Tippek a 2020-as trogiri nyaralásodhoz

Tippek a 2020-as trogiri nyaralásodhoz
0 4811

Davor Božinović horvát belügyminiszter 2020. május 9-én bejelentette, hogy Horvátország fokozatosan megnyitja a határait. Mivel Horvátország és Szlovénia is úgy döntöttek, megpróbálják megmenteni a 2020-as turisztikai szezont, számos új intézkedést vezetnek be. Horvátországban június 1-én, legkésőbb pedig június 15-én indulhat a nyaralási idény.

A horvátok a biztonságos határátlépés feltételeinek megvalósítására törekszenek és számos európai tagállammal tárgyalnak arról, hogy speciális, úgynevezett turistafolyósókat nyissanak a forgalomban.

Arra, hogy pontosan hogyan fognak kinézni ezek az intézkedések, egyelőre még nem tudunk választ adni, az azonban biztosnak tűnik, hogy nem kell lemondanunk a trogiri nyaralásunkról. Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet a szervezést illetően!

Hogy juthatunk el leggyorsabban Trogirba?

A trogiri nyaralás egyik fő előnye, hogy a városka Magyarországról könnyen elérhető kocsival, és még azelőtt megérkezünk, hogy rá tudnánk unni az utazásra. A horvát autópályarendszer jól van kiépítve. Mivel fizetőkapus rendszerről van szó, a díjat az autópályáról való lehajtás során fogjuk fizetni. Nagyobb sorok nyáron általában a készpénzes sorban szoktak kialakulni – itt fizethetünk kunában vagy euróban is, de a visszajárót kunában fogjuk kapni. Ha szeretnénk gyorsabban áthaladni és elkerülni a készpénz használatát a járványügyi helyzetre való tekintettel, érdemes a bankkártyás sávba sorakoznunk.

A letenyei határátkelőtől az autópályán haladva könnyen elérhetünk a fővárosig, innen pedig a Zagráb-Prgomet útvonalat kell megcélozni. Prgometnél hagyjuk el az autópályát, innen pedig mindössze 15 kilométeren keresztül kell követnünk az utat Trogir városáig.

A legtöbb trogiri nyaralónak a szomszédos Čiovo szigeten lesz a szállása, ahova a Trogir- Čiovo hídon keresztül tudunk eljutni.

Pénznem és fizetés

A dalmát tengerpart nagy részén, így Trogirban is kunában (Kn) tűntetik fel az árak nagy részét, a legtöbb turisták által látogatott üzletben, étteremben azonban elfogadják az eurót is, de megeshet, hogy a visszajárót kunában kapjuk, nem éppen a legjobb árfolyam szerint. A legtöbb helyen bankkártyás fizetésre is lehetőség van, a városban négy bank található, a központban pedig számos olyan bankautomata van, mely minden népszerű bankkártyát elfogad.

Szálláshely

A jelenlegi terv szerint először a kisebb szálláshelyek, apartmanok nyithatnak meg, melyekben legfeljebb 30 fő elszállásolására van lehetőség, valamint a kempingek, melyekben kevesebb turista fordul meg és sokkal közelebb vannak a természethez. Az előrejelzések szerint azonban a július-augusztusi szezonban már a hotelek is megnyithatják kapuikat a vendégek számára. A horvát turisztikai miniszter szerint az árak csökkenésére is számítani lehet, főleg a magánszállások esetében.

Ha Trogirban nyaralunk, a szállásunk nagy valószínűséggel Čiovo szigetén lesz, melyen hat település található – ezek közül Okrug Gornji a legnagyobb. A szigeten számos kiváló strand is található, így biztosan élvezni tudjuk majd a kristálytiszta Adria lágy hullámait.

Mivel egy jó szállás az álomnyaralás nélkülözhetetlen része, érdemes jól körülnézni. Nagyon sok apartmannak gyönyörű, tengeri panorámája van, hiszen domboldalon helyezkednek el.

Lehet, hogy az idei nyaralásunknak lesznek nem megszokott elemei, és egyes óvintézkedéseket is be kell majd tartanunk, a horvátok azonban a turisták maximális biztonságára törekszenek így várhatóan semmi akadálya nem lesz majd annak, hogy 2020-ban is élvezzük a dalmát tengerpart lenyűgöző szépségét!

Hasonló cikkek
Miért érdemes kipróbálni a hajós kirándulásokat Trogir környékén? Miért érdemes kipróbálni a hajós kirándulásokat Trogir környékén?

Trogir egy gyönyörű, mediterrán hangulatú, múzeumnak is beillő város, melyet halászfalucskák, sziklás partok és szétszórt szigetek vesznek körül. Az itt nyaralók a számos kiváló tartalomnak köszönhetően a fürdőzés mellett számos más aktivitást is kipróbálhatnak.

Bővebben
2293
Miért érdemes szeptemberben is Trogir mellett dönteni? Miért érdemes szeptemberben is Trogir mellett dönteni?

A legtöbben júliusra és augusztusra tervezik a nyaralásukat, és olyanok is vannak, akik alig várják, hogy odaérjenek a tengerpartra, így már júniusban kihasználják a szabadságot. Trogir városa viszont ősszel is remek választás!

Bővebben
2298
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 5. rész
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 5. rész

A Trogir városával kapcsolatos érdekességeket bemutató cikksorozatunk utolsó részéhez érkeztünk – még öt érdekesség vár ránk, elkalandozunk majd a Pantan folyó partjára és hozunk néhány érdekességet Čiovo szigetéről is, ahol a legtöbb Trogiri riviérán nyaraló turista szálláshelye található. Vágjunk bele!

2020.08.03.
Primošten, egy igazi mediterrán városka
Primošten, egy igazi mediterrán városka

Primošten a Trogirból a Krka Nemzeti Park felé vezető buszos túrák gyakori megállója. A városka Šibeniktől mindössze 20 kilométerre, egy kis szigetecskén helyezkedik el.

2019.10.03.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.