Blog

Mit érdemes tudnod, ha Trogirban vagy Čiovo szigetén nyaralsz? Mit érdemes tudnod, ha Trogirban vagy Čiovo szigetén nyaralsz?

Kevesen vannak azok, akik szeretik a nyaralás minden részletét jó előre megtervezni, azonban a spontán utazások szerelmesei számára is ajánlott, hogy néhány alapvető dologról tájékozódjanak, mielőtt útnak indulnak.

Bővebben
10792
Miért érdemes kipróbálni a hajós kirándulásokat Trogir környékén? Miért érdemes kipróbálni a hajós kirándulásokat Trogir környékén?

Trogir egy gyönyörű, mediterrán hangulatú, múzeumnak is beillő város, melyet halászfalucskák, sziklás partok és szétszórt szigetek vesznek körül. Az itt nyaralók a számos kiváló tartalomnak köszönhetően a fürdőzés mellett számos más aktivitást is kipróbálhatnak.

Bővebben
2321
Érdekesség: az első európai gyógyszertárat Trogir városában nyitották 748 évvel ezelőtt Érdekesség: az első európai gyógyszertárat Trogir városában nyitották 748 évvel ezelőtt

A trogiri patika – melyet 1271. október 29-én nyitottak meg – volt az első európai gyógyszertár. Az ezt bizonyító eredeti dokumentum magántulajdonban van, míg másolatát a Városi Múzeumban őrzik.

Bővebben
2264
A legszebb trogiri marinák A legszebb trogiri marinák

A fő kikötőkön kívül a horvát tengerparton számos kisebb kikötővel, úgynevezett marinával találkozhatnak a látogatók. A marinákat főleg a vitorlás jachtok használják. Trogir városát kristálytiszta tenger veszi körül, a kis szigetek és a meleg mediterrán éghajlat pedig különösen vonzóvá teszik a környéket.

Bővebben
3510
Egy nap Trogirban – 2. rész - a tengerparti sétány Egy nap Trogirban – 2. rész - a tengerparti sétány

A trogiri kirándulás kihagyhatatlan része a tengerparti sétány. A széles sétány egyik oldalát pálmafák keretezik, a másik oldalon pedig a Trogirt Čiovo szigetétől elválasztó azúrkék tengersáv található. Érdekesség, hogy ez a tengersáv 1987-ben a Szajna folyót, maga Trogir pedig Párizst játszotta a “Stealing Heaven” című filmben, amit Trogirban forgattak.

Bővebben
3340
Egy nap Trogirban – 1. rész - az Óváros központja Egy nap Trogirban – 1. rész - az Óváros központja

Ha Trogirban vagy a környékén töltöd a nyaralásodat, mindenképp érdemes a sok strandolás mellett legalább egy napot városnézéssel töltened. A gyönyörű óváros, mely egy kis mesterséges szigetecskén fekszik, gyönyörű, régi épületekkel és megannyi érdekes látnivalóval várja a turistákat. Mutatjuk, mit érdemes körbejárnod Trogiri sétád során!

Bővebben
2951
Hvar, a város, melynek lelke van Hvar, a város, melynek lelke van

Hvar szigetének elsőszámú látványossága az azonos nevű városka, mely nagyjából 3800 lakost számol. Minden turista, aki ellátogat ebbe a történelmi kisvárosba, találhat magának egy kis nyugalmat és varázslatot, amit Hvar önzetlenül kínál látogatóinak. Egy hvari séta visszarepíti a turistákat az időben, hiszen minden kulturális emléknek gazdag története van.

Bővebben
2554
Miért érdemes ellátogatni Drvenik Veli szigetére? Miért érdemes ellátogatni Drvenik Veli szigetére?

Drvenik Veli egy kis sziget, Šolta szigetétől északnyugatra, mely adminisztrációs szempontból Trogirhoz tartozik. Drvenik Veli szigetét néhány kisebb, lakatlan sziget veszi körül – Krknjaš Mali, Krknjaš Veliki, Orud és Mačaknar. A sziget a XV. század óta lakott. Az első lakosok Trogirból érkező pásztorok és menekültek voltak.

Bővebben
4955
Snorkelezés Trogir környékén Snorkelezés Trogir környékén

Trogir Közép-Dalmácia egyik legkedveltebb nyaralóhelye – a meseszép óváros, a kultúra, az azúrkék Adriai-tenger és a mediterrán léghajlat rengeteg turistát vonz ebbe a szimpatikus kis városkába. Sokan azonban nem közvetlenül Trogirban szállnak meg, hiszen a környék kisebb települései is számos szálláshelyet kínálnak.

Bővebben
7583
Hasznos információk a trogiri nyaralásodhoz Hasznos információk a trogiri nyaralásodhoz

Ha Trogir városában tervezed tölteni dalmáciai nyaralásod, és korábban nem jártál itt (noha biztosak vagyunk benne, hogy az első alkalom után annyira le leszel nyűgözve, hogy biztosan visszatérsz ide), biztosan szükséged van néhány hasznos információra. Ebben igyekszünk most segíteni – adunk néhány hasznos tippet és fontos információt, melyek alapján könnyebben tudod majd megtervezni az álomnyaralást!

Bővebben
3204
Trogir gyönyörű környéke – Seget, Marina és Okrug Trogir gyönyörű környéke – Seget, Marina és Okrug

Trogir Közép-Dalmácia egyik legkedveltebb nyaralóhelye – a meseszép óváros, a kultúra, az azúrkék Adriai-tenger és a mediterrán léghajlat rengeteg turistát vonz ebbe a szimpatikus kis városkába. Sokan azonban nem közvetlenül Trogirban szállnak meg, hiszen a környék kisebb települései is számos szálláshelyet kínálnak.

Bővebben
10784
Vis szigetének kincse, a Stiniva öböl Vis szigetének kincse, a Stiniva öböl

Vis szigete évről évre egyre populárisabb hely a turisták körében. Ez főként a kristálytiszta víznek, az izgalmas kulturális örökségeknek, a kiváló sétaútvonalaknak és a finomabbnál finomabb tengeri specialitásoknak köszönhető. Aki már rákeresett Vis szigetére az interneten, biztosan észrevette, hogy minden cikk megemlíti a Stiniva öblöt és strandot, mint kihagyhatatlan látványosságot.

Bővebben
6104
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Paradicsomi nyaralás - 10 ok, amiért Trogirban érdemes nyaralni 2024-ben
Paradicsomi nyaralás - 10 ok, amiért Trogirban érdemes nyaralni 2024-ben

Nem tudod, hogy hol nyaralj 2024-ben? Nekünk van egy ötletünk. Ismerd meg Trogir csodálatos városát, és hogy miért érdemes itt nyaralni jövő nyáron.

2024.01.23.
Horvátország úti kalauz - Mit érdemes megkóstolnunk a piacon?
Horvátország úti kalauz - Mit érdemes megkóstolnunk a piacon?

Horvátországi nyaralásunk során garantáltan belefuthatunk legalább egy színes, illatos, friss és izgalmas piacba, ahol rengeteg friss termék vár ránk. Ilyenkor gyakran kétségbe eshetünk a bőség zavara miatt, és bizony nehéz lehet eldönteni, hogy miből érdemes bevásárolni.

2022.11.02.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.