miért érdemes most helyet foglalni a Trogir környéki kirándulásokra?
Miért érdemes most helyet foglalni a Trogir környéki kirándulásokra?

Az első melegebb tavaszi napok és sugárzó napsütés hatására egyre többen álmodoznak a tengerparti nyaralásról, az idei nyarat azonban bizonytalanság homálya fedi a világot súlytó járvány miatt. 

2020.04.20.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.