A 15 legjobb hely Trogirban, ha szuper fotókat szeretnél készíteni

A 15 legjobb hely Trogirban, ha szuper fotókat szeretnél készíteni
0 1351

Trogir Horvátország gyöngyszeme. Ez a mesébe illő, varázslatos városka évente többezer turistát vonz ide, nem véletlen: a mediterrán hangulat, a gyönyörű óváros és a kézzel fogható történelem egy soha el nem felejthető élményt biztosít minden ide érkező számára.

Akár a közösségi oldalainkat szeretnénk feldobni idén nyáron, akár az év legszebb családi fotóit szeretnénk megörökíteni, Trogirban pont jó helyen járunk. Íme, a 20 legszebb fotóhelyszín Trogirban!

Üdv a varázslatos Trogirban, Horvátország kincsesládájában, ahol a történelem, a kultúra és egy gyönyörű város látványa találkozik. Az Adriai-tenger festői partján megbúvó Trogir lenyűgöző látnivalókban bővelkedik – nem véletlen áll az egész város az UNESCO védelme alatt 1997 óta. Ebben a blogbejegyzésben megmutatjuk Trogir 20 legjobb helyszínét, ahol felejthetetlen pillanatokat, tökéletes portrékat és mesteri szelfiket örökíthetünk meg. Akár fotósként, akár influenszerként, akár egyszerű, halandó emberként érkezünk ide, garantáltan csodálatos képekkel távozunk, ha ellátogatunk ezekre a helyekre. Kamerákat a kézbe, telefonokat beizzítani, és induljon is a fotózás!

1. Trogir történelmi óvárosa

Kezdjük a fényképezést Trogir szívében, ahol mesés macskaköves utcák, romantikus szűk sikátorok és megannyi képeslapra illő hely áll rendelkezésre a tökéletes fotó háttereként. Csodáljuk meg a középkori látványt, szívjuk magunkba a történelem csodáit és készítsük el az év legszebb képeit itt.

 

2. A tengerparti Riva sétány

Tegyünk egy kellemes sétát a színes épületekkel, pálmafákkal és hangulatos kávézókkal és bárokkal szegélyezett riván, azaz Trogir tengerparti sétányán. A nyüzsgő légkör, a mediterrán hangulat és a pálmafás tengerpart minden fotónkat fel fogja dobni.

 

3. Kamerlengo-erőd

Az Adria partján büszkén álló Kamerlengo-erődből csodás panorámás kilátást kapunk Trogir egész városára. Örökítsük meg az ősi kőfalak lélegzetelállító kombinációját a szikrázó Adriai-tengerrel.

 

4. Szent Lőrinc székesegyház

A Szent Lőrinc székesegyházat Trogir főterén találhatjuk meg. Az ikonikus épület ikerharangtornyairól híres. Nem csak gyönyörű látvány, de még szebb hátteret biztosíthat a képeinkhez. Érdemes bemenni és a lenyűgöző belső teret is megörökíteni.

 

5. Cipiko palota

A Cipiko palota szintén Trogir főterén található meg, így nem kell messzire mennünk a következő fotósorozathoz. Ez a reneszánsz épület mesés homlokzattal büszkélkedik, amelyeken izgalmas részleteket és mesteri szobrokat találhatunk. Örökítsük meg a palota pompáját, ha erre járunk.

 

6. Radovan kapu

Az európai román építészet egyik legékesebb példája a Radovan kapu. Bonyolult bibliai jeleneteket és hihetetlen kézműves ügyességet figyelhetünk meg a kapun, így érdemes lefotózni.

 

7. Trogir városkapui

Trogir városkapui nem csak történelmi nevezetességek, hanem szuper fotótémák is lehetnek. Örökítsük meg a város időtlen varázsát a kapuk előtt.

 

8. Bijaći Park

Meneküljünk el a város nyüzsgése elől és kalandozzunk el a Bijaći Parkban. Ez a zöldellő oázis békés természetet, szépséges ösvényeket és elragadó helyszíneket biztosít a természetfotózáshoz.

