11 kihagyhatatlan strand Čiovo szigetén

11 kihagyhatatlan strand Čiovo szigetén
0 19031

11 kihagyhatatlan strand Čiovo szigetén

Mutatunk egy listát a Trogir melleti Čiovo sziget legszebb strandjairól, melyeket mindenképp érdemes meglátogatnod, ha a trogiri riviérán töltöd a nyaralásodat. A strandokra eljuthatsz autóval, hajótaxikkal, de számos hajókirándulás során is.

Kava strand

A sziget egyik legszebb strandja a Kava, mely a sziget északi felén húzódik és Split városára néz. A strand a lakatlan részen található, ezért a partot körülvevő érintetlen természet szépsége igazán lenyűgöző. A strand mellett egy bár üzemel, ahol frissítő italt vásárolhatunk. A színek kombinációja is fantasztikus: a zöld fenyőerdők, a kék tenger és a szinte fehér kavicsok felejthetetlen látványt nyújtanak.

Duga Uvala

A Duga Uvala strandra akkor érdemes ellátogatni, ha szeretnénk élvezni a nyugalmat és a csendet. Az Okrug Gornji közelében lévő öbölben található. Az öböl nyugodt, és nincs túl sok strandoló a környéken. A partszakaszok homokosak, sziklásak vagy kavicsosak. A strand a szárazföldről is megközelíthető, sokan azonban kis hajókkal érkeznek.

Stari Porat

A Stari Porat Čiovo egyik ismertebb strandja. Okrug Donji kis kikötője mellett húzódik. A kavicsos part a sekély tengervízben élénk színkavalkádot biztosít. A hűvöst a fenyőerdők adják, melyek illata a sós víz illatával keveredve igazi mediterrán hangulatot teremt. A strand mellett számos kávézó és bár található.

Tatinje

A Tatinje strand viszonylag rejtett, kis strand, melyet sziklák kereteznek, a rövid partszakasz, ahol be lehet jutni a vízbe pedig kavicsos. A víz tiszta, kékeszöld árnyalatú, a menedéket a nap elől a fenyők biztosítják.

Vela Draga

Még egy izolált strand került a listánkra, gyönyörű, természetes környezetben. A strandot nagyobb kavicsok és sziklák terítik be. Ugyan a strand körül fenyők vannak, maga a strand nem védett a napsugaraktól. Aki szeretne itt fürdőzni, mindenképp hozzon magával naptejet és napernyőt.

Labaduša

Čiovo egyik legkedveltebb strandja a Labaduša. Okrug Gornji városkában található, az azonos nevű autós kemping mellett és minden szükséges tartalommal fel van szerelve. A kemping mellett kávézók és bárok keretezik a strandot, és egy étterem is várja a fürdőzőket.

Mastrinka

A lenyűgöző Mastrinka strand egy kis öbölben van, tiszta kavicsok és kristálytiszta, kék víz jellemzi. Ez Čiovo egyik legszebb strandja, általában nem túl zsúfolt, így ideális a kikapcsolódásra. A strand főként napos, de van elegendő árnyék is, ha meguntuk a napozást.

Guje Slatine

Ez a gyönyörű, kavicsos partszakasz Čiovo keleti oldalán található, Arbanija és Slatine között. A strandon található a Plaza Beach Bar, mely elfogadható árairól és lenyűgöző kilátásáról ismert.

Slatine

Slatine fő strandja szépen karban van tartva és rendelkezik minden szükséges tartalommal. Ez a turisták egyik kedvenc fürdőzőhelye. A kavicsos strandról könnyű bejutni a vízbe, így a kisgyermekes családok is ki tudnak itt kapcsolódni. A közelben található egy kis kikötő is, de a hajók nem zavarják a strandolókat. A strand a városközponthoz közel található, így nem kell messzire menni, ha megéhezünk vagy megszomjazunk.

Rožac

A Copacabana strand, mely a bárjairól és a strandpartijairól is híres, Okrug Gornji egyik legismertebb strandja. A közelben azonban még egy gyönyörű strand található – Rožac. A hosszú, napos strand apró kavicsokkal van beszórva. A közelben található kempingnél elegendő természetes hűvös van, a strandra viszont ajánlatos napernyővel érkezni.

Bočići

Čiovo egyik legnagyobb és legpopulárisabb strandja. A strandon kisebb-nagyobb kavicsok és sziklák, valamint betonozott platók váltják egymást, így mindenki találhat magának megfelelő helyet.

Hasonló cikkek
Maslinica, Šolta szigetének gyöngyszeme Maslinica, Šolta szigetének gyöngyszeme

Maslinica Šolta szigetének nyugati oldalán terül el – ez az egyetlen település és kikötő a nyugati partszakaszon. A természet a városka környékén gyönyörű, a képeslapra illő köves partszakaszt fenyőerdők keretezik, a hét apró szigetecskéből (Polebrnjak, Saskinja, Stipanska, Kamik, Balkun, Rudula és Grmej) álló szigetcsoport pedig számos történelmi emléket rejt. Maslinica az 1700-as évek elején keletkezett, mikor a velenceiek engedélyt adtak a Marchi nemesi családnak a település kialakítására és a tornyokkal ellátott kastély felépítésére, mely segített a gyakori kalóztámadások elleni védelemben.

Bővebben
2794
A legszebb trogiri marinák A legszebb trogiri marinák

A fő kikötőkön kívül a horvát tengerparton számos kisebb kikötővel, úgynevezett marinával találkozhatnak a látogatók. A marinákat főleg a vitorlás jachtok használják. Trogir városát kristálytiszta tenger veszi körül, a kis szigetek és a meleg mediterrán éghajlat pedig különösen vonzóvá teszik a környéket.

Bővebben
3514
Hozzászólások
Írjon megjegyzést
Kérdése, kérésed van?

Ne habozz, lépj velünk kapcsolatba! Csapatunk a hét minden órájában a rendelkezésedre áll és szívesen válaszol minden kérdésedre!

Hogyan foglaljak?
Legkedveltebb kirándulásaink
Hasznos infók nyaralásod során!
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 1. rész
Trogir: 25 érdekesség a gyönyörű tengerparti városról – 1. rész

A dalmát tengerpart “kis Velencéjének” is nevezett Trogir számos érdekességet rejt. Cikkünkben bemutatjuk a város és a környék legizgalmasabb látnivalóit és olyan tényeket, melyek még azokat a turistákat is meghökkentik, akik minden nyáron Trogir mellett teszik le a voksukat!

2020.08.03.
A trogiri Szent Márk torony
A trogiri Szent Márk torony

A Szent Márk torony előtt sok Trogirban nyaraló turista áll meg fényképezkedni, hiszen a bástyára emlékeztető torony és a mediterrán háttér igazán hangulatos nyaralási fotókat eredményez.

2019.10.03.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.