Az Opera Selecta, Trogir hangulatos klasszikus zenei fesztiválja

Az Opera Selecta, Trogir hangulatos klasszikus zenei fesztiválja
0 1928

Azok, akik üdülésük során is szívesen vesznek részt kulturális eseményeken, nyaralásukat időzíthetik a trogiri Opera Selecta klasszikus zenei fesztivál idejére. A fesztivált hagyományosan július végén rendezik meg a Kamerlengo erődben

Azok, akik üdülésük során is szívesen vesznek részt kulturális eseményeken, nyaralásukat időzíthetik a trogiri Opera Selecta klasszikus zenei fesztivál idejére. A fesztivált hagyományosan július végén rendezik meg a Kamerlengo erődben, mely különösen varázslatos hangulatot kölcsönöz az eseménynek. 2019 júliusában tizenegyedik alkalommal került megrendezésre a fesztivál, mely számos operakoncertjével Trogirba költöztette a moszkvai Nagyszínház, a Mariinszkij Színház, a Berlini Opera, a milánói La Scala operaház, a New York-i Metropolitan Opera és a londoni Royal Opera House hangulatát.

A fesztivál kiváló programjának egyik érdekessége, hogy minden évben szerepeltet legalább egy olyan fellépőt, aki korábban nem állt színpadra Horvátországban. A fesztiválon olyan nevek léptek már fel, mint Anna Samuil (szoprán), Elena Zaremba (mezzoszoprán), Alfredo Daza (bariton), Evelin Novak (szoprán), Joseph Dennis (tenor), Bernhard Hansky (bariton) vagy Pavol Breslik (tenor), a kiváló énekeseket pedig olyan zongoristák kísérik, mint például Olga Cinkoburova vagy Matthias Samuil. A programot hagyományosan egy-egy elismert horvát színész gazdagítja. A kiváló művészek olyan zeneszerzők operaáriáit adják elő, mint G. Puccini, G. Verdi, C. Gounod, W. A. Mozart vagy I. Tijardović.

A látogatóknak garantáltan felejthetetlen élményben lesz részük: a csodaszép áriákat a tenger illata, a Kamerlengo erőd szépsége és a tengerparti esték leírhatatlan hangulata gazdagítja. Az erőd 1420-tól 1437-ig épült, a katonák elszállásolására. A legismertebb része a hatszögletű torony, mely lélegzetelállító kilátást biztosít Trogir pálmafákkal szegélyezett tengerparti sétányára. A gyönyörű megvilágításnak köszönhetően a Kamerlengo erőd ódon falai álomszerű színekbe öltöznek a koncert idejére. A kiváló művészek fellépése még a legigényesebb operarajongók elvárásait is ki fogja elégíteni, nem csak a minőséges programnak, hanem a nyílt színpadnak és a Kamerlengo erőd kiváló akusztikájának köszönhetően is.

Az Opera Selecta Trogir egyik legkedveltebb nyári eseménye, mely 2019-ben először háromnapos fesztiválként került megrendezésre, nem egymást követő napokon. A fő eseményt megelőzően két kamarazenei koncert várta az érdeklődőket, melyeken Evgenia Epshtein hegedűművésznő, Vida Vujić csellóművésznő és Mira Marchenko zongoraművésznő léptek fel F. Mendhelssohn, A. Dvorak és A. Schnittke műveivel. A fesztivál központi eseménye a július 22-én megrendezett Gálakoncert volt, melyen olyan kiváló szólóénekesek léptek fel, mint a horvát születésű Evelin Novak és férje, Bernhard Hansky, valamint az amerikai Joseph Dennis. A csillagos ég alatt megrendezett koncert archaikus környezete Tomislav Šalov szobrászművész alkotásaival volt kiegészítve, így a látogatók igazán romantikus estén vehettek részt.

Azoknak, akik a nyaralásukat a horvát tengerpart egyik leghangulatosabb kisvárosában, Trogirban töltik, mindenképp javasoljuk, hogy ha jól időzítették az üdülést, mindenképp látogassák meg ezt a felejthetetlen eseményt, melynek a Kamerlengo erőd ad otthont.

Hasonló cikkek
Kempingezés Trogir környékén Kempingezés Trogir környékén

A meseszép környezet számos kempingezőt csábít Trogir város környékére. A kempingezés nagyszerű élmény lehet, akár családok, akár baráti társaságok számára. Cikkünkben bemutatjuk, melyek a környék legszebb kempingjei.

Bővebben
2662
6 hely, amit érdemes meglátogatnunk, ha Trogirban nyaralunk 6 hely, amit érdemes meglátogatnunk, ha Trogirban nyaralunk

Trogir varázslatos városa rengeteg látnivalót kínál az ide érkezőknek. Mesés történelmi emlékek, kulturális helyszínek és számos természeti kincs várja, hogy felfedezzük őket. Azonban nem csak ezért érdemes Trogirt választani, ha a tökéletes nyaralást keressük.

Fedezd fel velünk a Trogirból könnyedén elérhető kirándulóhelyeket, melyek garantáltan emlékezetessé varázsolják a nyaralást!

Bővebben
748
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Egy nap Trogirban – 2. rész - a tengerparti sétány
Egy nap Trogirban – 2. rész - a tengerparti sétány

A trogiri kirándulás kihagyhatatlan része a tengerparti sétány. A széles sétány egyik oldalát pálmafák keretezik, a másik oldalon pedig a Trogirt Čiovo szigetétől elválasztó azúrkék tengersáv található. Érdekesség, hogy ez a tengersáv 1987-ben a Szajna folyót, maga Trogir pedig Párizst játszotta a “Stealing Heaven” című filmben, amit Trogirban forgattak.

2019.03.15.
Trogiri programok hűvös, esős időre
Trogiri programok hűvös, esős időre

A nyaralás egyik legbosszantóbb élménye, ha pont sikerül kifogni néhány esős, hűvös napot is. Kár azonban emiatt dühöngeni, hiszen az időjárásra úgysem lehetünk hatással – viszont megpróbálhatjuk a nem éppen strandidőből is kihozni a legtöbbet és emlékezetessé tenni a trogiri nyaralás hűvösebb napjait is.

2019.10.24.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.