 

9. A trogiri riviéra

Fedezzük fel a helyi tengerparti helyszíneket és örökítsük meg az Adriai-tenger szépségét. Számos természetben gazdag, fákkal gazdagított, érintetlen partot találhatunk, ahol romantikus fotókat készíthetünk.

 

10. A trogiri piac

A piac már önmagában megérdemel egy látogatást: gyönyörű helyi áruk, érdekes horvát különlegességek, friss zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak kavalkádja fogad itt bennünket. Örökítsük meg a dalmát életérzést, miközben felfedezzük a helyi kultúrát.

 

11. Szent Miklós kolostor

Látogassuk meg ezt a nyugodt kolostort, és ragadjuk meg a hangulatot a gyönyörű udvarban és a festői környezetben.

 

12. Szent Domonkos templom

A Szent Domonkos templom lenyűgöző homlokzatával és kiemelkedő eleganciájával számos fotó ékessége lehet. Ha tehetjük, akkor nézzük meg belülről is, ahol a csodásan díszes oltárokat is érdemes megtekinteni.

 

13. A trogiri óratorony

A híres óratorony a fotózás szerelmeseinek egyenesen kötelező helyszín. Örökítsük meg az innen nyíló panorámát, hiszen az egész várost beláthatjuk.

 

14. Szent Márk erőd

Ha már panorámáknál járunk, érdemes megemlíteni a tengerparti sétányon található Szent Márk erődöt is. Az erődöt megmászva szintén csodás képeket készíthetünk a városról madártávlatból, miközben szuper fényeket is kapunk a tengerpart mellett.

 

15. Kapjuk el a trogiri naplementét

Fotósorozatunk végéhez érve semmiképp se feledkezzünk meg a varázslatos trogiri naplementék megörökítéséről. Keressünk egy hangulatos helyet a tengerparti sétányon, és kapjunk el egy lélegzetelállító pillanatot a tökéletes fényképhez.

 

 

Hasonló cikkek
Miért Trogir a legjobb kezdő- és végpontja minden dalmáciai nyaralásnak? Miért Trogir a legjobb kezdő- és végpontja minden dalmáciai nyaralásnak?

Ahelyett, hogy a dalmáciai nyaralásunkat azzal kezdenénk, hogy a lekésett komp miatt bosszankodnánk, vagy üdülésünk utolsó napjaiban azon aggódnánk, hogy lekéssük a hazafelé vezető járatot, javaslunk egy egyszerű, dalmát megoldást, hogy lazán teljen az adriai szigeteken töltött nyaralás kezdete és vége is. A neve Trogir.

Bővebben
820
Milyen időjárásra kell számítani Trogirban? Milyen időjárásra kell számítani Trogirban?

Trogir ideális célpont az álomnyaraláshoz: nincs túl messze és gyönyörű óvárossal, igazi, mediterrán hangulattal és kristálytiszta tengerrel vár minket. A nyaralók hangulatát azonban nagyban befolyásolja az időjárás is, hiszen ha nyaralásunk nagy része alatt hűvös az idő és ömlik az eső, nem sok mindent élvezhetünk a turisztikai kínálatból. Lássuk, mire számíthatunk Trogirban és környékén az időjárást illetően!

Bővebben
4522
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
A legfinomabb dalmát borok Trogir környékéről
A legfinomabb dalmát borok Trogir környékéről

Ha a dalmát gasztronómiáról van szó, nem feledkezhetünk meg a borokról sem, melyek kiválóan megkoronázzák a finom mediterrán vacsorát. A dalmát házi borok, főként a vörösborok a legminőségesebb mediterrán boroknak számítanak.

2019.08.01.
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 4. rész
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 4. rész

Ötrészes cikksorozatunk mai részében folytatjuk a Trogir városával kapcsolatos érdekességek felsorolását, melyet kedvcsinálóként és a nyaralási terv elkészítése során is érdemes elolvasni. Számos olyan érdekességet sorolunk fel, melyek miatt érdemes Trogirt választani a nyaralás célpontjának, a felsorolt látványosságokat pedig két strandolás között akár meg is tekinthetjük!

2020.08.03.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.