Készülj fel trogiri nyaralásodra!

Készülj fel trogiri nyaralásodra!
0 1245

A magyar történelemkönyvekben gyakran Trauként találkozunk Trogirral, mely a XI. és XII. században a Magyar Királyság része volt. Maga a város is olyan, mintha egy régi könyv lapjairól származna – az óváros olyan, mint egy óriás, nyitott múzeum, melyben új épület alig található.

Trogir Közép-Dalmácia egyik legszebb városa, így természetes, hogy számos turistát vonz, nem csak a nyári szezonban, hanem tavasszal és ősszel is. A városka sokáig a Velencei Köztársasághoz tartozott, így a dalmát tengerpart többi részéhez hasonlóan olaszos hangulatú utcácskákkal várja a látogatókat. A kellemes hőmérséklet, a sok napsütés, a kristálytiszta tengervíz és a pálmafák garantálják az igazi mediterrán hangulatot.

Nyaralás gyerekekkel Trogir környékén

Mivel Trogir óvárosa tele van vendéglőkkel és műemlékekkel, nagy valószínűséggel a környező településeken, például Čiovo szigetén lesz a szálláshelyetek. A turisták körében népszerűek a szigeten található Okrug Gornji és Okrug Donji települések. Mivel Čiovo szigete dombos, sok szálláshely fekszik domboldalban és biztosít gyönyörű kilátást a tengerre. A sziget számos stranddal rendelkezik, szinte minden település közelében találhatók rendezett fürdőzőhelyek.

Az egyik legszebb strand az Okrug strand, mely Copacabana néven is ismert, hiszen 2 kilométeres hosszúságával, szépségével és számos vendéglőjével a brazil „strandok strandjára” emlékeztet. Gyerekekkel is látogatható, hiszen biztonságos és számos olyan tartalommal rendelkezik, mely elszórakoztatja a gyerekeket akkor is, mikor éppen nem pancsolnak. A part mellet húzódó fenyőerdőknek köszönhetően a hűvös is biztosítva van. A Trogir környékén található strandok közül a Pantana strand is kifejezetten gyermekbarát. A homokos-kavicsos partszakasz számos szórakozási lehetőséget biztosít – tollaslabda, strandröplabda, kajak és vízibicikli is várja a nyaralókat.

Trogir környékén számos hajókirándulást szerveznek, melyek során a környező szigeteket is meglátogathatjuk. A kirándulások nagy részére bártan megindulhatunk gyerekekkel is. Az egyik legkedveltebb túra során a Kék Lagúnába juthatunk el. A Drvenik szigetén található sekély, homokos partszakasz kiváló a gyerekek számára. Ne felejtsük el magunkkal vinni a búvárszemüveget, a pipát és a békatalpakat, hiszen a sekély víz ideális a szabadtüdős búvárkodásra, melynek során halakkal, kagylókkal és rákokkal is találkozhatunk!

Trogiri nyaralás a barátokkal

Trogir óvárosa nem csak csodálatos látványt, hanem rengeteg szórakozási lehetőséget is biztosít éjszakánként. Az óvárosban több bár is nyitva tart éjszaka, a környék legjobb bulihelye pedig a Copacabana strandnál van, ahol egy szabadtéri, igazi strand-diszkóban bulizhatunk. Ha a laza nyári bulik helyett igazi tombolásra vágyunk, a Čiovo-hídnál található Monaco klubba érdemes ellátogatnunk. 30 kilométerre Trogirtól, Primoštenben van Horvátország egyik legnagyobb és legjobb szórakozóhelye, az Aurora, ahol a balkán zene legnagyobb sztárjai mellett ismert DJ-k és világsztárok fellépéseire is sor szokott kerülni. A klub júniustól szeptemberig tart nyitva, július közepe és augusztus vége között pedig minden nap táncolhatunk. A klubban két szint, két fedett és egy nyitott tánctér, öt bár, egy medence és egy pizzériával és steak house-szal egybekötött Lounge is található.

A Copacabana strand napközben is fiatalos pezsgést biztosít – a napozás és a fürdés mellett akár jet-skizni is lehet. A környéken kajak vagy kerékpár bérlésére is lehetőség van, így nyaralás közben is aktív maradhat a társaság. Kerékpárral a közeli Kaštela erődhöz érdemes ellátogatni, míg kajakkal akár a környező kis szigetek strandjaihoz is eljuthatunk.

Érdemes a környék szigeteit felderítő hajókirándulásokra is befizetni, de a nagyobb társaságok akár hajót is bérelhetnek a kapitánnyal együtt, így laza, bulis hangulatban tudják meglátogatni a közeli szigeteket.

 

Hasonló cikkek
Trogir készen áll a 2020-as nyaralási szezonra! Trogir készen áll a 2020-as nyaralási szezonra!

A többéves várakozás végre kifizetődött a trogiri lakosok és a turisták számára is – az új híddal 2019-ben végre fellélegzett a közlekedés. Nincsenek többé idegesítő dugók a régi trogiri hídon, és a turistaszezon is sokkal hosszabb lett, ami főleg az óváros nyüzsgésén volt észrevehető tavaly októberben. Így hát a trogiri nyaralást most már tényleg semmi nem ronthatja el!

Bővebben
15117
Őszi kalandok Trogirban: A legjobb túrahelyek Trogir környékén Őszi kalandok Trogirban: A legjobb túrahelyek Trogir környékén

Trogir ősszel is rengeteg kalandot tartogat. Amennyiben szívesen járjuk a természetet és megnéznénk a legszebb túraútvonalakat Horvátországban, Trogir jó választás lehet a felfedezéshez.

Ismerd meg a legjobb őszi túrázós kirándulásokat Trogir környékén!

 

Bővebben
211
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Mit lehet csinálni Trogirban?
Mit lehet csinálni Trogirban?

Trogir Horvátország egyik legszebb kisvárosa – középkori falaival, gyönyörű épületeivel és igazi mediterrán hangulatú tengerparti sétányával számos turistát lenyűgöz. Lássuk, mi mindent lehet csinálni a gyönyörű városkában!

2020.04.01.
Primošten, egy igazi mediterrán városka
Primošten, egy igazi mediterrán városka

Primošten a Trogirból a Krka Nemzeti Park felé vezető buszos túrák gyakori megállója. A városka Šibeniktől mindössze 20 kilométerre, egy kis szigetecskén helyezkedik el.

2019.10.03.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.