Blog

Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 5. rész Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 5. rész

A Trogir városával kapcsolatos érdekességeket bemutató cikksorozatunk utolsó részéhez érkeztünk – még öt érdekesség vár ránk, elkalandozunk majd a Pantan folyó partjára és hozunk néhány érdekességet Čiovo szigetéről is, ahol a legtöbb Trogiri riviérán nyaraló turista szálláshelye található. Vágjunk bele!

Bővebben
2672
Miért érdemes szeptemberben is Trogir mellett dönteni? Miért érdemes szeptemberben is Trogir mellett dönteni?

A legtöbben júliusra és augusztusra tervezik a nyaralásukat, és olyanok is vannak, akik alig várják, hogy odaérjenek a tengerpartra, így már júniusban kihasználják a szabadságot. Trogir városa viszont ősszel is remek választás!

Bővebben
2328
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 4. rész Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 4. rész

Ötrészes cikksorozatunk mai részében folytatjuk a Trogir városával kapcsolatos érdekességek felsorolását, melyet kedvcsinálóként és a nyaralási terv elkészítése során is érdemes elolvasni. Számos olyan érdekességet sorolunk fel, melyek miatt érdemes Trogirt választani a nyaralás célpontjának, a felsorolt látványosságokat pedig két strandolás között akár meg is tekinthetjük!

Bővebben
1438
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 3. rész Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 3. rész

Erre a nyárra egy olyan cikksorozattal készültünk, melyben 25 érdekességet mutatunk be Trogir városáról, a leglátogatottabb látványosságokról és a városhoz kapcsolódó történelmi eseményekről. Az első 10 érdekesség korábbi cikkjeinkben olvasható, ma pedig folytatjuk a kalandozást Közép-Dalmácia legszebb városában!

Bővebben
1331
Krknjaši – A Kék Lagúna Krknjaši – A Kék Lagúna

Közép-Dalmácia egyik gyönyörű strandja a Krknjaši, melyet nemrégiben a Kék Lagúna névvel illettek, hogy több turistát tudjanak idecsábítani. A név azonban nem csak egy egyszerű reklámfogás – hűen tükrözi azt, ami itt a turistákat fogadja.

Bővebben
3751
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 2. rész Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 2. rész

Előző cikkünkben belevágtunk a Trogirral kapcsolatos 25 érdekesség felsorakoztatásába. Bemutatjuk a legizgalmasabb tényeket, kevésbé ismert információkat és a leggazdagabb történelemmel rendelkező látványosságokat. Folytassuk tehát a felsorolást!

Bővebben
1019
5 lenyűgöző érdekesség a Plitvicei-tavakról 5 lenyűgöző érdekesség a Plitvicei-tavakról

A Plitvicei-tavak Nemzeti Park Horvátország legnagyobb nemzeti parkja. A park nem kevesebb, mint 1,1 millió turistát lát vendégül évente – a turisták számának csökkentése, valamint az itt élő állat- és növényfajok védelme érdekében a park vezetősége 2020-tól magasabb jegyárakkal kívánja csökkenteni a látogatók számát.

Bővebben
4113
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 1. rész Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 1. rész

A dalmát tengerpart “kis Velencéjének” is nevezett Trogir számos érdekességet rejt. Cikkünkben bemutatjuk a város és a környék legizgalmasabb látnivalóit és olyan tényeket, melyek még azokat a turistákat is meghökkentik, akik minden nyáron Trogir mellett teszik le a voksukat!

Bővebben
1604
Miért érdemes Közép-Dalmáciában nyaralni? Miért érdemes Közép-Dalmáciában nyaralni?

Közép-Dalmácia sok turista szerint Horvátország egyik legszebb régiója. Az északi, tengerparti városokhoz képest ez már igazi mediterrán, dús, színes növényzettel és utánozhatatlan hangulattal.

Bővebben
1899
Mit érdemes mindenképp megkóstolni Trogirban? Mit érdemes mindenképp megkóstolni Trogirban?

A tengerparti nyaralások során a nappali fürdőzés mellett mindenképp fontos helyet kap az esti séta és a vacsora is. Horvátországban számos olyan finomságot megkóstolhatunk, melyek hasonlítanak a magyaros ízvilághoz, de Dalmáciában olyan különleges halételekkel is találkozhatunk, melyeket Magyarországon nem tudunk kipróbálni.

Bővebben
2023
A Krka Nemzeti Park szépségei A Krka Nemzeti Park szépségei

Horvátország egyik legjelentősebb turisztikai attrakciója a Krka Nemzeti Park, melynek területe 109 négyzetméter. Ezt a látványos természetvédelmi területet különösen azok a magyarországi nyaralók látogatják, akik Trogir vagy Šibenik környékén nyaralnak, hiszen mindkét városból számos kirándulás indul a Krka felé.

Bővebben
2540
Trogir – az aktív nyaralás kiváló helyszíne Trogir – az aktív nyaralás kiváló helyszíne

Trogir Közép-Dalmácia egyik legszebb, legjobb állapotában megmaradt középkori városkája. Ez azonban nem azt jelenti, hogy csak a múzeumrajongók tudnak itt jól szórakozni. Trogir és a szomszédos Čiovo szigete számos lehetőséget kínál a fiatalok és az aktív nyaralást kedvelők számára is.

Bővebben
3277
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Mennyi költőpénzt vigyünk magunkkal trogiri nyaralásunkra?
Mennyi költőpénzt vigyünk magunkkal trogiri nyaralásunkra?

Minden turistát foglalkoztat a kérdés, hogy mennyi költőpénzt érdemes vinni a nyaralásra. Erről természetesen mindenki maga dönt, cikkünkben viszont adunk néhány támpontot, hogy könnyebben meg tudjuk tervezni a trogiri nyaralás költségvetését. Az árak tájékoztató jellegűek és 2019 nyarára vonatkoznak.

2019.07.05.
A legszebb trogiri marinák
A legszebb trogiri marinák

A fő kikötőkön kívül a horvát tengerparton számos kisebb kikötővel, úgynevezett marinával találkozhatnak a látogatók. A marinákat főleg a vitorlás jachtok használják. Trogir városát kristálytiszta tenger veszi körül, a kis szigetek és a meleg mediterrán éghajlat pedig különösen vonzóvá teszik a környéket.

2019.06.28.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.