Čiovo szigetének hangulatos kis települései – 2. rész

Čiovo szigetének hangulatos kis települései – 2. rész
0 4091

Čiovo szigete Közép-Dalmácia egyik gyöngyszeme, melyet híd köt össze Trogir legendás óvárosával. A sziget közel 30 négyzetkilométernyi területű, így számos hangulatos településnek ad otthont. A hegyes-dombos sziget gazdag mediterrán növényzetével, izgalmas történelmi hagyatékával, gyönyörű strandjaival és számos turistalátványosságával kiváló célpont a horvátországi nyaraláshoz. Čiovo elhelyezkedésének köszönhetően számos hajós túra és kirándulás kiindulópontja is – a turisták ellátogathatnak Hvar vagy Vis szigetére, megnézhetik a Kék Lagúnát, gyönyörködhetnek a Pakleni szigetcsoportban és a Kék Barlang legendás fényét is megtekinthetik. A sziget települései lehetőséget kínálnak a nyugodt pihenésre és az aktív kikapcsolódásra is.

Rastići

Rastići Okrug Gornji része, és az azonos nevű öböl mentén helyezkedik el, Čiovo déli oldalán. A nyugodt kis településtől Trogir mindössze néhány kilométerre van. Rastići kiváló célpont mindazok számára, akik nyugodt, családias hangulatú nyaralásra vágynak és szívesen elkerülnék a tömeget és a városi zajt. A település közelében található néhány vendéglátóipari objektum is, a kellemes, nyári napokat pedig a turisták a számos kavicsos vagy köves strand egyikén tölthetik el, a kristálytiszta tengervíz mellett.

Mavarštica

Mavarštica egy kis település az azonos elnevezésű öböl mentén, a sziget déli oldalán. Okrug Donjitól mindössze 1 kilométerre, Trogirtól pedig 5 kilométerre helyezkedik el. A Mavarštica öblöcskéből lélegzetelállító kilátás nyílik Közép-Dalmácia gyönyörű szigeteire, Šoltára és Bračra. A gyönyörű strandok, a tiszta víz, a szép természet és a nyugalom ideálissá teszik ezt a kis települést mindazok számára, akik a nyugodt családi nyaralást részesítik előnyben. Azok, akik szórakozásra és az éjszakai életre vágynak, könnyen ellátogathatnak Trogir vagy Split városába. Mavaršticában vendéglő, bolt és kávézó is található, a nagyobb üzletek és a piac pedig a közeli Okrug Gornji városában találhatók. Akik a nyugodt pihenés során megkívánnák a nyüzsgést, ellátogathatnak Trogir óvárosába, mely Közép-Dalmácia egyik legkedveltebb turistaközpontja. Čiovo déli része főként a szép strandokról és a rejtett kis öblökről ismert, melyben mindenki nyugalomra lelhet. Azok azonban, akik egy kis kalandra vágynak, bérelhetnek motorcsónakot, mellyel ellátogathatnak a közeli szigetekre vagy részt vehetnek a számos hajókirándulás egyikén is.

Slatine

Slatine egy kis halászfalucska, mely Trogirtól 8 kilométerre található, a Kastelai-öböl partján, Arbanija közelében. Slatine közelében a partot öblök, sziklák, kavicsos és köves strandok tarkítják. A part menti fenyőerdők kellemes hűvöst biztosítanak a nyári forróság elől, így a strandok kiválóak a kisgyermekes családok számára is. A településen sportpályák, éttermek és vendéglők is találhatók, melyek friss zöldségeket, halételeket, házi bort és olívaolajat szolgálnak fel. A falucska jó összeköttetésekkel rendelkezik, nem csak Trogir, hanem Split irányában is.

Mastrinka

Mastrinka egy kis település Čiovo szigetének északi részén, mely adminisztratív szempontból Trogirhoz tartozik. A falucska Arbanija közelében található, és kiváló célpont mindazok számára, akik csendre és nyugalomra vágynak és nem szeretik a túl nagy tömeget. A számos gyönyörű kavicsos és köves strandon való pihenés mellett a turisták számára mindenképp ajánlott, hogy tegyenek egy kirándulást Trogir híres óvárosába is, mely mindössze 3 kilométerre található Mastrinkától.

Hasonló cikkek
A trogiri Szent Márk torony A trogiri Szent Márk torony

A Szent Márk torony előtt sok Trogirban nyaraló turista áll meg fényképezkedni, hiszen a bástyára emlékeztető torony és a mediterrán háttér igazán hangulatos nyaralási fotókat eredményez.

Bővebben
2545
Kirándulás Trogirban – ide szökjetek el a tavaszi szünet alatt Kirándulás Trogirban – ide szökjetek el a tavaszi szünet alatt

Szívesen kimozdulnál már egy izgalmas kirándulásra, de nem tudod, hogy hová menjetek? Irány Trogir, ahol felejthetetlen kalandokban lesz részetek, miközben a pénztárcátok is örülni fog!

Bővebben
203
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
A Cetina folyó szépségei
A Cetina folyó szépségei

A Cetina Dalmácia leghosszabb folyója, forrása a Dinári-hegység északnyugati részén található, és az Adriai-tengerbe ömlik.

2019.10.24.
Trogir titkos kincsei – itt még tuti nem jártál
Trogir titkos kincsei – itt még tuti nem jártál

Trogir számos titkos helyet tartogat az ide érkezőknek. A jól ismert látnivalókon túl rengeteg érdekes helyszínt felfedezhetünk a trogiri nyaralásunk során. Most összeszedtük, hogy hová érdemes ellátogatni.

Olvasd el az iránytrogir.hu legújabb cikkét és ismerd meg Trogir rejtett kincseit!

 

2023.12.18.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.