Trogiri programok hűvös, esős időre

Trogiri programok hűvös, esős időre
0 3663

A nyaralás egyik legbosszantóbb élménye, ha pont sikerül kifogni néhány esős, hűvös napot is. Kár azonban emiatt dühöngeni, hiszen az időjárásra úgysem lehetünk hatással – viszont megpróbálhatjuk a nem éppen strandidőből is kihozni a legtöbbet és emlékezetessé tenni a trogiri nyaralás hűvösebb napjait is.

Ha nem zuhog az eső, csak egy kicsit hűvösebb az időjárás és felhős az ég, mindenképp érdemes ellátogatni Trogir óvárosába, amit talán még kényelmesebben járhatunk körbe, ha nem perzsel a nap. Ha csöpörögni kezdene az eső, végigjárhatjuk a templomokat, kolostorokat, vagy beülhetünk a számos hangulatos kávézó vagy étterem egyikébe. Esős időben a szaunák, uszodák jelenthetnek még szórakozást, de elmehetünk bowlingozni vagy mozizni is. Jó hír, hogy a horvát mozikban eredeti nyelven (legtöbb esetben angolul) vetítik a filmeket, horvát felirattal, így ha angol tudásunk megfelelő, könnyen tudjuk követni a cselekményt. Ugyanez igaz a horvát tévécsatornákra is, így akkor is van szórakozási lehetőség, ha az eső a szálláshelyünkre kényszerít bennünket.

Mit érdemes megnézni Trogirban a hűvösebb napokon?

Ugyan Trogir városát sokan a kristálytiszta tenger és a gyönyörű strandok miatt látogatják, rossz idő esetén más szórakozás után kell nézni. Szerencsére a városban számos, fedett téri aktivitásra is lehetőség nyílik. Esős időben érdemes meglátogatni a múzeumokat és galériákat, valamint a gyönyörű templomokat, palotákat, pihenés gyanánt pedig megkóstolni a helyi finomságokat valamelyik vendéglőben. Napjainkban Trogirban is egyre több kaszinó található, ahol kipróbálhatjuk a szerencsénket.

Lássuk, mit érdemes megnézni!

Az egyik legérdekesebb célpont esős időben Trogir város múzeuma, valamint a Kairos gyűjtemény. A múzeum a XVIII. századból származó Garagnin-Fonfogna palotában található. Az állandó kiállítás a város dúsgazdag történelmének állít szobrot, de itt található a régi, előkelő trogiri családok könyvgyűjteménye is. A Szent Miklós templom, melyben a Kairos gyűjtemény található, régi templomocskák romjain épült fel és fontos része az egyetlen megőrzött bencés apácakolostornak, mely 1064-ben lett megalapítva.

Ha végeztünk a múzeumlátogatással, megnézhetjük a trogiri palotákat is: ellátogathatunk a Ćipiko-palotába, a városi palotába, de megnézhetjük a Lučić-palotát és a városházát is. Ha érdekelnek bennünket a templomok és az építészet, esős időre kiváló programot biztosít a Szent Lőrinc székesegyház, a Keresztelő Szent János templom, a Szent Dominik kolostor, a Mindenszentek templom, a Kármel-hegyi Miasszonyunk templom és a Szent Sebestyén templom. A szebbnél szebb épületek nyugalmat, békét sugároznak, így igazán jó kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak.

Ha az időjárás engedi, a Kamerlengo erődöt is megnézhetjük, ami a hűvösebb napokra ideális program lehet, akkor is, ha gyerekekkel nyaralunk, hiszen az ódon várfalak még a legkisebbeket is lenyűgözik. Hasonló programot kínál a Szent Márk erődítmény is, mely a XV. században, a velencei uralom alatt épült és még ma is jó állapotban van.

Ha az a fránya eső miatt nincs lehetőségünk úszni, túrázni vagy sznorkelezni, de mégis szeretnénk mozgással tölteni a napot, ellátogathatunk a Trogir Gym konditerembe is. A Prestige spa and wellness központban ellazulhatunk, kikapcsolódhatunk, és talán még az eső miatt idegeskedni is elfelejtünk.

Az esős napok remek lehetőséget nyújtanak a bevásárlásra is – a Marisa Shopping Centerben minden nap, 08:00 – 16:00 órás nyitvatartás mellett látogathatjuk az üzleteket, butikokat.

Jó hír, hogy Trogir Dalmácia egyik legnaposabb városa, így ha sikerül is esős időjárást kifogni, remélhetőleg csak néhány óráig, rosszabb esetben 1-2 napig fog tartani.

Hasonló cikkek
Egy nap Trogirban – 1. rész - az Óváros központja Egy nap Trogirban – 1. rész - az Óváros központja

Ha Trogirban vagy a környékén töltöd a nyaralásodat, mindenképp érdemes a sok strandolás mellett legalább egy napot városnézéssel töltened. A gyönyörű óváros, mely egy kis mesterséges szigetecskén fekszik, gyönyörű, régi épületekkel és megannyi érdekes látnivalóval várja a turistákat. Mutatjuk, mit érdemes körbejárnod Trogiri sétád során!

Bővebben
2921
Miért érdemes Közép-Dalmáciában nyaralni? Miért érdemes Közép-Dalmáciában nyaralni?

Közép-Dalmácia sok turista szerint Horvátország egyik legszebb régiója. Az északi, tengerparti városokhoz képest ez már igazi mediterrán, dús, színes növényzettel és utánozhatatlan hangulattal.

Bővebben
1874
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Trogiri gasztrokalauz
Trogiri gasztrokalauz

Talán nem túl nagy meglepetés, de a tipikus, tradicionális trogiri ételek nagy része (a dalmát konyhához hasonlóan) a tenger gyümölcseire fekteti a hangsúlyt. Az ételek egyszerűen, gyorsan készülnek és igazán könnyűek és egészségesek. A friss hozzávalók – zöldségek, halak, fűszernövények – garantálják, hogy a trogiri mediterrán konyha felejthetetlen maradjon a turisták számára.

2019.02.20.
Horvátországi látnivalók: városnézés vagy tengerparti pihenés? Mindenhol jó, de Horvátországban a legjobb!
Horvátországi látnivalók: városnézés vagy tengerparti pihenés? Mindenhol jó, de Horvátországban a legjobb!

Amikor nyaralást tervezünk, a legtöbb esetben kétféle céllal utazunk egy külföldi országba: új élményekkel szeretnénk gazdagodni és városnézéssel tölteni napjainkat, vagy kipihennénk a mindennapi fáradalmakat egy kiadós tengerparti heverészéssel. Horvátország többek között azért csodálatos úti célpont, mert akár kalandokra vágyunk, akár egy koktélra a medence mellett, mindkét opcióra lehetőségünk van. A tökéletes helyszín az élmények és élvezetek maximális kihasználására egyértelműen Dalmácia, hiszen gazdag történelmi múlttal, lenyűgöző tengerpartokkal és eszméletlen strandokkal vár ránk a térség. Tekintsük meg, miért érdemes Horvátországba nyaralást tervezni és a horvátországi látnivalókat felfedezni!

2022.01.13.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.