Miért érdemes szeptemberben is Trogir mellett dönteni?

Miért érdemes szeptemberben is Trogir mellett dönteni?
0 2322

A legtöbben júliusra és augusztusra tervezik a nyaralásukat, és olyanok is vannak, akik alig várják, hogy odaérjenek a tengerpartra, így már júniusban kihasználják a szabadságot. Trogir városa viszont ősszel is remek választás!

Egy trogiri nyaralás a nyári hónapokban felejthetetlen – szeptemberben azonban egyenesen isteni! A gyerekek visszatérnek az iskolába, a bulizó fiatalok az egyetemekre, így az ősszel nyaralók igazán kiélvezhetik Dalmácia minden csodáját: a borokat, az olívaolajat, a zenét, a hosszú, beszélgetős ebédeket, a hangulatos kávézókat és természetesen az Adria kristálytiszta vizét.

Szeptemberre a nyári energia lankad – továbbra is jelen van, de egy kellemes, lágy változatában. Ősszel sem kell kevesebb élményre vagy egy fakóbb Dalmáciára számítani, sőt, a nyaralókat számos olyan kellemes meglepetés várja, melyek a főszezonban lehetetlenek lennének.

Kisebb a tömeg.

Ha nem szereted a tömeget, az utószezon ideális lesz számodra. A legtöbb látványosságot sokkal nyugodtabban, saját tempódban tudod megtekinteni, ha szeptemberben látogatsz el Trogirba. Ahhoz sem kell hajnalok hajnalán kelned vagy napernyőharcot vívnod, hogy helyet találj a strandon. Nyugodtan aludj tovább, állj meg a strand felé menet egy finom kávéra és élvezd a nyugalmat. Úszás után is találsz üres asztalokat kedvenc kávézódban, ahol megkóstolhatsz egy finom dalmát bort – a kényelmes tempó lehetővé teszi, hogy igazán átérezd a dalmát életstílust! Az utcák is tökéletes egyensúlyban vannak: nem úszol az emberáradatban, de nem is érzed úgy, hogy egy szellemvárosba kerültél.

A víz szeptemberben is meleg.

Az Adria szeptemberben is kellemes hőmérsékletű – ha az idő hűvösebb, a víz kellemesen meleg lesz, ha viszont melegebb van, tökéletesen le tudsz hűlni a vízben, anélkül, hogy vacogna a fogad. A szeptemberi nap pedig lehetővé teszi, hogy kényelmesen és biztonságosabban barnulj, mint a nyár közepén.

Élvezd az ízeket!

Télen a legtöbb trogiri vendéglő és étterem zárva van, nyáron pedig gyakran előfordul, hogy várnod kell a szabad asztalra, ha le szeretnél ülni vacsorázni. Szeptemberben azonban ideális a helyzet: kedvedre válogathatsz az éttermek közül és mindenhol találsz helyet.

A hangulat tökéletes!

A turistaszezon közepén sajátos hangulat uralkodik a nyaralóhelyeken, amit nem lehet utánozni. A nyár végén azonban egészen más a hangulat, és mindenki, aki járt már Trogirban szeptemberben, azt fogja mondani, hogy Dalmácia ilyenkor még szebb arcát mutatja. Nem lehet pontosan meghatározni, miért ilyen különleges a szeptemberi hangulat: a levendula és a fenyőillat miatt, az őszi napsugarak miatt vagy a szüreti hangulat miatt? Ősszel megélhetjük a “dalmát időt”, ami sokkal lassabb, kényelmesebb, mint a nagyvárosok tempója.

Élmény a fülnek.

A hűvösebb esték, a kisebb tömeg és a szüreti hangulat hatására ősszel számos vendéglőben élvezhetjük az élőzenét és több zenei fesztivált is ősszel rendeznek meg. Zene alatt pedig nem csak a hagyományos dalmát zenére gondolunk: az utcácskákon barangolva hallhatunk jazz, rock és popzenét is.

Gyönyörű képeket készíthetsz!

Az őszi fények igazán különleges ruhába öltöztetik Trogir óvárosát, így gyönyörű képeket készíthetünk. Ha nyáron próbáljuk fotózni a látványosságokat, szinte biztos, hogy a fényképen számos turista lesz – ősszel azonban nincs tömeg, így lélegzetelállító fényképekkel gazdagodhatunk.

Szüreti hangulat uralkodik.

A borkedvelőknek szinte kötelező ősszel meglátogatni Horvátországot. A legismertebb borok Korčula és Krk tájékáról származnak, de Split és Trogir környékén is vannak fantasztikus borok. Érdemes az olívabogyó-szüret idejére időzíteni a látogatást, mely Dalmáciában szinte ünnepnek számít, ilyenkor ugyanis újra együtt vannak a családok, visszatérnek az egész nyáron hajón dolgozó családtagok is.
Akkor sincs minden veszve, ha lemaradtál az idei nyaralásról, hiszen szeptemberben is számos élmény vár rád Trogirban!

Hasonló cikkek
Éjszakai élet Trogirban Éjszakai élet Trogirban

Trogir egy történelmi hagyatékokban gazdag kikötőváros az Adriai-tenger partján, Horvátországban. A kristálytiszta víz, a gyönyörű strandok, a tengerparti hangulat és a számos látnivaló mellett Trogir és környéke pezsgő éjszakai életet is biztosít a fiatal és a magát fiatalnak érző turisták számára

Bővebben
4878
Split, a tökéletes célpont egy horvátországi nyaraláshoz Split, a tökéletes célpont egy horvátországi nyaraláshoz

Split méltán ismert a Dalmáciában nyaralók körében, hiszen ez a város a térség központja – mondhatni „minden út Splitbe vezet”. Tökéletes úticél egy hangulatos nyaraláshoz, de egy Trogirban eltöltött vakáció során is érdemes betervezni egy 1 napos városnézést.

Olvasd el cikkünket és szeress bele Split városába idén nyáron!

Bővebben
1127
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Hasznos információk a trogiri nyaralásodhoz
Hasznos információk a trogiri nyaralásodhoz

Ha Trogir városában tervezed tölteni dalmáciai nyaralásod, és korábban nem jártál itt (noha biztosak vagyunk benne, hogy az első alkalom után annyira le leszel nyűgözve, hogy biztosan visszatérsz ide), biztosan szükséged van néhány hasznos információra. Ebben igyekszünk most segíteni – adunk néhány hasznos tippet és fontos információt, melyek alapján könnyebben tudod majd megtervezni az álomnyaralást!

2019.02.25.
Hogyan hozzuk ki a lehető legtöbbet a családi nyaralásból Horvátországban?
Hogyan hozzuk ki a lehető legtöbbet a családi nyaralásból Horvátországban?

A vakáció legjobb része egy élményekben gazdag nyaralás a család aprajával és nagyjával. Azonban sokszor fejtörést okozhat, hogy hogyan szervezzünk egy olyan utat, ahol a gyerkőcök és a felnőttek is felhőtlenül kikapcsolódhatnak. Szerencsére nincs miért aggódni - Horvátország a lehető legjobb döntés, ha családi utat tervezünk.

2022.06.16.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.