Trogir készen áll a 2020-as nyaralási szezonra!

Trogir készen áll a 2020-as nyaralási szezonra!
2 15082

A többéves várakozás végre kifizetődött a trogiri lakosok és a turisták számára is – az új híddal 2019-ben végre fellélegzett a közlekedés. Nincsenek többé idegesítő dugók a régi trogiri hídon, és a turistaszezon is sokkal hosszabb lett, ami főleg az óváros nyüzsgésén volt észrevehető tavaly októberben. Így hát a trogiri nyaralást most már tényleg semmi nem ronthatja el!

2019. októbere emlékezetes maradt a trogiri lakosok számára, hiszen az ősz is számos turistát hozott a városba. A 2019-es év közel 140 ezer turistát vonzott a történelmi hangulatú kisvárosba, ami 2018-hoz viszonyítva két százalékos növekedést jelentett. A felépült új hídnak köszönhetően pedig nem csak a helyiek, hanem a vendégek is megfeledkezhettek végre a kibírhatatlan forgalmi dugókról.

A HRT televízió által megkérdezett turisták szerint a gyönyörű városba érdemes akár minden évben visszalátogatni, hiszen a számos történelmi emlékmű közötti séta igazán magával ragadó élmény. A látogatók értékelik a helyiek vendégszeretetét és a gazdag szállás-, valamint turisztikai kínálatot is.

A városban átlagosan 4-5 napot maradnak a turisták, a nyári hónapokban viszont nem ritkák a 10 napos nyaralások sem, hiszen a gyönyörű óváros mediterrán hangulata mellett Čiovo szigetének számos meseszép strandja biztosítja az izgalmas és tartalmas nyaralási lehetőséget 2020-ban.

Trogir az egyetlen olyan város Közép-Dalmáciában, melyet az UNESCO teljes egészében világörökségnek nyilvánított a velencei építészeti stílusnak és a számos történelmi emléknek köszönhetően. Az óváros 2500 éves kőkockái számos látnivalót és gyönyörű épületet alkotnak, melyeket mindenképp érdemes meglátogatni, ha a dalmát tengerparton járunk.

Trogir vendéglátóipari kínálata folyamatosan növekszik, így 2020 nyarán a turisták még szélesebb választékot élvezhetnek az összes elérhető tartalomból.

Trogir nem csak turistaparadicsom, hanem fontos nautikai központ is, a maga 3 kikötőjével. Trogir városát a Bora szélviharnak és az erős esőzéseknek, valamint a tengerszint hirtelen emelkedésének köszönhetően tavaly év végén többször is elöntötte a víz. A károkat szenvedett tengerparti szakaszok javítása, helyrehozása már 2020 januárjában megkezdődött, a javítások mellett pedig komolyabb megoldásokon is dolgoznak, melyek megakadályozzák majd a jövőbeni árvizeket. A számos óvintézkedésnek és javításnak köszönhetően Trogir 2020 tavaszán már készen áll vendégei fogadására.

2020 nyarára Trogir nem csak gazdagabb vendéglátóipari kínálattal és még több szálláshellyel készül – a város egy olyan új márkázási stratégiával is előállt, melynek köszönhetően a turistákat egységes branding várja minden látványosságnál és minden turistáknak szóló informatív anyagon.

A történelmi óváros, a gyönyörű építészet, a kellemes, mediterrán hangulatú kávézók és bárok, a vendéglőkben kóstolható dalmáciai ételkülönlegességek, a trogiri lakosok vendégszeretete, valamint Čiovo szigetének mesébe illő strandjai és az Adriai-tenger kristálytiszta vize mind különösen vonzó nyaralási célponttá teszik Trogirt 2020-ban is!

Hasonló cikkek
Plitvicei-tavak – Horvátország egyik legszebb természeti látnivalója Plitvicei-tavak – Horvátország egyik legszebb természeti látnivalója

A horvátországi nyaralásról mindenkinek az Adriai-tenger jut az eszébe, a tengerparti nyaralás során azonban kirándulásokat tehetünk a horvát nemzeti parkok egyikébe is. A Plitvicei-tavak kihagyhatatlan célpontnak számítanak, Trogir városától 230 kilométerre találhatók.

Bővebben
5346
Miért érdemes 2022-ben Horvátországban nyaralni? Miért érdemes 2022-ben Horvátországban nyaralni?

Közeledik az idei nyár, így érdemes a nyaralás tervezésébe előbb-utóbb belekezdeni. A tökéletes nyaralást tervezgetve sokszor messzi egzotikus tájakra vágyunk, vagy épp ellenkezőleg, inkább a népszerű európai fővárosokat keressük fel városnézés szempontjából. Azonban nem szabad arról megfeledkeznünk, hogy Horvátország egy igazi gyöngyszem, ahol izgalmas nyári kalandok, varázslatos tájak, meseszép tengerpartok és számos különböző program vár ránk, akár látványosságok felfedezésével, akár a strandon pihenve töltenénk időnket.

Nézzük végig, miért is érdemes 2022-ben Horvátországba tervezni a nyaralást!

Bővebben
1232
Hozzászólások
Antal Adrien, 2020. 08. 09. - 18:30
Szuper hely!
Körmendy Csaba, 2020. 08. 10. - 06:51
Imádom Trogirt!
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Plitvicei-tavak – Horvátország egyik legszebb természeti látnivalója
Plitvicei-tavak – Horvátország egyik legszebb természeti látnivalója

A horvátországi nyaralásról mindenkinek az Adriai-tenger jut az eszébe, a tengerparti nyaralás során azonban kirándulásokat tehetünk a horvát nemzeti parkok egyikébe is. A Plitvicei-tavak kihagyhatatlan célpontnak számítanak, Trogir városától 230 kilométerre találhatók.

2019.07.05.
Miért érdemes kipróbálni a hajós kirándulásokat Trogir környékén?
Miért érdemes kipróbálni a hajós kirándulásokat Trogir környékén?

Trogir egy gyönyörű, mediterrán hangulatú, múzeumnak is beillő város, melyet halászfalucskák, sziklás partok és szétszórt szigetek vesznek körül. Az itt nyaralók a számos kiváló tartalomnak köszönhetően a fürdőzés mellett számos más aktivitást is kipróbálhatnak.

2019.06.28.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.